ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.11.13

Ολοκληρώθηκε «αναίμακτα» για την Ελλάδα το Eurogroup





Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης. Σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές της ελληνικής πλευράς, «είχαμε ένα από τα πιο αναίμακτα Eurogroup». Ζωντανά η συνέντευξη Τύπου.


ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Του ανταποκριτή μας στις Βρυξέλλες Νίκου Χρυσολωρά




Οι πρώτες πληροφορίες για τα όσα συνέβησαν στο Eurogroup αναφέρουν ότι το ελληνικό ζήτημα δεν βρέθηκε στο επίκεντρο.Οι δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων πριν την έναρξη της συνεδρίασης ήταν σε γενικές γραμμές, θετικές. Εντούτοις, το μήνυμα που εκπέμπεται προς την Αθήνα παραμένει, σχεδόν στερεότυπα, «βρείτε τα με την Τρόικα», ενώ το κλίμα στη χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του Eurogroup (EWG), ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, βαρύ, αφού το δημοσιονομικό κενό στον προϋπολογισμό του 2014 παραμένει.
Στη συνέντευξη Τύπου, ο Όλι Ρεν έδειξε και πάλι προς την πλευρά της τρόικας, τονίζοντας ότι «έχει γίνει μεγάλη πρόοδο στην εφαρμογή μέτρων από την ελληνική κυβέρνηση. Οι δημιουργικές διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά συνεχίζονται».
Από την πλευρά του ο Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι «όπως παρατήρησε και ο κ. Ρεν, έχει γίνει πρόοδος. Κατανοούμε ότι είναι δύσκολη η παρακολούθηση των μεταρρυθμιστικών μέτρων όταν η οικονομία είναι τόσο αδύναμη. Εντούτοις, ο δρόμος είναι μονόδρομος και πρέπει να τηρήσουμε τις δεσμεύσεις που έχουμε λάβει ο ένας έναντι στον άλλο.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση, εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφέροντας, «αναμένω μία εποικοδομητική συζήτηση [στο Eurogroup]. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Νταϊσελμπλουμ, δήλωσε πριν από την έναρξη της συνάντησης ότι αναμένει από την Αθήνα να επιταχύνει τις προσπάθειές της και υποστήριξε ότι «χρειάζεται να δούμε περισσότερη πρόοδο από τους Έλληνες πριν πάρουμε περαιτέρω αποφάσεις». Θετικές ήταν πάντως οι δηλώσεις των Υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Γαλλίας, με τον κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να τονίζει ότι «η Ελλάδα έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και είμαι αισιόδοξος ότι παρά τις δυσκολίες θα βρεθεί λύση», ενώ, από την πλευρά του, ο κ. Πιερ Μοσκοβισί αναγνώρισε ότι «ότι έχουν γίνει μεγάλες προσπάθειες από την ελληνική κυβέρνηση και το λαό της χώρας». «Η Γαλλία υποστηρίζει την ενότητα της Ευρωζώνης», υπογράμμισε με νόημα ο Γάλλος υπουργός οικονομικών.
Στο γενικότερο θετικό κλίμα συμβάλει και η σημερινή επίσημη ανακοίνωση ότι η Ιρλανδία αποχωρεί από το Πρόγραμμα στήριξης και από το Μνημόνιο. Εμφανώς συγκινημένος, ο υπουργός οικονομικών της χώρας, Μάικλ Νούναν, δήλωσε ότι «Μπήκαμε στο Μνημόνιο γιατί αποδειχθήκαμε ανίκανοι να διαχειριστούμε τις υποθέσεις μας. Πλέον μπορούμε να αναλάβουμε και πάλι την τύχη της χώρας μας. Τα επιτόκια των 10ετών μας ομολόγων ήταν στο 3,52% το μεσημέρι και δεν κινήθηκαν καθόλου μόλις ανακοινώσαμε ότι φεύγουμε από Μνημόνιο. Οι συνθήκες στις αγορές είναι ευνοϊκές και είχαμε παράθυρο ευκαιρίας να βγούμε από το Πρόγραμμα, χωρίς πρόσθετη στήριξη. Η Ιρλανδία έχει ταμειακά διαθέσιμα 20 δισεκατομμυρίων ευρώ. Δεν χρειάζεται καν να βγούμε στις αγορές το 2014, αλλά θα το κάνουμε, είτε τον Γενάρη, είτε τον Φλεβάρη... Δεν υπάρχει πολιτική ανεξαρτησία, χωρίς οικονομική ανεξαρτησία. Σήμερα ανακτήσαμε και την οικονομική μας ανεξαρτησία. Τώρα, η πρόκληση είναι να φέρουμε τα ξενιτεμένα παιδιά μας πίσω, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να διασφαλίσουμε συνθήκες για βιώσιμη ανάπτυξη χωρίς φούσκες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: