ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.6.13

«Καυτή» η ατζέντα της νέας κυβέρνησης


«Καυτή» η ατζέντα της νέας κυβέρνησης
Μπορεί η συμπλήρωση του νέου κυβερνητικού σχήματος να ολοκληρώθηκε χθες νωρίς το βράδυ, ωστόσο η πραγματική συνύπαρξη Σαμαρά – Βενιζέλου στην κυβέρνηση, ξεκινά από σήμερα.
Ενωτική χροιά έδωσε στην ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας ότι η σταθερότητα είναι πιο απαραίτητη από ποτέ για τη χώρα.
«Στόχος της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η εξάντληση της τετραετίας», τόνισε ο κ. Σαμαράς, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρξει σταθερότητα που είναι πιο απαραίτητη από ποτέ.
Και αν στο ζήτημα της ΕΡΤ τα πράγματα έχουν πάρει το δρόμο τους με το μαύρο να φεύγει από την οθόνη με την ευθύνη της ανασυγκρότησης να πέφτει στο νέο υφυπουργό Παντελή Καψή, τα καυτά ζητήματα παραμένουν εκεί με την τρόικα να αναμένει ημερομηνία επιστροφής για αξιολόγηση του προγράμματος.
Ήδη τα διεθνή Μέσα διαμορφώνουν κλίμα για έναρξη των απολύσεων στο Δημόσιο, δεδομένης της σκληρής άποψης που διατηρεί για το θέμα ο νέος Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Financial Times και Reuters πάντως, φρόντισαν να υποδεχθούν το βουλευτή της Β’ Αθήνας με άκρως κολακευτικά σχόλια, σημειώνοντας παράλληλα πως αποτελεί ίσως το θερμότερο υποστηρικτή των μεταρρυθμίσεων γεγονός που ξεκλειδώνει μία σειρά από θέματα. Δεν παύουν όμως να τονίζουν πως όλα θα κριθούν στην πράξη, στέλνοντας του το πρώτο μήνυμα πως πλέον ο ίδιος θα έχει την ευθύνη της συμπλήρωσης της λίστας των 2.000 ονομάτων που θα φύγουν από το Δημόσιο.
Ούτε για τον Αντώνη Σαμαρά πάντως θα είναι εύκολα τα πράγματα, με το ΠΑΣΟΚ δια στόματος Βενιζέλου να έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις του για αλλαγές σε κορυφαία ζητήματα.
Πιο συγκεκριμένα, η Ιπποκράτους ζητά:
  •     Να εξομαλυνθούν τα προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης, στις νομοθετικές πρωτοβουλίες, στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η Βουλή
  •     Να αντιμετωπιστούν σε πρώτη προτεραιότητα τα ανοικτά θέματα στη δημόσια διοίκηση με την κατάρτιση οριστικού ολοκληρωμένου και εφαρμόσιμο πλαισίου
  •     Να επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ για την ανεργία.
  •     Να οριστικοποιηθούν το συντομότερο δυνατόν οι νέες διατάξεις για τον ενιαίο φόρο ακινήτων.
  •     Να λυθεί η υπόθεση με τον ΦΠΑ στη εστίαση.
  •     Να προγραμματιστούν κινήσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους,
  •     Να επανασχεδιαστεί το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων αλλά να προχωρήσει σωστά και αποτελεσματικά με τις δικές του προτεραιότητες, χωρίς παλινδρομήσεις
  •     Να ανασχεδιαστεί η λειτουργία του ΕΣΥ και του ΕΟΠΥΥ και να ληφθούν μέτρα για την είσπραξη των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
  •     Να βρεθούν αξιόπιστες λύσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά
  •     Να οριστεί το ακατάσχετο για έσοδα 1.500 ευρώ το άτομο ή 2.000 στο ζευγάρι
  •     Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ
Κύκλοι του πρωθυπουργού πάντως, επιμένουν πως αυτή που ουσιαστικά κυβερνά είναι η Νέα Δημοκρατία ευελπιστώντας πως η συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ θα έχει θετικό πρόσημο προκειμένου να συνεχιστούν οι αλλαγές που συντελούνται εδώ και ένα χρόνο.
Το ζήτημα της προγραμματικής συμφωνίας πάντως, μετά τη συμφωνία στα πρόσωπα της κυβέρνησης φαίνεται πως περνά σε δεύτερο πλάνο, γεγονός που πάντως έχει δώσει αφορμή για αρνητικά σχόλια προς το πρόσωπο του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, δεδομένου πως τις προηγούμενες ημέρες είχε σηκώσει αρκετά ψηλά το θέμα.
newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: