ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.1.10

Η ολοκληρωτική απαξίωση του περιφερειακού Τύπου από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ…

Του Φάνη Ζουρόπουλου
Δημοσιογράφος, Πρόεδρος της Ε.Ι.Ε.Τ.

Συμπληρώθηκαν και οι «100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης» και δεν υπάρχει ακόμα καμία επίσημη ένδειξη των κυβερνητικών προθέσεων για τα περιφερειακά Μέσα Ενημέρωσης. Δικαιούμεθα λοιπόν να συμπεράνουμε ότι ή δεν υπάρχει καμία πολιτική ή ότι η επιλογή της κυβέρνησης είναι η διατήρηση του σημερινού καθεστώτος που κληρονόμησε από την προηγούμενη με κάποιες ίσως οριακές παρεμβάσεις για τις οποίες επίσης δεν φαίνεται να υπάρχει σχέδιο.


fanis

Δεν πρέπει να είναι τυχαίο ότι ο αρμόδιος για την εποπτεία (αγορά) των ΜΜΕ Γιάννης Ραγκούσης δεν έχει κάνει καμία δήλωση από την ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα, ο υφ. Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής δεν έχει πάρει τις αρμοδιότητες που εννοείται θα έπαιρνε και λειτουργεί άτυπα, ο γεν. γραμματέας επικοινωνίας Γ. Πετρουλάκης είναι άφαντος και χωρίς αρμοδιότητες και οι αρμόδιες γραμματείες του υπουργείου Επικρατείας δεν ξέρουν ακόμα ποιόν έχουν πολιτικό προϊστάμενο (!).
Για τα τρέχοντα θέματα απευθύνονται ακόμα στο υπουργείο Εσωτερικών, παρ΄ ότι ο Γ. Πεταλωτής έχει έδρα εκτός από το Μαξίμου και το πρώην Επικρατείας στην Καλλιθέα…
Η Ν.Δ. μάζεψε όλες τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ (περιφερειακών και Αθηναϊκών) στο κτίριο Επικρατείας δημιουργώντας ένα συγκεντρωτικό σύστημα το οποίο διαχειρίστηκε μέχρι την παραίτησή του ο Θ. Ρουσόπουλος, ενώ το ΠΑΣΟΚ διέσπασε τις αρμοδιότητες σε 4 υπουργεία δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένων σύγχυση. Η πολυδιάσπαση των δομών της επικοινωνίας σε πολλά υπουργεία κάνει δύσκολη έως αδύνατη την εφαρμογή ενιαίας πολιτικής.
Η Ένωση Ιδιοκτητών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ.) έχει ζητήσει να συναντηθεί με τον Γ. Πεταλωτή από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε καθήκοντα αλλά στάθηκε αδύνατον. Ο κ. Υφυπουργός δεν βρήκε ούτε μια ώρα κενό για να ακούσει τα αιτήματα και να συζητήσει με τους εκπροσώπους 180 μεγάλων εφημερίδων της Περιφέρειας, ενώ κάθε Παρασκευή αναχωρεί για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κομοτηνή, και επιστρέφει την Δευτέρα…
Στις 31 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία υποβολής φακέλων για την ένταξη των εφημερίδων στον Ν./3548/07 ο οποίος έχει κενά και ασάφειες, που είχε αρχίσει να «μπαλώνει» η προηγούμενη κυβέρνηση σε συνεργασία των 3 μεγάλων ενώσεων ιδιοκτητών της περιφέρειας με τον τέως υπουργό Εσωτερικών Π. Παυλόπουλο που δεν πρόλαβαν να ολοκληρωθούν και οι τροπολογίες δεν ψηφίστηκαν λόγω των πρόωρων εκλογών.
Η οικονομική κρίση έχει πλήξει την πλειονότητα του περιφερειακού τύπου, εφημερίδες κλείνουν, απολύουν προσωπικό, ή μετατρέπονται σε ηλεκτρονικές. Η διαφημιστική δαπάνη έχει μειωθεί επίσημα στο 18% και ανεπίσημα στο 40%. Η κρατική διαφήμιση έχει εξαφανιστεί ενώ ακόμα δεν έχει βρεθεί αντικειμενικός και δίκαιος τρόπος για την κατανομή της και προς την περιφέρεια.
Η εξάπλωση του Internet ως μέσον πληροφόρησης έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και στον περιφερειακό τύπο ενώ η μανία του ΠΑΣΟΚ με το διαδύκτιο μοιραίως θα οδηγήσει και στην ανάρτηση των υποχρεωτικών καταχωρήσεων και των ισολογισμών στο διαδίκτυο, γεγονός που θα αποτελέσει μεγάλο οικονομικό πλήγμα για τους εκδότες.
Ένα πρόγραμμα ενίσχυσης του περιφερειακού τύπου μέσω δανειοδότησης από το Ταμείο Παρακαταθηκών, που είχε προχωρήσει και είχε φτάσει στο τελικό του στάδιο με τη συνεργασία των τριών Ενώσεων περιφερειακού Τύπου (Ε.Ι.Ε.Τ., Σ.Η.Π.Ε., Ε.Ι.Η.Ε.Ε.), δεν ολοκληρώθηκε και η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει καν ασχοληθεί, ούτε σκέφτεται να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο (λόγω και της λιτότητας).
Γενικά υπάρχει ένα διάχυτο κλίμα κυβερνητικής απαξίωσης προς τον τύπο της περιφέρειας και μια εμφανής στροφή προς την ηλεκτρονική διακυβέρνηση που αρχίζει να δείχνει και τις προθέσεις της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ: Ενώ η κυβέρνηση της Ν.Δ. είχε βάλει στόχο τον έλεγχο των επαρχιακών ΜΜΕ μέσω του περιβόητου νόμου Ρουσόπουλου, το ΠΑΣΟΚ δείχνει να θέλει την υποβάθμιση του και την σταδιακή εξαφάνισή του.
Σαν αντιπολίτευση το ΠΑΣΟΚ είχε καταψηφίσει τον νόμο για τον επαρχιακό τύπο και ο πρόεδρος του είχε δηλώσει ότι όταν έρθει στην εξουσία θα τον καταργήσει. Τώρα τον εφαρμόζει, παρ’ όλο που με την διοικητική μεταρρύθμιση που θα εφαρμόσει, αυτός καταργείται από μόνος του!...
Τελικά μετά από παρέμβαση συναδέλφων από την Κομοτηνή, ο κ. Πεταλωτής δεσμεύτηκε να συναντήσει το Δ.Σ. της ΕΙΕΤ την Δευτέρα 18-01-2010 στις 3 μ.μ. Ενώ μέλη του Δ.Σ., παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες και τα μπλόκα κατέβηκαν στην Αθήνα και περίμεναν το τηλεφώνημα για το χώρο που θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση, στις 2.15 μ.μ. μια … υπάλληλος της ΓΓΕ ειδοποίησε ότι το ραντεβού αναβάλλεται για την επόμενη ημέρα (ούτε καν η ιδιαιτέρα του κ. υφυπουργού, κ. Πυργαντή, αξιώθηκε να τηλεφωνήσει).
Το Δ.Σ. αφήνει στην κρίση των μελών του το χαρακτηρισμό της συμπεριφοράς του κ.υφυπουργού. Απλά επισημαίνουμε ότι όπως είχαμε γράψει πριν λίγο καιρό ότι ο περιφερειακός τύπος είναι «ένας κοιμισμένος γίγαντας» που αν ξυπνήσει θα ανατρέψει πολιτικές και καταστάσεις που κανένας δεν φαντάζεται.
Ο «γίγαντας» λοιπόν ξύπνησε. Ας ετοιμαστούν αυτοί που θέλουν να τον εξαφανίσουν να τον αντιμετωπίσουν….

Υ.Γ. : Παρακαλείστε να αναδημοσιεύετε ή να σχολιάσετε το παραπάνω άρθρο-ενημέρωση μας (έχει αναρτηθεί και στο www.eiet.gr, «άρθρα μελλών»).

Δεν υπάρχουν σχόλια: