ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.12.11

«Κικιρίκου»

Γεώργιος ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Η πιο άδοξη ένταξη στην ΕΕ
Σχεδόν κανένας δεν το πήρε χαμπάρι: την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, οι «27» της ΕΕ και η Κροατία υπέγραψαν στις Βρυξέλλες τη συνθήκη προσχώρησης αυτής της βαλκανικής χώρας στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση την 1η Ιουλίου του 2013. Εκείνο το πρωί η Ευρώπη συγκλονιζόταν από το βέτο του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον στη νέα συνθήκη της ΕΕ, που ήθελε να επιβάλει η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ. Οι πάντες μιλούσαν για τη ρήξη της Βρετανίας με την ΕΕ και φυσικά ούτε για αστείο δεν βρέθηκε κάποιος να πει... «φεύγει η Αγγλία,
αλλά έρχεται η Κροατία»!
Ηταν τέτοιο το κλίμα, που δεν πανηγύρισαν την ένταξη της Κροατίας ούτε καν οι Γερμανοί, οι οποίοι προ εικοσαετίας είχαν πρωτοστατήσει στις διαδικασίες διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας για να εντάξουν στην άμεση επιρροή τους ακριβώς τη Σλοβενία και την Κροατία, με το πλούσιο φιλογερμανικό και φιλοναζιστικό παρελθόν. Το Βερολίνο ήταν άλλωστε αυτό που είχε εξοπλίσει τον κροατικό στρατό στον πόλεμο κατά των Σέρβων, παρέχοντάς του αφειδώς όπλα και πολεμοφόδια της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας μέσω της κυβέρνησης και του εδάφους της Ουγγαρίας.
«Κάτι πολύ όμορφο» αρκέστηκε να χαρακτηρίσει την ένταξη της Κροατίας στην ΕΕ η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ, ενώ ο γερμανικός Τύπος ασχολήθηκε με το θέμα σε κάτι ασήμαντα δίστηλα στις εσωτερικές σελίδες.
Αλλωστε και από πλευράς Κροατίας η τελετή υπογραφής της συνθήκης προσχώρησης έμοιαζε με πολιτική... κηδεία. Παρασκευή υπογράφτηκε η συμφωνία από την πρωθυπουργό Γιαντράνκα Κόσορ, αλλά μόλις πέντε μέρες νωρίτερα, την Κυριακή, το κόμμα της είχε συντριβεί στις βουλευτικές εκλογές, η ίδια είχε χάσει την εξουσία και λειτουργούσε ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός, γιατί ακόμη δεν είχε σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση, η οποία έχει απόλυτη πλειοψηφία 80 εδρών στο 151μελές κοινοβούλιο!
Πώς να μη γελάσει ειρωνικά λοιπόν κανείς ακούγοντας μια απερχόμενη πρωθυπουργό να διακηρύσσει ότι «εμείς θα ενταχθούμε στην ολότητα της ΕΕ» με τους κυβερνητικούς αναλυτές στο Ζάγκρεμπ να δηλώνουν ότι η Κροατία θα ενταχθεί και στην Ευρωζώνη το... 2020 (!), όταν κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι το ευρώ θα υπάρχει οπωσδήποτε με τη σημερινή του μορφή ακόμη και σε δύο - τρία χρόνια;
Η αλήθεια είναι πως με τα χάλια της ΕΕ και την κρίση του ευρώ αυτή την εποχή, δύσκολα μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι οι Κροάτες εξακολουθούν να είναι τρελοί και παλαβοί από την επιθυμία ένταξης στην ΕΕ.
Χωρίς καθόλου να θέλουμε να θέσουμε σε αμφισβήτηση τη σίγουρη νίκη του «Ναι» στο δημοψήφισμα που θα γίνει του χρόνου στην Κροατία για την ένταξη στην ΕΕ, δεν μπορούμε να μη θεωρήσουμε ως ένδειξη αδιαφορίας του κροατικού πληθυσμού για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση το μίζερο 52% που δίνουν στο «Ναι» οι δημοσκοπήσεις τους τελευταίους μήνες. Εύκολα φυσικά αυτό το ποσοστό μπορεί να αυξηθεί στις κάλπες. Η Κροατία είναι φιλογερμανική και βαλκανική χώρα, δεν είναι σκανδιναβική για να απορρίψει την ένταξη.
Το διασκεδαστικό πάντως είναι ότι ενώ επί είκοσι σχεδόν χρόνια κυβερνά τη χώρα το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα HDZ της πρωθυπουργού Κόσορ, στις εκλογές της Κυριακής, 4 Δεκεμβρίου, σαρώθηκε από έναν κεντροαριστερό συνασπισμό με το φαιδρό όνομα... «Κικιρίκου»! Το «κικιρίκου» του κόκορα δηλαδή ως σύμβολο αφύπνισης του κροατικού εκλογικού σώματος! Ενα συνονθύλευμα αποτελούμενο από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, ένα Κόμμα Συνταξιούχων, ένα τοπικό κόμμα της Ιστριας και έναν αριστεροφιλελεύθερο σχηματισμό, με επικεφαλής τον κάθε άλλο παρά χαρισματικό και κατηγορούμενο ως «πολιτικά άφωνο» 45χρονο σοσιαλδημοκράτη, Ζόραν Μιλάνοβιτς, τέως διπλωμάτη, δεν αποτελεί σίγουρα την καλύτερη εγγύηση για μια αποτελεσματική κυβέρνηση, ιδίως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.
Οι Κροάτες όμως έχουν κάθε δικαίωμα να ελπίζουν ότι αυτή η κυβέρνηση θα αποδειχθεί φιλικότερη προς τον λαό από τις κυβερνήσεις της Δεξιάς, που τους τσάκισαν στη λιτότητα και είναι βουτηγμένες ως τον λαιμό στη διαφθορά.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ
Εξω η Σερβία, μέσα το Μαυροβούνιο!
Αξέχαστη έχει μείνει η φράση του Φρανσουά Μιτεράν, στα τέλη του 1991: «Η Κροατία είναι που αποτελούσε τμήμα του ναζιστικού μπλοκ, όχι η Σερβία»! Η Κροατία είναι όμως αυτή που εντάσσεται στην ΕΕ, όχι η Σερβία. Αρνήθηκαν και πάλι οι Ευρωπαίοι ηγέτες να δώσουν στη Σερβία το καθεστώς χώρας υποψήφιας προς ένταξη, παρόλο που στο Βελιγράδι υπάρχει άκρως φιλοδυτική κυβέρνηση, κυριολεκτικά υποτελής. Απαιτούν όμως από τους Σέρβους να υπογράψουν τον οριστικό διαμελισμό της χώρας τους και να «πουλήσουν» το Κόσοβο για να τους εντάξουν στην ΕΕ! Από την άλλη πλευρά, αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι να αρχίσουν τον Ιούνιο, σε έξι μήνες, τις διαπραγματεύσεις ένταξης στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση του Μαυροβουνίου, που κι αυτό αποσπάστηκε από τη Σερβία.
 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έσπασαν τον σταυρό κι έκαψαν την ελληνική σημαία στα Ιεροσόλυμα Τραγικές στιγμές περνάει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων τις τελευταίες ώρες. Προχθές το βράδυ 13 εξτρεμιστές Ισραηλινοί μπήκαν στο μοναστήρι του Προδρόμου, στον Ιορδάνη ποταμό που βρίσκεται στην Ιεριχώ και κατέστρεψαν εικόνες και σταυρούς.

Βεβήλωναν ότι έβρισκαν μπροστά τους με αποτέλεσμα να ειδοποιηθούν οι αρχές και να μεταβούν στην περιοχή για να εκτιμήσουν τις ζημιές. Στην περιοχή έφτασε ο πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και ο Έλληνας πρόξενος για να διαπιστώσουν ότι έσπασαν το σταυρό του τρούλου, κάτι κάγκελα που έχει γύρω από τη Μονή, κατέστρεψαν κάτι πολύ παλιούς κηροστάτες, ενώ έκαψαν και την ελληνική σημαία.

Μέχρι πρόσφατα η είσοδος απαγορευόταν στο μοναστήρι του Προδρόμου. Οι προσκυνητές και οι επισκέπτες αλλά και η αγιοταφική αδελφότητα είχε δικαίωμα να μπει στην περιοχή μόνο μια φορά τον χρόνο, στα Θεοφάνεια. Τον τελευταίο καιρό οι Ισραηλινοί επέτρεψαν την καθημερινή είσοδο στην περιοχή από το πρωί ως το απόγευμα.

Εδώ και καιρό όμως ζητούν να πληρώνει εισιτήριο όποιος θέλει να επισκέπτεται το άγιο προσκύνημα. Την πρόταση αυτή αρνήθηκε ο ηγούμενος του μοναστηριού του Αββά Γεράσιμου με την πολλή σωστή δικαιολογία ότι είναι προσκύνημα και όχι μουσείο.

Δυστυχώς, κατά τακτά χρονικά διαστήματα επεισόδια κυρίως σε μοναστήρια που βρίσκονται στις ερήμους και στα οποία υπάρχουν Έλληνες μοναχοί, έχουν υποστεί ζημιές από φανατικούς αλλά και έχουν γίνει προσπάθειες να τους εξαφανίσουν. Πρόσφατα στο φρέαρ του Ιακώβου στην Σαμάρεια έπεσε θύμα ο ηγούμενος του μοναστηριού, οποίος ξυλοκοπήθηκε και αυτήν την στιγμή βρίσκεται στο νοσοκομείο.