ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

13.4.14

Γ.Δελαστίκ:Να διώξουμε κλοτσηδόν αυτή την κυβέρνηση


Του Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Ωραία, όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν ότι η καγκελάριος της Γερμανίας ήρθε στην Αθήνα για να βοηθήσει όσο μπορεί το δούλο της Αντώνη Σαμαρά να μην καταποντιστεί εντελώς στις ευρωεκλογές. Άλλο λόγο δεν είχε φυσικά η εξάωρη (!) παραμονή της στην κατεχόμενη Αθήνα. Όλοι οι Έλληνες κατάλαβαν επίσης ότι η Μέρκελ μετέθεσε για μετά το καλοκαίρι κάθε συζήτηση περί ελληνικού δημόσιου χρέους με στόχο να εκβιάσει την… επόμενη ελληνική κυβέρνηση που θα έχει αντικαταστήσει την κατάπτυστη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου! Ούτε καν οι Γερμανοί – οι οποίοι δεν φημίζονται καθόλου για την πολιτική τους οξυδέρκεια!- δεν πιστεύουν δηλαδή ότι μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα μπορέσει να επιβιώσει η κυβέρνηση των σύγχρονων «Τσολάκογλου» στην Αθήνα.
Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά τι ήθελε η Μέρκελ εκείνη την πολιτικά θανατηφόρα ατάκα στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Σαμαρά και το νόημά της ήταν ότι, αφού η Ελλάδα βγήκε με επιτυχία και δανείστηκε 3 δις. ευρώ από τις αγορές, το χρέος της είναι βιώσιμο»Τον έστειλε αδιάβαστο τον έλληνα πρωθυπουργό! Σε απλά ελληνικά, αυτό που είπε η Μέρκελ είναι ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «κούρεμα» του ελληνικού δημόσιου χρέους! Φυσικά, χαζοί είναι οι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της ευρωζώνης να κάνουν «κούρεμα» του οποίου το κόστος θα καταβάλλουν αυτοί; Την προηγούμενη φορά, το 2012, με υπουργό οικονομικών τον Βενιζέλο πίεσαν και έγινε το «κούρεμα» γιατί αυτό διέλυσε τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας, τα νοσοκομεία, τα πανεπιστήμια, ακόμη και τις τράπεζες της Ελλάδας.Τώρα που αν γίνει «κούρεμα» του ελληνικού δημοσίου χρέους θα πρέπει να πληρώσουν κυρίως αυτοί – τα κράτη της ευρωζώνης, η ΕΚΤ, ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης – δεν είναι ηλίθιοι να αποφασίσουν κάτι τέτοιο μόνοι τους! Γι’ αυτό έφτασε η Μέρκελ στο απερίγραπτο σημείο να δηλώνει ότι ένα δημόσιο χρέος που ανέρχεται στο 175% του ΑΕΠ είναι… βιώσιμο(!), ενώ το 129% του ΑΕΠ το 2009 σηματοδοτούσε τη… χρεοκοπία της Ελλάδας!
Έτσι κι αλλιώς όμως η πολιτική βοήθεια της Μέρκελ προς τον Σαμαρά δεν πρόκειται να πιάσει τόπο. Ούτε οι ψηφοφόροι θα πειστούν ότι «σώθηκαν» επειδή ο Σαμαράς δανείστηκε 3 δισεκατομμύρια, τα οποία έτσι κι αλλιώς οι έλληνες φορολογούμενοι και οι επόμενες κυβερνήσεις της Ελλάδας θα πρέπει να βρουν λεφτά για να ξεπληρώσουν, αφού μιλάμε για δεκαετή ομόλογα, ούτε όμως και οι πολιτικοί της «προσκολλήσεως» ποντάρουν πλέον στο «δίδυμο της συμφοράς» Σαμαρά – Βενιζέλου. Είναι χαρακτηριστική η στάση του Θόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος έγινε πάμπολλες φορές υπουργός από το ΠΑΣΟΚ, αλλά την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει ότι θα ψήφιζε τον Σαμαρά. Την Τετάρτη λοιπόν, μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM, ανακοίνωσε ότι αυτή την εβδομάδα ψηφίζει… Ποτάμι! «Είναι μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική που προσφέρει διέξοδο ψήφου για κεντροαριστερούς ψηφοφόρους» δήλωσε και πρόσθεσε με τη… «σοφία» των πολιτικών που προσκολλώνται σαν βεντούζα στην εκάστοτε εξουσία: «Δεν είναι δύναμη εναντίον της κυβέρνησης το Ποτάμι. Πολλές από τις θέσεις του είναι υπέρ της κυβέρνησης». Αφοπλιστικός! Πολύ σοβαρότερο πλήγμα για τις ελπίδες επιβίωσης της επονείδιστης κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όμως ήταν ο οριστικός, όπως φαίνεται αυτή τη στιγμή, προσανατολισμός του Φώτη Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ σε συμμετοχή σε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε από τηλεοπτική συνέντευξη του στο Σκάι. Στην ερώτηση «θα ξαναμπαίνατε σε κυβέρνηση Σαμαρά;» ο Φ. Κουβέλης απάντησε: «Ούτε σε συγκυβέρνηση με τον κ. Βενιζέλο»! Τελεία και παύλα.
Στο μεταξύ, παρά το… «θρίαμβο» του Αντώνη Σαμαρά να δανειστεί 3 δις. που χρειάζονται μόνο για την προεκλογική εκστρατεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, η ελληνική οικονομία συνεχίζει να ζει σε συνθήκες κόλασης. Τον Ιανουάριο οι εργαζόμενοι Έλληνες, μειώθηκαν και πάλι σε 3.613.286 άτομα, ενώ οι άνεργοι αυξήθηκαν έναντι των ανέργων του Ιανουαρίου του 2013 και έφτασαν στα 1.317.848 άτομα – ποσοστό 26,7% του οικονομικά ενεργού πληθυσμού. Στο 56,8% ανήλθε η ανεργία των νέων έως 24 ετών. Χαρακτηριστικό της τραγικής των ανέργων είναι ότι από αυτά 1.317.848 άτομα μόλις… 157.921 (!) πήραν τον Φεβρουάριο επίδομα ανεργίας και… 1.150.000 δεν πήραν τίποτα! Η απόλυτη οικονομική τραγωδία σηματοδοτεί αφενός την κατάρρευση του όποιου κοινωνικού κράτους υπήρχε στην Ελλάδα και αφετέρου την ένταση και το βάθος της οικονομικής κρίσης. Είναι αποκαλυπτικό ότι από τους 857.448 γραμμένους στον ΟΑΕΔ ανέργους τον Φεβρουάριο που ζητούσαν εργασία, άνω του 50% – 431.523 άτομα για την ακρίβεια – ήταν μακροχρόνια άνεργοι. Βρίσκονται δηλαδή σε κατάσταση ανεργίας πάνω από 12 μήνες. Ακόμη πιο τραγικό είναι ότι από αυτούς τους 857.448 εγγραμμένους ανέργους στον ΟΑΕΔ, οι 538.563 ανήκουν στην πιο παραγωγική ηλικία των 30 έως 54 ετών – ποσοστό 62.81%! Οι δύο στους τρείς!
Προϊούσα κατάρρευση της οικονομίας της χώρας δείχνει η κατάσταση στον τομέα της απασχόλησης. Αν προστεθούν οι μη οικονομικά ενεργοί (γέροι, παιδία, νοικοκυρές και άνθρωποι εν γένει που ούτε εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία), οι οποίοι ανέρχονται σε 3.386.498 στους ανέργους (1.317.848) προκύπτει το άθροισμα 4.704.346 ατόμων. Είναι δηλαδή …πάνω από ένα εκατομμύριο άτομα περισσότερα από τα 3.613.826 άτομα που εργάζονται! Με τέτοια αναλογία τα πάντα σύντομα θα καταρρεύσουν – τόσο οι συντάξεις όσο και το δημόσιο σύστημα υγείας! Χωρίς υπερβολή, σε λίγα χρόνια θα πεθαίνουμε από υποσιτισμό και αρρώστιες, αν δεν διώξουμε κλοτσηδόν αυτή την κυβέρνηση και δεν αποχωρήσει αμέσως η Ελλάδα από τοευρώ και την ΕΕ.
*Δημοσιεύθηκε στο «Πριν» της Κυριακής 13 Απριλίου 2014


Δεν υπάρχουν σχόλια: