ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

20.12.13

ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ !!! 30% Η ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΧΡΩΣΤΟΥΝ. ΜΕ ΚΑΘΕ ΤΡΟΠΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΣΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!


 

Του Σπύρου Δημητρέλη

Πιο σκληρή τιμωρία με τη μορφή προστίμων για όσους καθυστερούν να εξοφλήσουν τις βεβαιωμένες οφειλές τους προς το δημόσιο προβλέπει το φορολογικό σκέλος του πολυνομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα ορίζονται:

-οι οφειλές προς το δημόσιο που θα βεβαιωθούν από την 1/1/2014 και καταστούν ληξιπρόθεσμες θα επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 8,5% (όπως έχει οριστεί με παλαιότερο νομοσχέδιο) αλλά εφόσον παραμείνουν ληξιπρόθεσμες για διάστημα μεγαλύτερο των δυο μηνών θα επιβαρύνονται και με πρόστιμο 10% της αρχικής οφειλής.  Εφόσον παραμείνουν ληξιπρόθεσμες για περισσότερο από 12 μήνες επιβάλλεται πρόστιμο 30% επί της αρχικής οφειλής. Σε σχέση με το υφιστάμενο καθεστώς πρόκειται για μια πολύ μεγάλη αύξηση του συνολικού κόστους της καθυστέρησης εξόφλησης.


Παράδειγμα: Επιβαρύνση ληξιπρόθεσμης οφειλής 1.000 ευρώ προς την εφορία
 
  Προσαύξηση    
  1 μήνας 2 μήνες 12 μήνες
Ισχύον Καθεστώς 10 ευρώ 20 ευρώ 120 ευρώ
Νέο σύστημα
(για οφειλές που βεβαιώνονται
από 1/1/2014)
7 ευρώ 114 ευρώ 385 ευρώ

Παράλληλα το νομοσχέδιο περιλαμβάνει διατάξεις με τις οποίες τροποποιείται ο Κώδικας Είσπραξης δημοσίων εσόδων. Με τις εν λόγω διατάξεις:

- Απλοποιείται σε σχέση με το υφιστάμενο σύστημα η διαδικασία της βεβαίωσης και της είσπραξης, δίδεται για πρώτη φορά στην οφειλέτη, επί οικειοθελούς συμμόρφωσης, να επιλέγει ο ίδιος, μεταξύ περισσοτέρων χρεών του, πιο θα εξοφληθεί, ενώ έως την παρούσα τη σειρά αυτή καθόριζε η φορολογική αρχή.

- Ρυθμίζονται επίσης ζητήματα σχετικά με την αποστολή και την κοινοποίηση ατομικής ειδοποίησης, προ αναγκαστικής εκτέλεσης, η οποία για πρώτη φορά προβλέπεται νομοθετικά ότι αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την λήψη μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της ακίνητης περιουσίας του οφειλέτη.

- Μεταβάλλεται το καθεστώς υπολογισμού των τόκων και των λοιπών διοικητικών κυρώσεων επί εκπροθέσμου καταβολής καθώς και οι όροι και οι περιπτώσεις απαλλαγής από τους τόκους. 

- Προβλέπεται ότι τόσο οι οφειλές των στρατευμένων αλλά και οι οφειλές των ανηλίκων, για όσο διάστημα αυτοί στερούνται της προβλεπόμενης από το νόμο εκπροσώπησης και επί ένα εξάμηνο μετά την απόκτηση αυτής απαλλάσσονται από διοικητικές κυρώσεις.

Παράταση για ΦΠΑ 13% στην εστίαση

Παρατείνεται έως 31/12/2014 η ισχύς του μειωμένου ΦΠΑ 13% στις υπηρεσίες εστίασης. Η παράταση ισχύει για τις υπηρεσίες εστίασης όπως έχουν οριστεί με βάση τις αποφάσεις και τις εγκυκλίους του υπουργείου οικονομικών για το θέμα.



Πηγή:www.capital.gr
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: