ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.7.10

Ζορμπάς: Πώς στήθηκε η απάτη με τα δομημένα

Το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων σχεδιάστηκε και μεθοδεύτηκε με συμμετοχή κυβερνητικών και κρατικών λειτουργών, παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών και χρηματοοικονομικών εταιριών, δήλωσε ο πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος Γιώργος Ζορμπάς, καταθέτοντας σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής. Η εκτίμηση βασίζεται στα πορίσματα των ερευνών που διενήργησε ως προϊστάμενος της Ανεξάρτητης Αρχής. Τα πορίσματα είχαν "θαφτεί" επί κυβερνήσεως Καραμανλή προκειμένου να συγκαλυφθεί αυτή η υπόθεση, στην οποία ο πρώην εισαγγελέας εντόπισε "σαφείς ενδείξεις για τέλεση δωροδοκίας και δωροληψίας».
Πέρα από την κατάθεση του κ. Ζορμπά, η η Εξεταστική Επιτροπή έχει τώρα στη διάθεση της και τα τρία πορίσματα που είχε συντάξει ο πρώην εισαγγελέας.
Το πρώτο πόρισμα, που συντάχθηκε στις 7 Αυγούστου 2007, αφορά το δομημένο ομόλογο των 280 εκ. ευρώ του επικουρικού ταμείου δημοσίων υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ). Τα άλλα δύο αφορούν τα δομημένα ομόλογα που κατέληξαν στο ΤΣΠΕΑΘ (Ταμείο δημοσιογράφων και προσωπικού εφημερίδων) και στο ΤΕΑΥΦΕ (υπαλλήλων φαρμακευτικών εταιριών).
Στο πόρισμά του για το δομημένο ομόλογο που κατέληξε στο ΤΕΑΔΥ, ο κ. Ζορμπάς αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι «ήταν σαφής η γνώση των παραγόντων του υπουργείου Οικονομικών περί της εμπορικής διαδρομής του ομολόγου στην αλλοδαπή». Σε άλλο σημείο τονίζει ότι «αποτέλεσε αντικείμενο γνώσεως πολλών ενδιαφερομένων μήνες προ της εκδόσεώς του».
Οσον αφορά το δομημένο ομόλογο των 130 εκ. ευρώ που δόθηκε στο ΤΕΑΥΦΕ, διαπιστώνει ότι «η πρωτοβουλία του προέδρου του Ταμείου δεν ήταν άσχετη με το εκδηλωθέν ενδιαφέρον του υπουργείου Απασχόλησης και με την προσωπική γνωριμία του με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Γιώργο Κουρή».
Τέλος, σχετικά με το δομημένο ομόλογο των 130 εκ. ευρώ. που κατέληξε στο ΤΣΠΕΑΘ, ο πρώην επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής τονίζει μεταξύ άλλων ότι προκύπτουν «επαρκείς ενδείξεις περί τέλεσης πράξης απιστίας σε βαθμό κακουργήματος για την έκδοση και αγοραπωλησία του χρεογράφου» και ότι «εντοπίζεται η ύπαρξη σαφών ενδείξεων περί τέλεσης δωροδοκίας και δωροληψίας».
sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: