ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

21.3.13

Προετοιμάζονται για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ

Προετοιμάζονται για έξοδο της Κύπρου από το ευρώ
 Επί τάπητος τίθεται εκ νέου το θέμα εξόδου της Κύπρου από το ευρώ, καθώς όπως όλα δείχνουν οι δυο πλευρές έχουν οδηγηθεί σε ένα διάλογο κωφών, επιμένοντας δογματικά σε εκ διαμέτρου αντίθετες λύσεις για το κοινά αποδεκτό πρόβλημα. Αδυνατώντας να υπάρξει συναίνεση επί των βασικών αξόνων της διαπραγμάτευσης καθώς και στο πλαίσιο μέσα στο οποίο θα επιδιωχθεί η λύση οι δυο πλευρές αναγκάζονται πλέον να εξετάσουν και να προετοιμαστούν για τα χειρότερα σενάρια.
Όπως είχε επισημάνει το Sofokleousin.gr πριν ακόμα από την ολοκλήρωση της ιστορικής ψηφοφορίας στην κυπριακή Βουλή, τα κυπριακά κόμματα με πρώτο το κυβερνών ΔΗΣΥ και συγκυβερνών ΔΗΚΟ είχαν συζητήσει και προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ, ανιχνεύοντας την άκαμπτη στάση της Ευρωζώνης και την ανάγκη επιβίωσης του υπάρχοντος χρηματοοοικονομικού μοντέλου.
Οι μετέπειτα κινήσεις της πολιτικής ηγεσίας της χώρας αλλά και της Ευρώπης και της Ρωσίας περιέπλεξαν ακόμα περισσότερο το κουβάρι οδηγώντας όλους τους εμπλεκόμενους σε έναν λαβύρινθο από τον οποίο δεν μπορούν να βγουν γιατί έχει χαθεί το νήμα.
Αν και το θέμα της εξόδου γράφεται αναφέρεται ευρέως στα διεθνή media εν τούτοθς άνθρωποι που γνωρίζουν το χαρακτηρίζουν ακραίο εκβιασμό και από τις δυο πλευρές και επισημαίνουν ότι οι υψηλοί τόνοι δεν οδηγούν σε λύση.
Σύμφωνα με λεπτομερείς σημειώσεις από την τηλεδιάσκεψη, που περιήλθαν σε γνώση του Reuters, αξιωματούχος χαρακτήρισε το κλίμα πολύ τεταμένο, πράγμα που δυσκολεύει την εξεύρεση λογικών λύσεων και ανέφερε ότι «συζητήθηκε ανοιχτά η αποχώρηση (της Κύπρου) από την ευρωζώνη».
Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν μέλη του Eurogroup Working Group (EWG), που αποτελείται από υφυπουργούς Οικονομικών ή υψηλόβαθμα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών των χωρών της Ευρωζώνης, καθώς και εκπροσώπους από την ΕΚΤ και την Κομισιόν. Της ομάδας προεδρεύει ο Αυστριακός Τόμας Βάιζερ.
Η Κύπρος αποφάσισε να μην λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη, απόφαση που πολλοί από τους συμμετέχοντες χαρακτήρισαν ως ανησυχητική, και η οποία αντανακλά τη γενικότερη σύγχυση που επικρατεί γύρω από την δύσκολη θέση στην οποία βρίσκεται η Κύπρος.
«Η (κυπριακή) Βουλή είναι προφανώς πολύ συναισθηματική και δεν θα αποφασίσει για τίποτα. Εάν η Κύπρος δεν είναι καν σε θέση να παρακολουθήσει την τηλεδιάσκεψη, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς», ανέφερε ο γάλλος εκπρόσωπος στο EWG, σύμφωνα με τις σημειώσεις που είδε το Reuters.
Ο γερμανός εκπρόσωπος τόνισε την ανάγκη να γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για τις εκροές κεφαλαίων από την Κύπρο προς τη Ρωσία και τη Βρετανία, λέγοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να βρούμε μια λύση αμέσως», αρκεί να γίνουν σεβαστές οι παράμετροι της διάσωσης που συμφώνησαν οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης το Σάββατο.
Ο αξιωματούχος επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη να επιλυθεί το θέμα των δύο μεγαλύτερων τραπεζών της Κύπρου, που βρίσκονται και οι δύο στο όρια κατάρρευσης, καθώς και στην πιθανότητα εξόδου της Κύπρου από την Ευρωζώνη.
Στην περίπτωση εξόδου, ο αξιωματούχος είπε ότι χρειάζεται να ληφθούν μέτρα για να θωρακιστεί η υπόλοιπη Ευρωζώνη και να διασφαλιστεί ότι δεν θα επηρεαστεί η Ελλάδα.
Το Sofokleousin,gr πρώτο αποκάλυψε την ειλημμένη απόφαση για νέο έκτακτο Eurogroup εντός 48ωρών, αργά την Τετάρτη το απόγευμα, εξέλιξη που επιβεβαιώνεται καθώς συνεκλήθη το σώμα να συνεδριάσει το Σάββατο, 22 Μαρτίου.

Κίνδυνος μαζικών αναλήψεων
Ένα ακόμα θέμα που αναφέρθηκε επανειλημμένως ήταν ο κίνδυνος μαζικών αναλήψεων όταν ανοίξουν και πάλι οι τράπεζες, πιθανόν την Τρίτη.
Ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ είπε ότι παρακολουθείται στενά η κατάσταση και ότι γίνονται «τεχνικές προετοιμασίες» προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των όποιων εκροών κεφαλαίων.
«Χρειάζεται να περάσουν κάποιοι ακόμα νόμοι. Από όλες τις απόψεις είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση», είπε ο αξιωματούχος, σύμφωνα με τις σημειώσεις. «Προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσουμε τις όποιες μη εξουσιοδοτημένες εκροές». προσέθεσε.


sofokleousin 

Δεν υπάρχουν σχόλια: