ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

17.4.14

Λογιστικές απάτες στο «πρωτογενές πλεόνασμα» Σαμαρά


PROSOPAΤου Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Ιδιότητες απερίγραπτου… «λάστιχου» φαίνεται ότι έχει αυτό το«πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης, καθώς εμφανίζεται άκρως προσαρμόσιμο σε κάθε είδους πολιτική σκοπιμότητα ή λογιστική απάτη, όπως διαπιστώνουμε.
Προχθές η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας εμφάνισε το 2013 βάσει των υπολογισμών της πλεόνασμα πρωτογενές ύψους 3,38 δισεκατομμυρίων. Χαράς ευαγγέλια! Τώρα, βέβαια, προκειμένου να έχουμε μια εικόνα της πραγματικότητας οφείλουμε να σας πούμε ότι… έλλειμμα 15,89 δισεκατομμυρίων ευρώ και όχι πλεόνασμα παρουσίασε το πρωτογενές ισοζύγιο της γενικής κυβέρνησης το 2013!
Η ΕΛΣΤΑΤ, όμως, αφαίρεσε από το έλλειμμα αυτό τα 19,27 δισεκατομμύρια που έδωσε η κυβέρνηση για να στηρίξει τις τράπεζες κι έτσι προκύπτει το δήθεν πλεόνασμα! Εν πάση περιπτώσει, ας κλείσουμε τα μάτια σε αυτήν την εντελώς παραπλανητική εικόνα – και τη χαρακτηρίζουμεπαραπλανητική για τον εξής απλούστατο λόγο: ποια υπερχρεωμένη ελληνική οικογένεια που έχει π.χ. μηνιαίο εισόδημα 1.000 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 700 ευρώ πανηγυρίζει λέγοντας «αν εξαιρέσουμε τη δόση του δανείου, μια χαρά πάμε, έχουμε πλεόνασμα!»;
Γιατί ακριβώς αυτό είναι το «πρωτογενές πλεόνασμα» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου! Εν πάση περιπτώσει, ας το παραβλέψουμε αυτό για να πάμε παρακάτω. Το πρωτογενές πλεόνασμα της ΕΛΣΤΑΤ, λοιπόν, είναι 3,38 δισ. ευρώ. Πολύ ωραία. Γιατί, όμως, αφού η ΕΛΣΤΑΤ βγάζει πρωτογενές πλεόνασμα 3,38 δισ. ευρώ, τόσο η τρόικα όσο και το υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας βάσει του συμφωνημένου προγράμματος οικονομικής πολιτικής με τους δανειστές της χώρας μας και βάσει των ίδιων στοιχείων υπολόγιζαν το πρωτογενές πλεόνασμα… ένα δισεκατομμύριο ευρώ λιγότερο, μόνο 2,4 δισεκατομμύρια;
Τι κόλπο εξαπάτησης των Ελλήνων πολιτών έχουν απεργαστεί από κοινού η κυβέρνηση και η τρόικα; Πρόκειται άραγε για κόλπο εξαπάτησης μόνο των Ελλήνων ιθαγενών ή αναφερόμαστε σε απάτη πανευρωπαϊκής εμβέλειας με στόχο την παραπλάνηση όλων των λαών της Γηραιάς Ηπείρου, αν υποθέσουμε ότι τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ εξάγονται κατά τρόπο απολύτως σύμφωνο με τα πρότυπα της Eurostat, της ευρωπαϊκής στατιστικής αρχής; Θα δούμε. Θα μάθουμε. Πρωτογενές πλεόνασμα 3,4 δισ. η ΕΛΣΤΑΤ, πρωτογενές πλεόνασμα μόνο 2,4 υπολόγιζε το υπουργείο Οικονομικών. Δεν έχουμε τελειώσει. Αντιθέτως, τώρα ήρθε η ώρα να πάθουμε όλοι μας το τελειωτικό σοκ! Καθώς η ΕΛΣΤΑΤ υπολόγιζε τα 3,4 δισ. ευρώ του πρωτογενούς πλεονάσματος, αποδείχθηκε ότι το πρωτογενές πλεόνασμα της τρόικας και του υπουργείου… μειώθηκε (!) ακόμη κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ και από τα 2,4 δισεκατομμύρια έπεσε στο 1,4 δισ. ευρώ!
Η ΕΛΣΤΑΤ αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση είχε εγγράψει στο… 2013 το μέρισμα της Τράπεζας της Ελλάδος ύψος 480 εκατομμυρίων ευρώ, παρόλο που η γενική συνέλευση της ΤτΕ που ενέκρινε τη διάθεση του μερίσματος ατού πραγματοποιήθηκε τον… Φεβρουάριο του 2014! Η ΕΛΣΤΑΤαποκάλυψε επίσης ότι η κυβέρνηση είχε εγγράψει στα έσοδα του 2013 έσοδα του ΕΟΠΥΥ ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία όμως αφορούσαν σε πράξεις του 2011 και του 2012, οπότε τα ενέταξε στα αντίστοιχα έτη και όχι στο 2013. Επιπροσθέτως, η ΕΛΣΤΑΤ εντόπισε μια κρυμμένη «τρύπα» χρεών σε δημοτικές επιχειρήσεις ύψους περίπου 100 εκατομμυρίων. Οπότε 480 + 400 + 100 ίσον… νάτο το επιπλέον δισεκατομμύριο λογιστικών απατών, άρα μόνο 1,4 δισ. ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα των… 3,4 δισεκατομμυρίων!
Άλλη ιστορία, βέβαια, είναι το τι ακριβώς νόημα έχει αυτό το πρωτογενές πλεόνασμα των ας πούμε 3,4 δισ. ευρώ, όταν οι οφειλές του Δημοσίου προς τους ιδιώτες ξεπερνούν τα… 4,6 δισεκατομμύρια ευρώ! Ποιος λογικός άνθρωπος που έχει στα χέρια του π.χ. 10.000 ευρώ και την ίδια στιγμή οφείλει να πληρώσει σε ληξιπρόθεσμα χρέη 15.000 ευρώ ισχυρίζεται ότι έχει… πλεόνασμα; Θα τον πάρουν με τις λεμονόκουπες, αν ισχυριστεί κάτι τέτοιο! Κι, όμως, αυτό κάνει με κάθε σοβαρότητα η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου, διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους ότι έχει σημειώσει… τεράστια επιτυχία! Ο κόσμος μπορεί να μην ξέρει από οικονομία, αλλά νιώθει στο πετσί του τη δυστυχία της μνημονιακής πολιτικής της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Δεν μπορούν να τον ξεγελάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: