ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

30.11.11

Εκβιάζουν τη Γερμανία με CDS

Ιδιαίτερα σκληρή και επικίνδυνη παρτίδα πόκερ βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλάτη της Ευρωζώνης και με τις περισσότερες χώρες του ευρώ να έχουν πάει πάσο, αφήνοντας τη Γερμανία και τις... αγορές στο τραπέζι, με στοιχήματα που υπερβαίνουν κατά πολύ την μπάνκα. Η Ευρωζώνη πλέον βρίσκεται εν μέσω διασταυρούμενων πυρών, καθώς από τη μια πλευρά η Γερμανία επιχειρεί να θέσει μονομερώς τους όρους του παιχνιδιού και από την άλλη οι αγορές και οι τράπεζες επιχειρούν να "εκβιάσουν" ουσιαστική λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους. Ο μέχρι τώρα πολοιορκιτικός κριός της Γερμανίας -τα προβλήματα χρέους των άλλων- γίνεται δίκοπο μαχαίρι. Οι αγορές αρχίζουν να διαμορφώνουν παιχνίδια ισχύος πάνω στο γερμανικό χρέος και η δυναμική που μπορεί να προσλάβουν αυτά είναι τεράστια. Οι αναλυτές επισημαίνουν την εκτόξευση του συνολικού ασφαλισμένου ποσού των γερμανικών ομολόγων με CDS, το οποίο -αν διατηρηθεί ο ρυθμός- θα υπερβεί τα αντίστοιχα της Ιταλίας μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου. Η εξέλιξη δεν είναι σημαντική από μόνη της αλλά αν συνδυαστεί με την απροθυμία των αγορών να δανείσουν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, την προηγούμενη εβδομάδα δείχνει ότι αφενός υπάρχει ένα μήνυμα για τη Γερμανία και αφετέρου ότι κάτι ετοιμάζεται στο παρασκήνιο.

Το παρασκήνιο

Ολα αυτά συμβαίνουν ενώ κορυφώνονται οι διεργασίες για την επόμενη μέρα της Ευρωζώνης τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και στις αγορές. Η Γερμανία υπαναχωρεί από τα συμφωνηθέντα και επιδιώκει να περάσει μόνο τις σαρωτικές αλλαγές στις συνθήκες χωρίς να εγγυάται τη διάσωση χωρών και τη λειτουργία των μηχανισμών ελέγχου της κρίσης. Οι αγορές αντιδρούν για δεύτερη φορά μετά την άρνησή τους να δανείσουν στη μεγαλύτερη οικονομία της περιοχής τα κεφάλαια που ζήτησε και εν συνεχεία σορτάροντας τα ομόλογά της μέσω CDS. Οι αναλυτές της JP Morgan επισημαίνουν ότι αν διατηρηθεί η τάση στα CDS τα ασφάλιστρα χρέους της Γερμανίας θα είναι περισσότερα από της Ιταλίας μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου, πριν δηλαδή την αλλαγή και την εφαρμογή των συνθηκών.
Η κατάσταση στην Ευρωζώνη μυρίζει πλέον μπαρούτι και σίγουρα δεν είναι η διάλυση το διακύβευμα αλλά η επίλυση της κρίσης χρέους.

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος πολέμου

Η Γερμανία συνεχίζει να αγνοεί επιδεικτικά τα κελεύσματα των αγορών και εκκλήσεις των πολιτικών για άμεση και διεξοδική επίλυση της κρίσης.
Η εμφανής δημόσια, πλέον, κόντρα της Γερμανίας με τους θεσμούς (Κομισιόν, Eurogroup) και η πρόθεσή της για προώθηση σαρωτικών αλλαγών στις συνθήκες χωρίς όμως να εγγυάται τη διάσωση χωρών και τη δημιουργία ζώνης προστασίας της Ευρωζώνης δίνει στις αγορές το μήνυμα ότι η προοπτική σταθεροποίησης δεν είναι ορατή.
Με την Ιταλία να δανείζεται με απαγορευτικά επιτόκια, τέσσερις χώρες εκτός αγορών, Ισπανία και Γαλλία στα πρόθυρα κατάρρευσης το ευρωπαϊκό οικοδόμημα κλυδωνίζεται.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι με βάση τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας το σύνολο των χρημάτων που θα έπρεπε να πληρωθούν αν η Γερμανία κήρυττε στάση πληρωμών ή χρεοκοπία θα ήταν €20 δισ.
Η άλλη ερμηνεία για την εκτόξευση του συνολικού ασφαλισμένου ποσού επί γερμανικών ομολόγων έχει να κάνει με τη μείωση των CDS για τη Γαλλία και την Ιταλία, καθώς οι αγορές βλέπουν αυξημένες τις πιθανότητες χρεοκοπίας της Ιταλίας.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι αν φοβάσαι το ενδεχόμενο χρεοκοπίας κινείσαι για τον περιορισμό της έκθεσης στην εκάστοτε χώρα όχι σε σορτάρισμα ομολόγων μέσω των CDS.
Μέχρι το τέλος της προηγούμενης εβδομάδας η Γερμανία είχε συνολικά ασφαλισμένα ομόλογα με CDS ύψους 19,9 δισ. Η Ιταλία 20,1 δισ. και η γαλλία 22,6 δισ. δολάρια.

sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: