ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

18.12.13

Πλειστηριασμοί: Ποιοι χάνουν τα σπίτια τους

Στη Βουλή ν/σ για πλειστηριασμούς. Ποιοί προστατεύονται, τα κριτήρια 
Χωρίς να καταλήξει σε συμφωνία με την τρόικα, η κυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή νομοσχέδιο για την απαγόρευση των πλειστηριαμών πρώτης κατοικίας έπί ένα έτος και υπό προϋποθέσεις. Τις διατάξεις του ν/σ που θα κατατεθεί στη Βουλή, παρουσίασε πριν από λίγο ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης. Προβλέπει απαγόρευση πλειστηριασμού για κατοικίες αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ, εφόσον ο δανειολήπτης δεν έχει καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των 35.000 ευρώ (μετά από φόρους) και περιουσιακά στοιχεία συνολικής αξίας άνω των 270.000 ευρώ, με καταθέσεις άνω των 15.000 ευρώ, και καταβάλει κάποια ελάχιστη μηνιαία δόση ανάλογη με το εισόδημα του.
Προστατεύονται οι δανειολήπτες που πληρούν και τα πέντε κριτήρια - αντικειμενική αξία ακινήτου, οικογενειακό εισόδημα, συνολική περιουσία, καταθέσεις., καταβολή μικρής μηνιαίας δόσης.
Για οικογένειες με 3 περισσότερα παιδιά και  για άτομα με αναπηρία άνω του 67%, τα πλαφόν εισοοδήματος-αξίας ακινήτων προσαυξάνονται κατά 10%: Η αντικειμενική πρώτης κατοικίας ορίζεται στις 220.000 ευρώ, το ετήσιο καθαρό εισόδημα στις 38.500 ευρώ, η συνολική κινητή και ακίνητη περιουσία σε 297.000 ευρώ και οι καταθέσεις να μην είναι πάνω από 16.500 ευρώ.
Η ελάχιστη μηνιαία δόση καθορίζεται σε συνάρτηση με το εισόδημα, την οικογενειακή κατάσταση και την απασχόληση του οφειλέτη (μισωτός-συνταξιούχος, άνεργος, ελεύθερος επαγγελματίας). Η κατώτερη διαμορφώνεται σε 42 ευρώ. Για ετήσιο εισόδημα 10.000 ευρώ η δόση θα είναι 82 ευρώ και για 15.000  125 ευρώ.
Οποιοι αδυνατούν να πληρώσουν τη δόση, μπορούν να προσφύγουν στις διατάξεις του "νομου Κατσέλη" για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Από την υποχρέωση καταβολής μηνιαίας δόσης εξαιρούνται οι άνεργοι.
Με τον καθορισμό πολύ υψηλού πλαφόν εισοδήματος (35.000 αντί 25.000 που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός) προστατεύονται 9 στους 10 οφειλέτες στεγαστικών δανείων, καθώς το 90% των δανειοληπτών έχει οικογενειακό εισόδημα χαμηλότερο από αυτό το ποσό.
Προστατεύονται και δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν   μπορούν να θεωρηθούν "φτωχά" υπό τις παρούσες συνθήκες. Θα υποχρεωθούν όμως να πληρώνουν τις δόσεις, οι οποίες φθάνουν μέχρι και τα 450 ευρώ το μήνα (για εισόδημα περίπου 35.000 ευρώ).
Πως καθορίζεται η ελάχιστη δόση
Η ελάχιστη μηνιαία δόση που πρέπει να πληρώνει ο δανειολήπτης, διαμορφώνεται με τα ακόλουθα κριτήρια και συντελεστές:
α) μισθωτοί και συνταξιούχοι: Θα καταβάλουν δόση ίση με το 10% του καθαρού τους εισοδήματος, εφόσον αυτό φτάνει μέχρι 15.000 ευρώ. Για εισόδημα άνω των 15.000 ευρώ θα καταβάλλεται δόση ίση με το 20%.
β) Άνεργοι: Παρέχεται η δυνατότητα μηδενικής καταβολής δόσης, εφόσον έχουν μηδενικό εισόδημα ή λαμβάνουν μόνο το επίδομα ανεργίας.
γ) Ελεύθεροι επαγγελματίες και έμποροι: Θα καταβάλλουν δόση ίση με το 10% του καθαρού εισοδήματος μέχρι 15.000 ευρώ. Για εισοδήματα πάνω από αυτό το όριο η δόση ανεβαίνει στο 20%. Παράλληλα, συνολικά η δόση θα πρέπει να αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 30% της τελευταίας ενήμερης δόσης.
Μόνο για ένα χρόνο
 Οι διατάξεις για την απαγόρευση πλειστηριασμών θα ισχύσουν μόνον το 2014.  Την επόμενη χρονιά (2015) θα τεθεί σε το "μόνιμο πλαίσιο διαχείρισης  μη εξυπηρετούμενων οφειλών", την κατάρτιση του οποίου θα αναλάβει το υπό σύσταση Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, όπου θα συμμετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Εργασίας.
Μεταξύ άλλων το Συμβούλιο θα ορίσει τις αρχές του «συνεργάσιμου δανειολήπτη» και των ετήσιων δαπανών διαβίωσης. Παράλληλα η Τράπεζα της Ελλάδος θα εκδώσει Κώδικα Δεοντολογίας για τον τρόπο διαχείρισης των «κόκκινων» δανείων, που θα περιλαμβάνει ενιαίες διατάξεις αξιολόγησης κινδύνου, δυνατότητες αποπληρωμής των χρεών, τρόπους επικοινωνίας με τους δανειολήπτες κλπ.
Στο μόνιμο αυτό πλαίσιο αναβαθμισμένος θα είναι ο ρόλος του Συνηγόρου του Καταναλωτή, ο οποίος θα διαμεσολαβεί με σκοπό τη ρύθμιση μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Τι ήθελε η τρόικα
Παρουσιάζοντας το νομοσχέδιο, ο υπουργός Ανάπτυξης  είπε ότι  η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει μονομερώς χωρις να  έχει συμφωνήσει με την τρόικα επί των διατάξεων του ν/σ, αλλά και χωρίς να υπάρχει ρητά διατυπωμένη αντίρρηση από πλευράς των τροϊκανών.
Ο κ. Χατζηδάκης  άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει ουσιαστική αντιπαράθεση με τους εκπροσώπους των δανειστών και ότι τυχόν ενστάσεις τους θα αφορούν επιμέρους σημεία του νομοσχεδίου.
Σύμφωνα όμως με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές, η τρόικα επέμεινε μέχρι την τελευταία στιγμή για πολύ αυστηρότερα κριτήρια και προϋποθέσεις προστασίας δανειοληπτών. Μετά από πολλές επιχειρήσεις δέχθηκε το πλαφον οι΄κογενειακού εισοδήματος να είναι 20.000 ευρώ (και 25.000 πολυμελείς οικογένειες, μονογονεϊκές κλπ), η προστατευόμενη αξία ακινήτου 150.000 ευρώ και η συνολική περιουσία μέχρι 200.000.


sofdokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: