ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.4.14

Μέχρι κι ο Πάγκαλος δεν ψηφίζει Σαμαρά και πέφτει στο...ποτάμι! Του Γ. Δελαστίκ


Υποκρίνεται τον πανευτυχή, τον ενθουσιασμένο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Εμπλεος χαράς ανακοίνωσε στον ελληνικό λαό ότι οι ξένοι τού δάνεισαν 3 δισεκατομμύρια αγοράζοντας ελληνικά κρατικά ομόλογα πενταετούς διάρκειας με επιτόκιο 4,75%.
Μία εκατοστιαία μονάδα λιγότερο δηλαδή από το 5,73% που δάνειζαν την Ελλάδα οι ξένοι τον Ιανουάριο του 2010 - τότε που έλεγαν και έγραφαν ότι η χώρα μας πλέει πλησίστια προς τη χρεοκοπία! Είναι απολύτως βέβαιο ότι συνιστά τεράστια επιτυχία να δανείζεται μια κυβέρνηση με 1% -μια εκατοστιαία μονάδα- λιγότερο από το επιτόκιο χρεοκοπίας; Πολύ αμφιβάλλουμε, αλλά ας το αντιπαρέλθουμε αυτό. Εμείς θέλουμε απλώς να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες κάτι που ίσως δεν έχουν αντιληφθεί.

Απογειώθηκαν τα επιτόκια των δεκαετών ελληνικών ομολόγων όχι όταν απειλούνταν η χώρα με χρεοκοπία, αλλά όταν... «σώθηκε» με το Μνημόνιο που επέβαλαν η ΕΕ και το ΔΝΤ με την πλήρη συνεργασία της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ υπό τον Γιώργο Παπανδρέου. Δύο μόνο μήνες αφότου έβαλαν την Ελλάδα σε Μνημόνιο τον Μάιο του 2010, το επιτόκιο από 5,73% είχε γίνει 10,43%. Διπλασιάστηκε!

Εδεσαν χειροπόδαρα την Ελλάδα από οικονομική σκοπιά. Εναν χρόνο αργότερα, την 1η Ιουλίου 2011, το επιτόκιο για τα δεκαετή ομόλογα είχε εκτοξευθεί στο 16,5%. Εχοντας ξεφορτωθεί κατά μεγάλο μέρος τα ελληνικά ομόλογα που είχαν στην κατοχή τους οι ευρωπαϊκές τράπεζες, άρχισε το μεγάλο φαγοπότι με έξοδα των Ελλήνων. Οι «γύπες» των χρηματοπιστωτικών αγορών, οι ευρωπαϊκές τράπεζες, ακόμη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που είχε εξασφαλισμένη την αποπληρωμή των ελληνικών ομολόγων που κατείχε στο 100% της ονομαστικής αξίας τους, άρχισαν να κερδοσκοπούν ανηλεώς εις βάρος της χώρας μας.

Στο... 33,97% (!) εκτινάχθηκε το επιτόκιο των δεκαετών ομολόγων της Ελλάδας στις 2 Ιανουαρίου 2012, επί κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου. Είχαν ήδη αποφασίσει μέσω του «κουρέματος» που οργάνωναν να εξοντώσουν τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Στο πλαίσιο του ίδιου σχεδίου, λίγο πριν ολοκληρωθεί το «κούρεμα», στις 8 Μαρτίου 2012, το επιτόκιο είχε χαθεί στη... στρατόσφαιρα του 39,85%! Είναι ασύλληπτο. Επιτόκιο σωτηρίας... 40, επιτόκιο χρεοκοπίας 5,7%! Η μαθηματική και η οικονομική επιστήμη σηκώνουν τα χέρια ψηλά και παραδίδονται στους πολιτικούς απατεώνες και τους οικονομικούς ληστές.

Ολοκληρώνοντας τη ληστεία με την υποχρεωτική επαναγορά των ομολόγων από την κυβέρνηση Σαμαρά, τα επιτόκια έκαναν απίστευτη βουτιά. Την 1η Ιανουαρίου 2013 είχαν πέσει στο 11,92%. Στις 2 Ιανουαρίου του 2014 στο 8,4% και τώρα στο 4,75%. Λίγο κάτω από εκεί που ξεκινήσαμε πριν από τέσσερα χρόνια. Μιλάμε για ανεπανάληπτο θρίαμβο!

Οι αχάριστοι Ελληνες όμως δεν δείχνουν διατεθειμένοι να τιμήσουν τους «θριαμβευτές» Σαμαρά και Βενιζέλο, έστω και με την ψήφο τους στις ευρωεκλογές. Αντί να χαρούν που ο πρωθυπουργός κατάφερε να δανειστεί 3 δισεκατομμύρια ευρώ, μοιρολογούν τους 900.000 περισσότερους ανέργους που προκάλεσε το Μνημόνιο και θρηνούν για το ότι όσοι απέμειναν να δουλεύουν, έχουν χάσει σχεδόν το 40% των αποδοχών τους!

Δεν φέρνει ψήφους στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ ο δανειακός θρίαμβος του πρωθυπουργού. Ως και ο Θόδωρος Πάγκαλος έφυγε από ψηφοφόρος του Σαμαρά, όπως δήλωνε την περασμένη εβδομάδα, και πάει να πέσει στο Ποτάμι! Θλίψη!

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: