ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

14.4.14

Τόμσεν: Mind the gap

Τόμσεν: Υπάρχει κενό, θα το συζητήσουμε το Φθινόπωρο

Πετάει το γάντι στους Ευρωπαίους. Παίρνει αποστάσεις και καθιστά σαφές ότι πρέπει να μειωθεί το χρέος και να καλυφθεί το χάσμα

Τόμσεν: Υπάρχει κενό, θα το συζητήσουμε το Φθινόπωρο
Ο επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικας και εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν
Ενώ η Άνγκελα Μέρκελ έμεινε –τουλάχιστον στις δηλώσει της- στα θεσμικά και μίλησε μόνο επί της διαδικασίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους ο Πολ Τόμσεν σηκώνοντας το γάντι έσπευσε να θυμίσει ότι το ελληνικό πρόγραμμα αν και εγγυημένο από τους Ευρωπαίους, έχει χρηματοδοτικό κενό. Ο επικεφαλής της τρόικας και εκπρόσωπος του ΔΝΤ έσπευσε να διευκρινίσει ότι το Ταμείο δεν θα θέσει θέμα νέου Μνημονίου, πετώντας εν νέου το γάντι στους Ευρωπαίους.
Η τοποθέτηση του Πολ Τόμσεν, σε συνέντευξή του στο Έθνος, επιδέχεται πολλών ερμηνειών. Όπως αναφέρουν όμως καλά πληροφορημένες πηγές το ΔΝΤ προσπαθεί να «επισκευάσει» το προφίλ του, που επλήγη καίρια από την παρουσία του στην Ελλάδα και ιδιαίτερα από την άγρια κυβερνητική προπαγάνδα κατά τις τελευταίες αξιολογήσεις, συνεπώς ο Τόμσεν είχε σαφείς εντολές να κρατήσει χαμηλούς τόνους και να δείξει συναινετικός. 
Η απόφαση όμως να μην τεθεί θέμα νέου προγράμματος για την Ελλάδα, ενώ θα αναδειχθεί το ζήτημα του χρηματοδοτικού κενού του υπάρχοντος αποκαλύπτει μέρος των σκληρών παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων. Με αυτό τον τρόπο ο Πολ Τόμσεν υιοθετεί εν μέρει την ελληνική θέση, ανοίγοντας όμως παράλληλα ζήτημα κάλυψης του κενού εκτός προγράμματος. 
Όπερ σημαίνει ότι αφενός το ΔΝΤ δεν μπορεί να βάλει επιπλέον κεφάλαια, ενώ ζητά από τους Ευρωπαίους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων καλύπτοντας το κενό είτε με νέα κεφάλαια, είτε με ελάφρυνση και αναδιάρθρωση του χρέους. Παράλληλα όμως το ΔΝΤ ξεκαθαρίζει τη θέση του: «υπάρχει πρόβλημα», στέλνοντας σαφές μήνυμα ότι αν πρέπει να εκταμιευθούν οι δόσεις θα πρέπει να λυθεί το ζήτημα του κενού.
Απαντώντας σε ερωτήσεις του Έθνους ο Πολ Τόμσεν αναφέρει χαρακτηριστικά: 
«Εμείς πιστεύουμε ότι με το χρέος στο 175% του ΑΕΠ, ποσοστό που είναι εξαιρετικά υψηλό είναι απολύτως απαραίτητο για να αποκτήσει η Ελλάδα πλήρη πρόσβαση στις αγορες και να πάψει να στηρίζεται στη χρηματοδότηση από τον επίσημο τομέα να μειωθεί το χρεος σε χαμηλότερα επίπεδα».
Ενώ γίνεται και σαφέστερος: «Δεν θα μιλήσω για ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε ένα πρόγραμμα, αλλά αυτό κατά την άποψή μας, θα χρειαστεί περισσότερη χρηματοδότηση. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές του 2016 και κατά την άποψή μας, δεν χρηματοδοτείται πλήρως σε όλο το διάστημα μέχρι το 2016 . Θα πρεπει να βρεθούν πρόσθετα χρήματα και αυτό είναι κάτι που θα απασχολήσει την επόμενη αναθεώρηση. Δεν ψάχνουμε κάποιο μεγάλο ποσό όπως στο παρελθόν. Αλλά θα πρέπει να υπάρξει κάποιου είδους βοήθεια από τον επίσημο τομέα».
Αναδεικνύοντας το βάθος και την περιπλοκότητα των ζητημάτων και σκιαγραφώντας τις το χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων ο επικεφαλής της τρόικας αναφέρεται σε μια επίσκεψη-αστραπή τον Ιούνιο και για επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την επόμενη αξιολόγηση το φθινόπωρο, συντασσόμενος με τις θέσεις την Άνγκελα Μέρκελ, επί του συγκεκριμένου θέματος.


sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: