ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.3.13

Σπρώχνουν την Κύπρο στην αγκαλιά της Ρωσίας

Σπρώχνουν την Κύπρο στην αγκαλιά της Ρωσίας
 Ενα μεγάλο παιχνίδι γεωστρατηγικής, οικονομικών συμφερόντων και διαμόρφωσης ευρωπαϊκής πολιτικής βρίσκεται σε εξέλιξη, με φόντο τη διάσωση της Κύπρου. Το θέμα δεν είναι πλέον η φορολόγηση ή μη των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες. Γερμανία, ΕΕ και ΗΠΑ βλέπουν την γεωπολιτική διάσταση και ενεργούν για βγάλουν εκτός των ρωσικά συμφέροντα. Η Κύπρος προσπαθεί να προστατεύσει τα εθνικά της συμφέροντας, παραμένοντας διεθνές χρηματοοικονομικό κέντρο και προστρέχει στη Ρωσία για στήριξη. Η Μόσχα θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία για να μπει σφήνα στην Ευρώπη μέσω Κύπρου.
Στη σκακιέρα του κυπριακού προβλήματος διακυβεύεται επίσης η δυνατότητα  και της Γερμανίας και του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών να επιβάλλουν πολιτικές σε χώρες-μέλη της ΕΕ, κόντρα στις επιλογές των κυβερνήσεων τους – και ενίοτε σε βάρος των εθνικών συμφερόντων τους.
H διαχείριση του προβλήματος της Κύπρου  γίνεται τώρα μείζον πρόβλημα για την ΕΕ και τη γερμανική κυβέρνηση, που βλέπουν τα σχέδια  τους για  εξωστρακισμό των ρωσικών συμφερόντων να προκαλούν χιονοστιβάδα. Ο "εκβιασμός" γυρίζει μπούμερανγκ για την ΕΕ και τη γερμανοκίνητη τρόικα των σκληροπυρηνικών της ευρωζώνης, που βρίσκονται ξαφνικά αντιμέτωποι με μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί.
 Ολα τα σενάρια είναι πλέον ανοιχτά και η «καυτή πατάτα» έχει περάσει στα χέρια των Ευρωπαίων, που πρέπει να βρουν λύσεις αποδεκτές όχι μόνον από την Κύπρο αλλά και από τη Μόσχα, η οποία από αμυνόμενη βρίσκεται τώρα σε πλεονεκτική θέση, κρατώντας το κλειδί των εξελίξεων.
Το ρώσικο χρήμα που ήταν ο πραγματικός στόχος, αντί να "κουρευτεί" και να εκδιωχθεί από την Κύπρο, προβάλει τώρα ως απαραίτητο στήριγμα και σανίδα σωτηρίας για τη Μεγαλόνησο, ιδιαίτερα μάλιστα αν η Λευκωσία δεν δείξει διάθεση συνδιαλλαγής με τις Βρυξέλλες.
Η κυπριακή πολιτική ηγεσία δεν φαίνεται διατεθειμένη να υποκύψει και θα τραβήξει μέχρι τα άκρα τον «εκβιασμό». Αυτό σημαίνει ότι η οικονομία της χώρας θα βρίσκεται τις επόμενες μέρες-εβδομάδες στην κόψη του ξυραφιού, με πολλαπλασιαζόμενα προβλήματα δυσλειτουργίας και τις τράπεζες κλειστές.
Αρνούμενοι να αποδεχθούν τις εναλλακτικές προτάσεις  που διατυπώνει η κυπριακή ηγεσία, η τρόικα, η ΕΕ και η Γερμανία αποκαλύπτουν τις πραγματικές επιδιώξεις τους: Θέλουν να «πετσοκόψουν» και να συρρικνώσουν το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου, να διώξουν τα ξένα (κυρίως ρωσικά) κεφάλαια και να πάψει να είναι η Μεγαλόνησος χρηματοοικονομικό κέντρο παγκόσμιας εμβέλειας.
Αυτό το ομολογούν πλέον απροκάλυπτα σε δηλώσεις τους Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και ο Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι ο υπερμεγέθης τραπεζικός τομέας αποτελεί πρόβλημα για την Κύπρο. Αρνούνται όμως να συναινέσουν στην πώληση μιας εκ των μεγάλων κυπριακών τραπεζών σε ρωσικά συμφέροντα, που θα περιόριζε τις κεφαλαιακές  ανάγκες του κυπριακού Δημοσίου κατά 3 -3,5 δις. ευρώ και έτσι δεν θα υπήρχε λόγος φορολόγησης των καταθέσεων ή άλλων επαχθών μέτρων.
Η επιμονή της τρόικας και των Ευρωπαίων σε λύσεις  που θα αποτελέσουν «ταφόπλακα» για την κυπριακή οικονομία, μπορεί να φέρει αποτελέσματα ακριβώς αντίθετα από τα επιδιωκόμενα: Αναγκάζει την κυπριακή ηγεσία να στραφεί προς τη Ρωσία για οικονομική και πολιτική στήριξη – προσφέροντας βέβαια και τα ανάλογα ανταλλάγματα. Ετσι η Κύπρος  μπορεί να δεθεί ακόμη πιο σφιχτά στο ρωσικό άρμα, παραμένοντας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.
Στις πυρετώδεις διαβουλεύσεις που έγιναν την Τετάρτη στη Λευκωσία, από βουλευτές όλου του πολιτικού φάσματος και παράγοντες της δημόσιας ζωής διατυπώθηκαν απόψεις ακόμη και για παραχώρηση βάσης ελλιμενισμού του ρωσικού στόλου…




sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: