ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.10.12

Οι ελεγκτές αλλάζουν, οι ελεγχόμενοι σε νέα «χέρια»


Αλέξανδρος Μερκούριος
 
 Μέσα στο χάος του επικοινωνιακού πολέμου για τη δόση των 31 δις. οι διαχειριστές βρήκαν να «πετάξουν» και διάφορα δήθεν… δωράκια προς τους απάνθρωπα φορολογούμενους πολίτες, έτσι για να χρυσώσουν και λίγο το χάπι (σ.σ. πιο χάπι δηλαδή, υπόθετο έχει γίνει και βάλε..). Και βέβαια δεν πρόκειται για κάποια ελάφρυνση (αυτό δεν συζητείται) αλλά για… παράπλευρα οφέλη που λειτουργούν σαν καραμέλες για την προβολή μια στρατιωτικού τύπου αντίληψης: ότι το κράτος είναι αυστηρό αλλά δίκαιο.

Κάπου στην τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή και περιλαμβάνει τα πρώτα μέτρα για τα προαπαιτούμενα χορήγησης της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ αλλά και τις παρεμβάσεις για των αποκρατικοποιήσεων, υπάρχει και μια μάλλον άσχετη διάταξη, που αν δεν κάνω λάθος περιλήφθηκε στα prior actions. Η διάταξη αυτή λέει ότι με τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων των οργανικών μονάδων σε επίπεδο επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης, του υπουργείου Οικονομικών. Με δυο λόγια παύονται από τα καθήκοντά τους όλοι οι προϊστάμενοι των μεγάλων εφοριών, των τελωνείων με ελεγκτικές αρμοδιότητες αλλά και του ΣΔΟΕ.
Όπως αναφέρει και στην ερμηνευτική εγκύκλιο, αλλά και όπως έσπευσαν να εξηγήσουν οι… κύκλοι του υπουργείου που ερμηνεύουν τέτοιου είδους χρησμούς, αυτό γίνεται προκειμένου να εναλλάσσονται σε σχετικά μικρά διαστήματα τα πρόσωπα που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης. Μάλιστα στην ίδια λογική
προβλέπεται ακόμα ότι η ετήσια θητεία των προϊσταμένων αυτών μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, κατά συνέπεια η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία. Και βέβαια, θα υπάρχει και σύστημα αξιολόγησης που θα τους βαθμολογεί σε τριμηνιαία βάση με βάση ένα κώδικα ποιοτικών και ποσοτικών στόχων.

Τι θέλουν να μας πουν; Μάλλον ότι θα αξιολογούν όσους έχουν τη δυνατότητα να τα πιάνουν, ώστε να μην μένουν για πολύ καιρό σε θέσεις απ όπου περνάει πολύ μπαγιόκο.  Και θα θέλαμε πολύ να τους πιστέψουμε. Και θα το κάναμε, αν μας έλεγαν ποιοι είναι αυτοί που θα τους ελέγχουν. Προφανώς κάποιο άλλοι που θα έχουν την ίδια δυνατότητα. Ώστε ακόμη και αν τους διώξουν, να βάλουν στις θέσεις αυτές τους εαυτούς τους, ή κάποιους άλλους που θα μπορούν να τα πιάσουν… Με δυο λόγια, περιμένετε τη σειρά σας, και μην σπρώχνεστε…

Υπερβολές, λέτε…

Κι όμως αν διαβάζατε το νομικό κείμενο, θα βλέπατε πόσο… αυστηρός είναι ο νομοθέτης με τέτοιες περιπτώσεις: «Οι υπάλληλοι που τοποθετούνται προϊστάμενοι σε αυτές τις οργανικές μονάδες πρέπει να διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που προβλέπονται για τη θέση που καταλαμβάνουν, (σ.σ. δηλαδή θα μπορούσε και να μην έχουν τα τυπικά προσόντα;) σύμφωνα με τις παραγράφους 1, 2 και 3 του άρθρου 84 του Υπαλληλικού Κώδικα, να μην έχει επιβληθεί σε βάρος τους οποιαδήποτε ποινή και να μην εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη. Δηλαδή πρέπει να λέει ο νόμος ότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να εκκρεμεί πειθαρχική δίωξη για να τοποθετηθεί υπάλληλος σε τόσο κρίσιμη θέση; Όχι βέβαια ότι δεν έχουν υπάρξει τέτοια φαινόμενα στον παρελθόν.

Το ερώτημα τώρα
; Γιατί ο νόμος δεν προβλέπει ένα αναδρομικό Πόθεν Έσχες για όλους αυτούς τους υπαλλήλους; Και γιατί δεν προβλέπει άνοιγμα λογαριασμών και τα λοιπά συστηματάκια διαπόμπευσης που προβλέπονται για τους ελεγχόμενους;

Γιατί απ΄ ότι κατάλαβα, αυτό που πραγματικά θα συμβεί με αυτό το νομοθέτημα, είναι ότι θα αλλάξουν χέρια οι διάφορες λίστες που κυκλοφορούν, δίνοντας σε ακόμη περισσότερους την ευκαιρία να τις «περιεργαστούν»…

Βέβαια για να μην είμαστε τόσο αρνητικοί όσοι είχαν κάνει τα ντιλάκια τους με τους υφιστάμενους ελεγκτές, ατύχησαν. Άλλως πως δεν θα υπήρχαν και τόσες αντιδράσεις από ορισμένους και μες το Σαββατοκύριακο…
 
Το Ποντικι
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: