ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.1.14

Καπνίστε, να μας βγει το ισοδύναμο...


 

Ο Κότσιρας τα είπε μια χαρά στο ραδιόφωνο. Θέλουν να καπνίζουμε για να υπάρχει νοσηλεία στα νοσοκομεία. Ο νέος φόρος στα τσιγάρα που μπαίνει ως ισοδύναμο των 40 εκ. ευρώ που θα εισέπρατταν από το 25άευρω εισιτήριο στα δημόσια νοσοκομεία υποτίθεται ότι θα το καταφέρει αυτό. Όμως οι μόνοι κερδισμένοι φαίνεται να είναι οι λαθρέμποροι. Διάβασα αυτό το άρθρο που κάνει λόγο για νέα έκρηξη του λαθρεμπορίου από το νέο φόρο και σκέφτομαι ότι οι λαθρέμποροι ήδη ανοίγουν σαμπάνιες μιας που όσο ακριβαίνει ο καπνός, τόσο ο κόσμος στρέφεται στο λαθραίο. Αντί η Κυβέρνηση να πατάξει το οργιάζον λαθρεμπόριο καπνού, που θα απέφερε μέχρι και 700 εκ. ευρώ ετησίως, διαλέγει για ακόμα μια φορά τον εύκολο δρόμο της τυφλής φορολόγησης.
Αφού πρώτα έφτιαξαν το θνησιγενές τερατούργημα του ΕΟΠYΥ, στη συνέχεια άρχισαν να μηχανεύονται τρόπους να το κρατήσουν με μηχανική υποστήριξη. Εξέτασαν -υποτίθεται- όλες τις διαθέσιμες επιλογές και αρχικά κατέληξαν ότι το λογικότερο ήταν να πληρώνουμε 25 ευρώ εισιτήριο στα νοσοκομεία! Μόνο εάν επρόκειτο για διανυκτέρευση, μας καθησύχαζε ο Υπουργός Υγείας. Μετά αναγκάστηκαν να αποσύρουν το ευφυέστατο αυτό μέτρο κάτω από τις πιέσεις, αλλά και πάλι έπρεπε να βρούνε το ισοδύναμο των 40 εκ. ευρώ. Χωρίς να το πολυσκεφτούν οι φωστήρες μας είχαν μια νέα αναλαμπή: έναν 5άλεπτο φόρο σε τσιγάρα και καπνό. Τι πρωτότυπο!

Έτσι ο κλήρος πέφτει στον καπνό, γιατί το Υπουργείο Υγείας νοιάζεται για την υγεία των καπνιστών και θέλει να τους πείσει να το κόψουν το ρημάδι -αλλά όχι ακόμα, να προλάβουν πρώτα να μαζέψουν τα 40 εκ.- και ταυτόχρονα να τους τιμωρήσει για την παλιοσυνήθεια, που πάλι όμως φάνηκε χρήσιμη, αφού για να βγει το ισοδύναμο, λογικά πρέπει να συνεχίζουν να καπνίζουν το ίδιο. Τελικά, το Υπουργείο θέλει ή όχι να κόψουμε το κάπνισμα; Αχ, μην μου μπερδεύεσαι: Το κάπνισμα είναι κακό για την υγεία σου, αλλά θα σώσει τον ΕΟΠΠΥ -ή ό,τι άλλη τρύπα μπορεί να κλείσει. Εσύ αυτό να πιστέψεις.

Τα ξεφτέρια μας ξέχασαν μάλιστα να συμπεριλάβουν πούρα και πουράκια και κατέθεσαν νέα τροπολογία για να τα συμπεριλάβουν. Γκάφα ολκής, δηλαδή! Ντυμένη με καλές προθέσεις, όμως… Σαν να λέμε, θέλετε καλύτερο σύστημα υγείας, καπνίστε να μας βγει το ισοδύναμο…


Μαρίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια: