ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

2.7.12

Πες τα ρε Άκη να τελειώνουμε!

Με πολύ αργούς αλλά σχετικά αποτελεσματικούς ρυθμούς η Ελληνική Δικαιοσύνη έχει αρχίσει να αποδίδει τους πρώτους καρπούς ...

Δεσπόζουσα περίπτωση αυτή του για πολλά πολλά χρόνια πρώην Υπουργού και παρολίγον Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου. Εδώ υπάρχει και μεγάλη ουρά σε όσα θα δούμε στο μέλλον. Ο Άκης έχει εξασφαλίσει τρόπο να περνάει τα "μηνύματά" του από τη φυλακή. Τη μια διαρρέεται ότι κυκλοφορεί γυμνός και πουλάει τρέλα, την επόμενη μέρα διαρρέεται ότι ετοιμάζει βιβλίο και κρατάει τεφτέρι με όσους θα περιποιηθεί αναλόγως και συνεχίζει να παρουσιάζει οικονομικές δοσοληψίες τις οποίες επίσης καταγράφει επιμελώς.


Παράλληλα, είχαμε την απόφαση για το περίφημο θέμα της Παντείου με την επιβολήκάθειρξης 14 ετών στον πρώην πρύτανη Δημήτρη Κώνστα και στους δύο αντιπρυτάνεις Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο.Σε πρώτο βαθμό οι Κώνστας και Παπαθανασόπουλος είχαν καταδικαστεί στην ίδια ποινή ενώ ο Γετίμης σε κάθειρξη 16 ετών.Λίγοι βέβαια θυμούνται ότι αυτή η υπόθεση είχε γίνει γνωστή ως η υπόθεση με τα χαλιά και τις Φεράρι και είχε εμπλακεί ακόμα και το όνομα του Σημίτη, καθώς ο ίδιος είχε παραχωρήσει τα χρήματα που του αναλογούσαν από τα διάφορα προγράμματα  στην οργάνωση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Παντείου.


13 ολόκληρα χρόνια κράτησε η υπόθεση αυτή μέχρι να τελεσιδικήσει.

Την ίδια ώρα άλλες αποφάσεις της Δικαιοσύνης μπαίνουν στα ψιλά, είτε δεν αναφέρονται καν. Τρανό παράδειγμα η περίπτωση των δομημένων ομολόγων όπου τελικά όλοι οι εμπλεκόμενοι κρίθηκαν αθώοι από τα δικαστήρια. Πρέπει να πω σε αυτό το σημείο ότι λίγοι γνωρίζουν ότι αυτή η υπόθεση εκτεινόταν χρονικά από το 2001 έως το 2007, κακώς δηλαδή όταν την επικαλούνταν διάφοροι "φωστήρες" τη διαχώριζαν και τη φόρτωναν στη ΝΔ. Γι' αυτό άλλωστε και ήταν κατηγορούμενοι για την υπόθεση και αρκετοί πρώην πρόεδροι ταμείων ή μέλη Διοικητικών Συμβουλίων που ανήκαν ακόμα και στο στελεχιακό δυναμικό του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, "οι πρόεδροι ενήργησαν με τη σύμφωνη γνώμη όλων των μελών των διοικητικών συμβουλίων των ασφαλιστικών ταμείων και χωρίς να τους ασκηθεί οποιαδήποτε επιρροή από τους εκπροσώπους των χρηματιστηριακών εταιρειών" ενώ τονίζεται ότι "ουδέν περί ΗΔΑΤ γνώριζαν, ούτε είχαν εξάλλου θεσμοθετημένη υποχρέωση συναλλαγής μέσω ΗΔΑΤ σε τιμές ΗΔΑΤ".


Μάλιστα υπήρξαν και αρκετοί οικονομολόγοι που ανέφεραν ότι αν είχαν παραμείνει τα δομημένα ομόλογα, σήμερα τα ταμεία θα είχαν πολύ μικρότερη, έως μηδαμινή συνέπεια από το κούρεμα και αυτό να το θυμάστε γιατί είναι σημαντικό και ας αποκρύπτεται.

Για δείτε και κάτι άλλο τώρα που επίσης πέρασε στα ψιλά και θάφτηκε. Στις αρχές Ιουνίου αθώοι κρίθηκαν από τον Αρειο Πάγο ο ηγούμενος Εφραίμ, ο μοναχός Αρσένιος και η δικαστής Μαρία Ψάλτη για κατηγορία που αφορά την καθυστέρηση δημοσίευσης της απόφασης του πρωτοδικείου Ροδόπης που δικαίωνε κατά πλειοψηφία το δημόσιο στη δικαστική διαμάχη για την κυριότητα της λίμνης Βιστωνίδας και των παρόχθιων εκτάσεων.

Να υπενθυμίσω και εδώ ότι ουσιαστικά από αυτή την κατηγορία ξεκίνησε όλο το κατασκεύασμα της υπόθεσης Βατοπαιδίου. Έλεγε δηλαδή ο Πεταλωτής, ότι ο Εφραίμ γνωρίζοντας και καλά την απόφαση ενήργησε έτσι ώστε αυτή να καθυστερήσει για να ολοκληρώσει τις σχετικές μεταβιβάσεις. Άνθρακες και αυτός ο "θησαυρός" στην πρώτη του φάση.

Κι όμως, η λάσπη έπεσε και μαζί με αυτή έπεσε και μια κυβέρνηση και στη συνέχεια η Ελλάδα μπήκε στον κυκλώνα Παπανδρέου που τα διέλυσε όλα.

Πόσοι διάβασαν όμως γι' αυτές τις αποφάσεις και όχι ΦΗΜΕΣ ; Ποιοι δημοσιογράφοι κάθισαν να ασχοληθούν με την αποκατάσταση όσων λοιδορούσαν επί χρόνια και μήνες ; Κανείς. Γιατί σε τούτη τη χώρα, γράφει κάποιος κάτι, εκτελώντας συμβόλαιο, ξεκινά η σπέκουλα και η λάσπη και μετά από χρόνια, όταν η δικαιοσύνη αποφασίσει, κανείς δεν ασχολείται για να ζητήσει έστω μια συγγνώμη.

Δεν ξέρω αν σας έχει τύχει να σταθείτε ποτέ μπροστά σε δικαστή σε δικαστήριο. Η Δικαιοσύνη δεν παίζει και δεν κάνει πολιτική. Αλλά είναι πολύ αργή και σωστά ίσως κάνειγιατί οι δικαστές δεν πρέπει να λειτουργούν με τηλεοπτικά αντανακλαστικά.

Επιστρέφω στα πρώτα. Αν λοιπόν ο Άκης θέλει να στέλνει "μηνύματα" είναι καλύτερα να πάει και να τα καταθέσει στα δικαστήρια. Αν αρχίσουν οι φήμες και τα δημοσιογραφικά τερατουργήματα θα μπούμε πάλι σε έναν κυκεώνα που θα κρατήσει χρόνια και δεν θα βγάλουμε άκρη. Πες τα λοιπόν Άκη όλα να τελειώνουμε. Γιατί δεν γίνεται να είναι όλοι ίδιοι επειδή έτσι βολεύει μερικούς.
Νικήτας

Δεν υπάρχουν σχόλια: