ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.1.10

Πόσο πιο δουλικός;

Tου Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Του ευχήθηκε χρόνια πολλά για τη γιορτή του (τ' Αγιαννιού) τώρα, μέρες πολλές μετά. Του δήλωσε ότι παρακολουθεί ανελλιπώς την εκπομπή του ("Ανατροπή"). Τον διαβεβαίωσε ότι παρατηρεί συνέχεια τις δημοσκοπήσεις της GPO. Του μιλούσε δουλικά, σαν τυχερός πάροικος που έχει το δικαίωμα να μιλά και την τύχη να χρησιμοποιεί έναν σημαντικό τηλεοπτικό χρόνο και να παραυρίσκεται σε ένα περιβόητο τηλεοπτικό πλατό. Έμοιαζε ωσάν έτοιμος να πει "ναι σε όλα" όσα εκείνος έλεγε με το αξεπέραστο ειρωνικό του ύφος. Ποντάρω ότι αν ο κ. Πρεντέρης του ζητούσε να του πει τον εθνικό ύμνο, να του τραγουδήσει τα κάλαντα ή το "happy birthday", θα το έκανε. Ένιωθε υπόχρεος που παρεβρέθη σε ένα πάνελ γι' αυτόν σοβαρότερο των τελευταίων εμφανίσεών του σε μεσημεριανές εκπομπές και lifestyle αφιερώματα. Για άλλη μια φορά, απέδειξε την αδυναμία του που καταδηλώνει την όλη πολιτική του παρουσία. Αδυνατεί να συνδυάσει την πολυπόθητη λαϊκότητα, την αναγκαία για τους οπαδούς του κόμματός του, με το επιτακτικό αίτημα σοβαρότητας στην έκφραση πολιτικού λόγου. Απονευρώνει τους συνομιλητές, υψώνοντας την ένταση της φωνής και χρησιμοποιώντας επιχειρήματα εντυπωσιαμού, εκνευρίζοντας τους τηλεθεατές. Αν ο λαϊκισμός "είναι ένα αντιπολιτικό στυλ", τότε ο κ. Βελόπουλος είναι ο απόλυτος εκφραστής του.. Ο λαϊκιστής πολιτευτής θέτει σκοπίμως ψευτοδιλήμματα, όπως "εχθροί ή φίλοι", "ταραξίες ή φιλήσυχοι", "αλλογενείς ή γηγενείς", με απώτερο σκοπό την καλλιέργεια ανασφάλειας στο λαό, και την αυτοπροβολή του ίδιου σαν "προστάτη και σωτήρα". Και είναι εμφανές, ότι ο κ. Βελόπουλος, επηρεασμένος βέβαια και από τις κατευθυντήριες γραμμές του πρωτομάστορα Προέδρού του, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα τέτοιου πολιτευτή. Η εικόνα του ολοκληρώνεται αν προσθέσεις κοντινές έννοιες του στυλ του, όπως η δημαγωγία, η κολακεία των αδυναμιών και ελαττωμάτων του λαού και η υιοθέτηση θέσεων και τάσεων που τον ευχαριστούν και απαντούν στο συναίσθημά του χωρίς να τον ωφελούν ή που να τον βλάπτουν μακροπρόθεσμα, με μοναδικό πάντα σκοπό την εξασφάλιση της εύνοιάς του..

Δεν υπάρχουν σχόλια: