ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.6.11

ΣτΕ: ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ!! ΤΟ "ΝΤΟΥ" ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟ!!

Πέρασε το συνταγματικό σκόπελο του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) το Μνημόνιο, καθώς η Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά από πέντε....

διασκέψεις κεκλεισμένων των θυρών τάχθηκε στην συντριπτική της πλειοψηφία υπέρ της Συνταγματικότητας του.

Οι σύμβουλοι της επικρατείας ακολουθώντας τις εισηγήσεις των συναδέλφων τους έκριναν ότι είναι συμβατές με τις συνταγματικές επιταγές και τις διατάξεις ευρωπαϊκής σύμβασης των δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΣΔΑ) οι περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων και τις συντάξεις λόγω της οικονομικής συγκυρίας της χώρας και ενόψει της ανάγκης να αποφευχθεί η χρεοκοπία της Ελλάδας.

Επιπλέον, οι ανώτατοι δικαστές αποφάσισαν ότι ο επίμαχος Νόμος δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από την αυξημένη πλειοψηφία της Βουλής (180 βουλευτές) κρίνοντας ουσιαστικά ότι δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση . Η Ολομέλεια του ΣτΕ αναγνώρισε ακόμη το Μνημόνιο δεν περιορίζει με οποιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας, όπως δεν πριονίζει την εθνική μας κυριαρχία η ένταξη μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Βασικό στήριγμά τους είναι οι λόγοι δημοσίου συμφέροντος που οδήγησαν μεν στις περικοπές, αλλά μέσα σε βιώσιμα επίπεδα , ενώ σε περίπτωση νέου μνημονίου το ΣτΕ θα κρίνει τις διατάξεις του εκ νέου με βάση τις υπάρχουσες οικονομικές και δημοσιονομικές συγκυρίες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΣτΕ είχαν προσφύγει προσβάλλοντας τη συνταγματικότητα του Μνημονίου ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, η ΑΔΕΔΥ, η ΕΣΗΕΑ και άλλοι φορείς.

Λεπτομέρειες από το σκεπτικό της απόφασης ,που θεωρείται σταθμός ενόψει και της ψήφισης του μεσοπρόθεσμου Μνημονίου, θα περιλαμβάνουν οι δικαστές όταν δημοσιεύσουν το σκεπτικό τους. Κατά πληροφορίες έξι με δέκα μέλη από τους 33 ανώτατους δικαστές φέρονται να διατύπωσαν ενστάσεις για επιμέρους θέματα που τέθηκαν στην διάρκεια των διασκέψεών τους.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: