ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.1.14

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ ΤΟΥ Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

 Αν δεν υπήρχε ο Ν. Φωτοπουλος στην συνδικαλιστική ηγεσία της ΔΕΗ, θα είχε "εκχωριθεί" απο την εποχή Υπουργείας του Γ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.
 Κόντρα σε πιέσεις μέσα και έξω απο την ΔΕΗ ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ συνεχίζει τον αγώνα του απο το μετερίζει της ΓΣΕΕ.
Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που έστειλε το "ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ" της παράταξης του ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ πρός το Ελληνικό κοινοβούλιο με αποδέκτες τους Κυβερνητικούς Βουλευτές.
thoureios.blogspot.gr


 Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2014 


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ

κ. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,
ΤΑ ΑΛΛΟΘΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΑ ΕΣΑΣ Σ’ ΟΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝ, ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΔΕΗ,ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ.
 Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Με την επιστολή μας αυτή δεν επιδιώκουμε να σας πείσουμε ιδεολογικά να υιοθετήσετε τις δικές μας θέσεις σε σχέση με την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ούτε να σας πείσουμε για την ορθότητα των απόψεών μας.
Με την επιστολή μας αυτή ένα πράγμα θέλουμε να σας επισημάνουμε. Το ότι στην προκειμένη περίπτωση, το νομοσχέδιο «ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΔΜΗΕ Α.Ε.» δεν έχετε κανένα άλλοθι να το ψηφίσετε.
Δεν έχετε κανένα άλλοθι γιατί εδώ τα επιχειρήματα σας (ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, αυτά που συνήθως χρησιμοποιείτε για να δικαιολογήσετε την ψήφο σας σε διάφορα νομοσχέδια περί ελεύθερης αγοράς και ανταγωνισμού) δεν ισχύουν ούτε κατ’ ελάχιστο.
Δεν ισχύουν και θα αποκαλυφθεί περίτρανα ότι όσοι ψηφίσετε το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν θα το κάνετε για την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, όπως δικαιολογείστε κάθε φορά σε άλλες περιπτώσεις, αλλά είτε για να εξυπηρετήσετε ιδιωτικά συμφέροντα, είτε γιατί δεν έχετε το ανάστημα να πείτε ΟΧΙ στους αρχηγούς των κομμάτων σας.
Απόδειξη των ισχυρισμών μας ότι εδώ δε χωράνε άλλοθι, είναι τα παρακάτω ερωτήματα και τα όσα σας επισημαίνουμε και τα οποία δε χωρούν καμία αμφισβήτηση, γιατί είναι η σκληρή πραγματικότητα.
Α) ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
 • Το δίκτυο Μεταφοράς είναι ή δεν είναι φυσικό μονοπώλιο; ΕΙΝΑΙ.
 • Με την ιδιωτικοποίησή του πρόκειται να αναπτυχτεί κάποιος ανταγωνισμός; ΟΧΙ.
 • Με την ιδιωτικοποίησή του θα δημιουργηθεί μια νέα θέση εργασίας; ΟΧΙ.
 • Με την ιδιωτικοποίησή του θα παραχθεί προστιθέμενη αξία; ΟΧΙ.                                                 
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
αφού το δίκτυο μεταφοράς είναι φυσικό μονοπώλιο και με τη μεταβίβασή του από το Δημόσιο στον ιδιώτη δεν πρόκειται να αναπτυχθεί κανένας απολύτως ανταγωνισμός ανάμεσα σε κάποιους συμμετέχοντες (ιδιώτες έναντι κράτους ή ιδιώτες έναντι κάποιων άλλων ιδιωτών) η ψήφος σας αυτή ισοδυναμεί ναι ή όχι με το άνοιγμα της πόρτας στον όποιο ιδιώτη (Έλληνα ή ξένο-προφανώς ξένο) για την ενθυλάκωση δημόσιας περιούσιας που φτιάχτηκε με το υστέρημα του ελληνικού λαού και μάλιστα (αυτό είναι δεύτερο) έναντι πινακίου φακής ;
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Το νομοσχέδιο αυτό, το μόνο που κάνει, είναι να μεταβιβάζει δημόσια περιουσία σε ιδιώτες και σε καμία απολύτως περίπτωση δεν έχει να κάνει με το χιλιοχρησιμοποιημένο άλλοθι άλλων περιπτώσεων, ότι γίνεται για την προώθηση του ανταγωνισμού.
Χρέος σας είναι με την ψήφο σας να μην επιτρέψετε το κρατικό μονοπώλιο να μετατραπεί σε ιδιωτικό, όπως με την περίπτωση της Ολυμπιακής.
ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:
Στην συντριπτική πλειοψηφία των χωρών της Ε.Ε. Το δίκτυο μεταφοράς είναι στα «χέρια»  των ιδιωτών ή στα «χέρια» του κράτους;
Είναι στα χέρια του κράτους.
Είναι στα χέρια του κράτους γιατί στις άλλες χώρες αντιλαμβάνονται ότι ιδιαίτερα με τα φυσικά μονοπώλια δεν μπορείς να παίζεις. Γι αυτό και η οδηγία 72 της Ε.Ε. για την καθιέρωση κοινών κανόνων για την εσωτερική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας έδωσε τη δυνατότητα στο κάθε κράτος να μπορεί να επιλέξει την εναρμόνισή του κρατώντας τα δίκτυα στην ιδιοκτησία του. Δηλαδή τα δίκτυα να είναι είτε θυγατρικές των καθετοποιημένων επιχειρήσεων ενέργειας, είτε να ανήκουν στο κράτος.
Ακόμα και στη Πορτογαλία και την Ιρλανδία που οι άκρο – νεοφιλελεύθεροι του διευθυντηρίου της Ε.Ε. και της ΤΡΟΙΚΑΣ επιχείρησαν να συμπεριλάβουν την πώληση των δικτύων μεταφοράς στις μνημονικές υποχρεώσεις, δεν το κατάφεραν. Εμείς θα τα παραδώσουμε;
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
εάν το δίκτυο μεταφοράς που είναι ΕΝΑ και δεύτερο δεν πρόκειται να υπάρξει, περάσει στα χέρια των ιδιωτών το κράτος και κατ΄επέκταση όλοι μας θα είμαστε όμηροι τους ναι ή όχι;
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Μα αν τα παραδώσουμε όλα,
αν εκχωρήσουμε όλες τις βασικές υποδομές της χώρας μας στους ιδιώτες (Έλληνες ή ξένους) το κράτος τι ρόλο θα έχει;
Με τι «εργαλεία» θα κάνει παρέμβαση;
Με τι «εργαλεία» θα ασκήσει πολιτική (κοινωνική – αναπτυξιακή);

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ:
 • Μήπως όμως εκχωρώντας το δίκτυο μεταφοράς σε ιδιώτη ωφεληθεί ο Έλληνας καταναλωτής;
 •  Μήπως εκχωρώντας το δίκτυο μεταφοράς σε ιδιώτη «γλυτώσουν»  οι καταναλωτές από τα 2 – 2,5 δις που χρειάζονται τα επόμενα χρόνια για την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΑΔΜΗΕ όπως έντεχνα λένε κάποιοι;
Η απάντηση και στο πρώτο και στο δεύτερο ερώτημα είναι πως ΟΧΙ, οι καταναλωτές δεν θα ωφεληθούν σε τίποτα. 
Δεν θα ωφεληθούν σε τίποτα γιατί σύμφωνα με το κώδικα διαχείρισης συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας οι καταναλωτές (αυτοί και μόνο αυτοί), είναι η μοναδική  πηγή εσόδων του ΑΔΜΗΕ.
Το δε έσοδο του ΑΔΜΗΕ (το πόσο θα πληρώνει δηλαδή  ο κάθε καταναλωτής) σύμφωνα με το νόμο, δεν καθορίζεται από τον ΑΔΜΗΕ αλλά από το ΥΠΕΚΑ μετά από σχετική εισήγηση της ΡΑΕ.
Συνεπώς αυτός που θα πάρει τον ΑΔΜΗΕ όχι μόνο θα έχει ένα εξασφαλισμένο έσοδο βρέξει – χιονίσει, επιπρόσθετα γιατί το κίνητρό του, όπως όλων των ιδιωτών, είναι το κέρδος και μόνο το κέρδος, θα έχει κάθε λόγο να εκβιάζει (κάτι που δεν κάνει το κράτος), με διάφορους τρόπους ώστε το έσοδό του να μεγαλώσει.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι προκειμένου να βρουν αγοραστή, δηλαδή πριν καν έρθει ο ιδιώτης! όχι τυχαία συζητούν την αύξηση του επιτοκίου απόδοσης που αποτελεί μέρος της χρέωσης Χρήσης Συστήματος των καταναλωτών (δηλαδή των εσόδων του ΑΔΜΗΕ) από 8% σε 11% !
Όσο δε για το ψευτό-επιχείρημα που θα βρεθούν τα λεφτά, για να υλοποιηθεί το επενδυτικό πρόγραμμα του ΑΔΜΗΕ αφού δεν έχει, ενώ εάν τον δώσουμε στον ιδιώτη θα τα βάλει ο καλός ο ιδιώτης!! Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι να μην υποτιμούν τόσο τη νοημοσύνη μας. Από την στιγμή που η μοναδική πηγή εσόδων του ΑΔΜΗΕ είναι οι καταναλωτές, είτε είναι στο κράτος είτε στον ιδιώτη, το όποιο επενδυτικό πρόγραμμα πάλι εμείς θα το πληρώσουμε.
Μάλιστα, αν ο ΑΔΜΗΕ είναι  στον ιδιώτη θα το πληρώσουμε ακριβότερα και όχι μόνο θα το πληρώσουμε ακριβότερα, πιθανότατα προκειμένου να μεγιστοποιήσει το κέρδος του να μας αφήσει και στο σκοτάδι, επί εβδομάδες όπως είχε γίνει σε μια σειρά χώρες ή περιοχές είτε γιατί έριξε την ποιότητα κατασκευής είτε γιατί δεν προχώρησε στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του δικτύου.
Όσο δε για όσους πουν «δεν έχετε δίκιο κύριοι της ΓΕΝΟΠ» ότι δε θα πέσει το κοστολόγιο γιατί εάν ο ΑΔΜΗΕ περάσει στα χέρια των ιδιωτών, οι καταναλωτές θα  βγουν ωφελημένοι αφού θα ρίξει το κόστος της μισθοδοσίας σας , η απάντηση είναι ότι το κόστος μισθοδοσίας και πριν υποστούμε τις δυσβάστακτες μειώσεις των μνημονίων πολύ δε περισσότερο τώρα δεν αποτελεί παρά ένα μικρό μέρος των δαπανών. Πιθανή περεταίρω μείωσή του, κάτι που δεν αποκλείουμε να κάνει ο ιδιώτης για το δικό του όφελος, πρακτικά δεν θα επιφέρει κανένα όφελος στους καταναλωτές.
Β) ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ (ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΡΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΗΣ) ΚΑΙ ΠΕΡΕΤΑΙΡΩ ΙΔΙΟΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΕΝΟΣ ΑΚΟΜΑ ΠΟΣΟΣΤΟΥ (17%) ΜΕΤΟΧΩΝ
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
εδώ τα ερωτήματα και οι παρατηρήσεις που έχουμε να θέσουμε (πάντα σε σχέση με τον ιδεολογικό πυρήνα που εσείς έχετε ως οδηγό) είναι τα εξής:
ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ:
Η εξαγγελθείσα πώληση (ξεπούλημα) ενός τμήματος της ΔΕΗ που θα εμπεριέχει Λιγνιτικά εργοστάσια, Ορυχεία, εργοστάσια Φυσικού Αερίου, Υδροηλεκτρικά εργοστάσια, πελάτες.
 • Έχει καμία σχέση με επένδυση; ΟΧΙ
 • Θα δημιουργήσει έστω μια θέση εργασίας;  ΟΧΙ
 • Θα βοηθήσει την ανάπτυξη του τόπου; ΟΧΙ
 • Η απόφαση αυτή θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία; ΟΧΙ
Με τι έχει να κάνει η απόφαση αυτή αφού δεν έχουμε να κάνουμε με τη κατασκευή κάτι καινούργιου, κάτι νέου;
Η απάντηση είναι ότι όπως και στη περίπτωση των δικτύων έτσι και εδώ  έχουμε να κάνουμε με μεταβίβαση-ενθυλάκωση δημόσιας περιούσιας σε ιδιώτες, χωρίς κανένα όφελος για τους καταναλωτές!
ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ:  
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ – ΚΟΥΦΑΡΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΩΣ ΔΕΗ ΕΑΝ ΚΑΙ ΕΦ ΟΣΟΝ ΠΡΩΤΑ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΕΤΕ ΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ.
 •  Το 17% των μετοχών που θα δώσετε μιας απαξιωμένης πλέον, ισχνής και αδύναμης ΔΕΗ θα αποφέρει κάποιο σημαντικό έσοδο;  ΟΧΙ
 • Το ποσό αυτό, όποιο κι αν είναι, μικρό ή μεγάλο θα πάει στη ΔΕΗ;  ΟΧΙ
 • Η ενεργεία σας αυτή θα βοηθήσει τη ΔΕΗ και τους καταναλωτές; ΟΧΙ.
Ειδικά στο τελευταίο ερώτημα η απάντηση είναι πως απόφαση αυτή δεν θα βοηθήσει τους καταναλωτές γιατί όσο πιο αδύναμη είναι η ΔΕΗ τόσο πιο ασύδοτοι  και ανεξέλικτοι γίνονται οι ιδιώτες.
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Είναι άλλο πράγμα η απελευθέρωση της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας δηλαδή η δημόσια ΔΕΗ να έχει μια σειρά ιδιώτες ανταγωνιστές απέναντι της και άλλο εντελώς άλλο να τους δωρίσουμε τη ΔΕΗ και μόνοι, ελεύθεροι κι ανενόχλητοι να κάνουν ότι θέλουν και το κράτος ανήμπορο σαν απλός θεατής να παρακολουθεί το γδάρσιμο των καταναλωτών!
Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,
για όποιον θεωρεί ότι χρησιμοποιούμε τραβηγμένες εκφράσεις και ότι υπερβάλουμε λέγοντας ότι τους δωρίζουν τη ΔΕΗ ας μας πει ως βουλευτής εάν έχει αναζητήσει τις απαντήσεις ( σε σχέση με το ποιος και γιατί το έκανε ) στα εξής ερωτήματα:
 •  Τους δώρισαν ναι ή όχι το 100% των ΑΠΕ;
 •   Τους δώρισαν ναι ή όχι όλα τα Αιολικά;
 •  Τους δώρισαν ναι ή όχι όλα τα Φωτοβολταϊκά;  
Σε όλα τα παραπάνω ποιο είναι το ποσοστό συμμετοχής της επιχείρησης του Ελληνικού λαού;
 • Έχουν ή δεν έχουν οι ιδιώτες το 95% της εγκατεστημένης ισχύος από τα Αιολικά  πάρκα; Έχουν ή δεν έχουν τα 1.600 από τα 1.680 εγκατεστημένα  MW και αυτό όταν η ΔΕΗ ήταν η πρώτη εταιρεία σε όλη την Ε.Ε. που από το 1982 εγκατέστησε Αιολικό πάρκο;
Είναι ή δεν είναι έγκλημα αυτό που έγινε εις βάρος της ΔΕΗ;
 • Έχουν ή δε έχουν το 100% της εγκατεστημένης ισχύος στα Φωτοβολταϊκά  πάρκα και συγκεκριμένα τα 2.199 από τα 2.200 εγκατεστημένα MW ενώ και εδώ  η ΔΕΗ ήταν από τις πρώτες εταιρείες σε όλη την Ευρώπη (1983) που έφτιαξε Φωτοβολταϊκο σταθμό;
Είναι ή δεν είναι έγκλημα αυτό;
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
 •   Όσο δε για το χιλιοχρησιμοποιημένο ψέμα που το χρησιμοποιούν ως άλλοθι για να βολέψουν τους κολλητούς τους σε βάρος της ΔΕΗ δηλαδή ότι, ότι κάνουμε το κάνουμε για να ανοίξει η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Για ποια αγορά μιλάνε ότι δεν άνοιξε;
Μήπως αυτή με τα συμβατικά καύσιμα;
Μήπως αυτή που κατέχουν 6 μονάδες παραγωγής που παράγουν περισσότερα MW από τις μονάδες της ΔΕΗ και που χωρίς κανένα ρίσκο, καθήμενοι σταυροπόδι, με διάφορες κομπίνες κάθε φόρα, ποτέ με τις αλχημείες υπολογισμού της ΟΤΣ,  πότε με τον μηχανισμό ανάκτησης μεταβλητού κόστους (με ή χωρίς 10%) και πότε με τα ΑΔΙ που προσφάτως τα αύξησαν (και όσον αφορά τις μονάδες  Φυσικού  αερίου τα διπλασίασαν), ανενόχλητοι συνεχίζουν, φουσκώνουν τους ήδη παχουλούς λογαριασμούς τους σε βάρος του κορόιδου;
Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,
Αυτός είναι ο ανταγωνισμός;
Τι είδους ανταγωνισμός είναι αυτός που ο επενδύτης δεν παίρνει κανένα ρίσκο;
Τι είδους ανταγωνισμός είναι αυτός που για να δουλέψει ο ιδιώτης εκτοπίζεται φτηνότερο καύσιμο και κατά επέκταση φτηνότερη παράγωγη; 
Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
οφείλετε να γνωρίζετε ότι κανένας κανόνας από αυτούς που υποτίθεται  ότι υπηρετείτε  δεν εφαρμόζεται.
Οφείλετε να γνωρίζετε, γιατί δεν επιτρέπετε να «αρπάζουν» την ψήφο σας λέγοντάς σας το μόνιμο χοντροκομμένο ψέμα ότι δήθεν δεν άνοιξε η αγορά και σε όλα αυτά τα κάνουμε για να ανοίξει, ότι μεγαλύτερο ψέμα δεν υπάρχει.
Τα ψέματα όμως κάποτε πρέπει να τελειώνουν. Όπως είδατε η αγορά όχι μόνο άνοιξε απεναντίας την έκλεισαν παντελώς για την ΔΕΗ στο τομέα των ΑΠΕ για να οικονομήσουν  οι κολλητοί τους και τώρα πάνε να την κλείσουν και στα συμβατικά καύσιμα.
Πως είναι δυνατόν να λένε ότι δεν άνοιξε η αγορά όταν πέρσι πούλησαν το 32, 3% της ζητούμενης ενέργειας;
Και εάν με τη φράση δεν άνοιξε η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας εννοούν το τομέα της εμπορίας (που δεν εννοούν μόνο αυτό) ποιος ευθύνεται για αυτό;
Ποιος επέτρεψε σε μια χούφτα αεριτζήδες που χωρίς να βάλουν μια, χωρίς να δημιουργήσουν μια θέση εργασίας, χωρίς να πάρουν κανένα απολύτως ρίσκο και χωρίς η ΔΕΗ να μπορεί να τους ανταγωνιστεί, (γιατί της απαγόρευσαν να το κάνει) να της αρπάξουν  κατ αρχήν  201.000 κερδοφόρους πελάτες μέσα σε δυο χρόνια προκαλώντας της έτσι τεράστια ζημία;
Κυρίως όμως,
ποιος ευθύνεται για το κανόνι που βάρεσαν και το φέσι που έβαλαν στη ΔΕΗ, τον ΑΔΜΗΕ, τον ΔΕΔΔΗΕ και τον ΛΑΓΗΕ αφού πρώτα οικονόμησαν;
Μήπως οι καταναλωτές;
ΕΠΙΛΟΓΟΣ  
Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,
όπως είδατε σ’ αυτήν μας την ανακοίνωση δεν αναφερθήκαμε και δεν επικαλεστήκαμε, που έχουμε κάθε λόγο (και θα το κάνουμε σε κάθε επίπεδο), ούτε την ασφαλιστική μας περιουσία  ούτε το ότι αν έρθει ο ιδιώτης το μέλλον  μας θα γίνει ακόμα πιο αβέβαιο. Σ’ αυτήν μας την ανακοίνωση  δεν σας μιλήσαμε για τους εαυτούς μας. Σ’ αυτήν μας την ανακοίνωση αφήσαμε για λίγο στην άκρη τις δίκες μας ιδεολογικές μας προσεγγίσεις, και ένα πράγμα επιδιώξαμε να αναδείξουμε.
Το ότι όσα γίνονται και σχεδιάζονται δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που εσείς λέτε ότι υπηρετείτε.
Δηλαδή τον ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό.
Όλα όσα γίνονται ένα και μόνο στόχο έχουν.
Την εξυπηρέτηση συμφερόντων.
Την παράδοση της χώρας στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.
Γι αυτό, με σεβασμό στο πρόσωπο του καθενός σας καλούμε να μην συνηγορήσετε σε αυτό.
Η ΔΕΗ χτίστηκε με το υστέρημα του Ελληνικού λαού.
Τα δίκτυα φτιαχτήκαν με τα χρήματα και τον ιδρώτα εκατομμυρίων καταναλωτών και χιλιάδων  εργαζομένων.
Μην επιτρέψετε την εκποίησή τους.
Κυρίες και Κύριοι βουλευτές,
Η ιστορία θα μας γράψει όλους .
Με την στάση σας βάλτε ένα φρένο στην μεταβίβαση και το ξεπούλημα της δημόσιας  περιούσιας,  στους ιδιώτες. 
Με τη στάση σας μην επιτρέψετε τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας να περάσουν στα χέρια των ιδιωτών.
Το κόστος θα είναι ανυπολόγιστο και για το κράτος και για τους καταναλωτές.
Τις στρατηγικές υποδομές κανένα σοβαρό κράτος δεν τις παραχωρεί.
   
 Γραφείο Τύπου
ΕΑΜΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: