ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.1.14

Ο φόβος του... ΣΥΡΙΖΑ φρενάρει την ΑΜΚ της Eurobank και τις επανιδιωτικοποιήσεις


 Ο φόβος του... ΣΥΡΙΖΑ φρενάρει την ΑΜΚ της Eurobank και τις επανιδιωτικοποιήσεις

Η αναμονή των πορισμάτων των stress test και η σχεδιαζόμενη τροποποίηση ορισμένων όρων ανακεφαλαιοποίησης-επανιδιωτικοποίησης των συστημικών τραπεζών, προβάλλονται ως λόγοι αναβολής της ΑΜΚ της Eurobank, μέσω της οποίας   επιδιώκεται να ξαναπεράσουν σε ιδιώτες ο έλεγχος και το μάνατζμεντ της τράπεζας. Η πραγματική αιτία είναι όμως άλλη:  Οι σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και ο φόβος ότι μελλοντικά μπορεί να ζητηθούν ευθύνες για τη ζημία που θα υποστεί το ΤΧΣ (σε τελική ανάλυση το Δημόσιο), αν μέσω της ΑΜΚ δοθεί τώρα μεγάλο κομμάτι της τράπεζας σε ιδιώτες.
Με τους όρους της προγραμματιζόμενης ΑΜΚ, στρατηγικό ποσοτό μετοχών της τράπεζας θα περιέλθει σε ιδιώτες μεγαλοεπενδυτικές και το ποσοστό συμμετοχής του ΤΧΣ/Δημοσίου θα περιορισθεί δραστικά. Από τη μελλοντική ρευστοποίηση αυτού του ποσοστού, θα είναι πρακτικά αδύνατο να ανακτηθούν τα 5,8 δισ. που έχει εισφέρει το  ΤΧΣ για την ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank - εκτός αν συμβεί κάποιο... θαύμα τα επόμενα χρόνια και οι αξίες των τραπεζών εκτοξευθούν στα ύψη.
Επικαλούμενος στοιχεία, εκθέσεις και δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι το Δημόσιο θα υποστεί ζημία 22-24 δισ. ευρώ από τις επανιδιωτικοποιήσεις τραπεζών - αν γίνουν σε τρέχουσες τιμές μετοχών - ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προειδοποιήσει ότι θα ζητήσει ευθύνες. Εχει ζητήσει μάλιστα από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην προσυπογράψει  σχτικά νομοσχέδια, Διατάγματα και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.
 Μελλοντικό καταλογισμό ευθυνών φοβούνται κυρίως τα στελέχη του ΤΧΣ, της ΤτΕ και των τραπεζών, που προτιμούν να αναβάλουν ευσχήμως τις επανιδιωτικοποιήσεις, ή να βελτιώσουν υπερ των συμεφερόντων του Δημοσίου τους όρους.
Εάν τα αποτελέσματα των stress test και οι εκθέσεις της BlackRock δώσουν μια πιο ενθαρρυντική εικόνα  για την κατάσταση και τις προοπτικές των ελληνικών τραπεζών,  θ 'αλλάξουν αναγκαστικά οι όροι ΑΜΚ-επανιδιωτικοποίησης της Eurobank. Τα επενδυτικά σχήματα που θέλουν να αποκτήσουν σημαντικά ποσοστά συμμετοχής στην τράπεζα, θα χρειασθεί να εισφέρουν πολύ περισσότερα κεφάλαια απ' ό,τι υπολογίζουν τώρα.
Το εγχείρημα θα γίνει ασφαλώς δυσκολότερο - και όχι μόνον για τη Eurobank...

2 σχόλια:

먹튀검증 είπε...

Good information. Lucky me I came across your blog by accident (stumbleupon). I’ve bookmarked it for later!


https://www.totosafeguide.com

Ανώνυμος είπε...

تنظيف مجاري
تسليك المجاري