ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.10.12

Κλείνουν τα μέτρα και τα... στόματα

Κλείνουν τα μέτρα και τα... στόματα
Αγώνας δρόμου για να κλειδώσει το πακέτο. Εγκαινιάζεται δόγμα προληπτικών διαγραφών
Τη μακιαβελική τακτική φαίνεται ότι ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρώντας να κλείσει γρήγορα το πακέτο μέτρων και ταυτόχρνα να περιορίσει τη φθορά του ιδίου και της κυβέρνησης από την κριτική που θα δεχθεί, κυρίως την εσωκμματική. Έτσι ενώ από τη μια πιέζει υπουργούς, κυβερνητικούς εταίρους και τρόικα για συμφωνία, από την άλλη με μια κίνηση αποκεφαλίζει ένα βουλευτή ο οποίος σκέφτηκε να καταψηφίσει τα μέτρα. 
Το πακέτο μέτρων ουσιαστικά έχει κλείσει και θα επισημοποιηθεί ώστε να υπάρξει η τελική συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και να ανοίξει ο δρόμος για την έκθεση που θα κρίνει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει τα μέτρα και να τα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή ενσωματώνοντάς τα περισσότερα και στον προϋπολογισμό του 2013 πριν από το επόμενο Eurogroup το οποίο θα αποφαασίσει  για τη χορήγηση της δόσης. 
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα νομοσχέδια θα περιληφθούν και ρυθμίσεις πέραν των συμφωνηθέντων με την τρόικα ώστε να υπάρχουν "μπόσικα". Στόχος είναι να μπορούν οι ηγεσίες των υπουργείου να αποσύρουν ρυθμίσεις, μετά από αντιδράσεις, ώστε να φανεί διαλλακτική η κυβέρνηση και πως σεβεται τα κόμματα της συγκυβέρνησης και την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία μέχρι την Τρίτη το βράδυ ώστε να είναι υλοποιήσιμο το χρονοδιάγραμμα. 
 
Επικοινωνιακοί χειρισμοί

Σε επικοινωνιακό επίπεδο η πολιτική διαρροής των χειρότερων σεναρίων για τα εργασιακά εκτιμάται ότι έχει προλειάνει το έδαφος για τις τελικές ανακοινώσεις οι οποίες θα είναι επώδυνες αλλά όχι όσο έχει διαφανεί. Σε αυτό το σενάριο βασίζεται και η δήλωση του Σίμου Κεδίκογλου ότι η Δημοκρατική Αριστερά θα ψηφίσει τελικά τα μέτρα.
Στο εσωτερικό μέτωπο ο πρωθυπουργός θέλει να κατατεθούν εγκαίρως τα νομοσχέδια στη Βουλή ώστε μην οδηγηθεί στη διαδικασία του κατεπείγοντος, εξέλιξη που θα προκαλούσε εντάσεις ακόμα και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.
Με στόχο να κρατήσει κλειστά τα στόματα των διαφωνούντων διέγραψε το βουλευτή Νίκο Σταυρογιάννη ο οποίοςδήλωσε προβληματισμένος για τα μέτρα και ότι σκοπεύει να μην τα ψηφίσει, σε συνέντυξή του στη Real News.
Με αυτό τον τρόπο ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να προλάβει την έντονη εσωκομματική κριική που θα ασκηθεί στην κυβέρνηση και να περιορίσει τη φθορά που θα προκαλέσουν οι συζητήσεις και οι δημόσιες διαφοροποιήσεις βουλευτών και κορυφαίων στελεχών.
Το προφίλ των μέτρων
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα νομοσχέδια θα περιληφθούν και ρυθμίσεις πέραν των συμφωνηθέντων με την τρόικα ώστε να υπάρχουν "μπόσικα". Στόχος είναι να μπορούν οι ηγεσίες των υπουργείου να αποσύρουν ρυθμίσεις, μετά από αντιδράσεις, ώστε να φανεί διαλλακτική η κυβέρνηση και πως σεβεται τα κόμματα της συγκυβέρνησης και την διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
«Είμαστε σε πάρα πολύ καλό δρόμο και σχεδόν κοντά» είπε εξερχόμενος ο Γιάννης Βρούτσης, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν έκλεισε το θέμα με τα εργασιακά, τις τριετίες και τις αποζημιώσεις. Παράλληλα, ευχαρίστησε του Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη για τη συμβολή τους.
Κατά την αποχώρησή του ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας είπε ότι έγινε ένας πολύωρος συντονισμός, «προκειμένου να είμαστε έτοιμοι για την εκταμίευση της δόσης».

Ο υπουργός τόνισε ότι πρέπει να κατατεθεί πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, αλλά και ο προϋπολογισμός του 2013, ώστε η δόση να εκταμιευθεί γύρω στα μέσα Νοέμβρη.

Τέλος σε ερώτηση για τα εργασιακά, επανέλαβε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση. «Θα φανεί τις επόμενες δυο μέρες» κατέληξε.

Οι περικοπές στα ειδικά μισθολόγια θα κυμαίνονται από 2% έως 35% αναδρομικά από 1η Αυγούστου, οι μισθοί στις ΔΕΚΟ θα ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο και αναμένεται να μην ξεπερνούν τα 1.900 ευρώ το μήνα.
Επίσης, προβλέπεται κατάργηση των δώρων στο Δημόσιο και τους ΟΤΑ, καθώς και πολλών επιδομάτων.

Όσον αφορά στους συνταξιούχους, η συμφωνία προβλέπει κατάργηση των δώρων και επιβολή νέας εισφοράς από 3% έως 12% στο άθροισμα κύριας και επικουρικής σύνταξης. Επίσης, αναμένεται να αυξηθεί το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, ενώ δεν αλλάζει η συνταξιοδότηση με 40 χρόνια ασφάλισης.


 sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: