ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

15.1.14

Που το πάει ο Στουρνάρας

 Το πλάνο Στουρνάρα για ελάφρυνση χρέους χωρίς κούρεμα
Συμπλέοντας με τους Ευρωπαίους, οι οποίοι απορρίπτουν ασυζητητί την άποψη του ΔΝΤ ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και χρειάζεται κούρεμα, η κυβέρνηση προσπαθεί τώρα να διαμορφώσει ένα σχέδιο ελάφρυνσης του, που θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης και τελικής συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές. Το θέμα έχει συζητηθεί  ανεπισήμως σε πολλές συναντήσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού Οικονομικών με Ευρωπαίους ηγέτες και παράγοντες του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών, οι οποίοι έχουν διατυπώσει κάποιες προτάσεις σχετικά με το τί μπορεί να περιλαμβάνει αυτή η "ελάφρυνση".  Με βάση αυτές, ο Γ. Στουρνάρας έχει ετοιμάσει ένα πρώτο σχέδιο, που θα αποτελέσει αντικείμενο συζητήσεων τους επόμενους μήνες, με την ελπίδα ότι μέχρι τον Mάιο θα έχει προλειανθεί το έδαφος για να να ληφθούν τελικές αποφάσεις.
Το σχέδιο του υπουργού Οικονομικών περιλαμβάνει πέντε βασικά σημεία, με ρυθμίσεις που θα λύσουν το πρόβλημα του χρηματοδοτικού κενού για την επόμενη διετία και θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα να εξυπηρετεί τις υποχρεώσεις της , χωρίς να χρειασθεί να ληφθούν πρόσθετα επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα περικοπών δαπανών και νέων φόρων.
Σύμφωνα με το πλάνο του κ. Στουρνάρα, που έχει υιοθετηθεί και από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, η κυβέρνηση θα επιδιώξει να εξασφαλίσει τη συναίνεση των Ευρωπαίων για μία συμφωνία που θα περιλαμβάνει:
- Πάγωμα των τοκοχρεωλυσίων τουλάχιστον για δύο χρόνια (2014-2015), τα οποία ανέρχονται σε 12 δισ. ευρώ.
- Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της τρόικας
- Περαιτέρω μείωση των επιτοκίων των δανείων, στα επίπεδα του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ
-  Σύναψη διαφόρων μορφών swaps, που θα μετακυλίουν υποχρεώσεις του Δημοσίου  σε βάθος 10ετίας-15ετίας
- Αναδρομική ένταξη στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό  Σταθερότητας των ποσών που διατέθηκαν για  ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών, ώστε το  το δημόσιο χρέος να μειωθεί  κατά 47 δισ. ευρώ.
Πάνω σ'αυτούς τους βασικούς άξονες θα κινηθεί η ελληνική πλευρά,   στις συζητήσεις και τις διαπραγματεύσις που θα ακουλήσουν του επόμενους μήνες.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: