20.1.10
ΜΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙ??? Μήπως δεν είναι τόσο άσχημα η οικονομία μας;
Επειδή στις μέρες μας έχει εξαπολυθεί μια ακόμα, ίσως η χειρότερη, φοροεπιδρομή -όχι σε όλους, βέβαια, αλλά στα γνωστά υποζύγια που δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν- και χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση η γνωστή, τετριμμένη και πολυφορεμένη δικαιολογία της δήθεν “πολύ δύσκολης οικονομικής κατάστασης”, αξίζει να θυμηθούμε ότι οι αριθμοί δεν λένε ποτέ ψέματα. Δείτε τους πιο κάτω αριθμούς, που δίνει στη δημοσιότητα όχι κάποιοα ελληνική υπηρεσία που θέλει να καλύψει τα πράγματα με τα greek statistics, αλλά η ίδια η Eurostat και βγάλτε τα συμπεράσματά σας. Εμείς πιστεύουμε ότι η οικονομία μας έχει χρόνιες δυσλειτουργίες, σύμφωνοι, αλλά ότι σήμερα τα πράγματα δεν είναι τόσο άσχημα, ώστε να δικαιολογείται ο πανικός που υποδαυλίζεται, προκειμένου να ληφθούν αντιλαϊκά μέτρα άγριας φορολόγησης.
Το 20% του πληθυσμού στην Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας με το μέσο κοινοτικό όρο να βρίσκεται στο 17%, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες η Eurostat και τα οποία αναφέρονται στο 2008. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, περισσότερο εκτεθειμένοι στον κίνδυνο φτώχειας είναι οι πολίτες της Λετονίας (26%), της Ρουμανίας (23%),της Βουλγαρίας (21%), της Ελλάδα, της Ισπανίας και της Λιθουανίας (από 20%) και λιγότερο εκτεθειμένοι στη φτώχεια είναι οι πολίτες της Τσεχίας (9%) της Ολλανδίας και της Σλοβακίας (από 11%). Υπενθυμίζεται ότι ο κίνδυνος της φτώχειας ορίζεται ως το ποσοστό του πληθυσμού που εμφανίζει εισόδημα κάτω από το 60% του μέσου κατά κεφαλήν εθνικού εισοδήματος.
Από τα στοιχεία της Eurostat προκύπτει ακόμη ότι στην Ελλάδα το 23% των νέων έως 17 ετών κινδυνεύει από τη φτώχεια ( με μέσο κοινοτικό όρο 20%) ενώ για τους άνω των 65 ετών ο κίνδυνος φτώχειας φτάνει το 22% στη χώρα μας (με μέσο κοινοτικό όρο 19%). Παράλληλα, στην Ελλάδα το 14% του πληθυσμού που έχει κάποια απασχόληση κινδυνεύει από τη φτώχεια, με μέσο κοινοτικό όρο 8%. Σύμφωνα ακόμη με τη Eurostat, το 50% του πληθυσμού στην Ελλάδα δηλώνει ότι δεν έχει τα μέσα να έχει κάθε χρόνο μια εβδομάδα διακοπές μακριά από την οικία του (με μέσο κοινοτικό όρο 37%) ενώ το 15% δηλώνει ότι δεν έχει τη δυνατότητα να έχει ικανοποιητική θέρμανση στο σπίτι (με μέσο κοινοτικό όρο 10% ). Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την κοινοτική στατιστική υπηρεσία, το 9% του πληθυσμού στην Ελλάδα δεν έχει τα μέσα να αγοράσει ένα αυτοκίνητο (με μέσο κοινοτικό όρο επίσης 9%) ενώ το 7% του πληθυσμού στη χώρα μας δηλώνει ότι δεν μπορεί να έχει ένα γεύμα κάθε δύο ημέρες που να περιλαμβάνει κρέας, κοτόπουλο ή ψάρι (με μέσο κοινοτικό όρο 9%).-
Τα Πραγματα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου