ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.12.08

Βυζαντινά τερτίπια, δυστυχώς...



Κατά την απολογία του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου ενώπιον της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος επέβαλε απλώς τον ανώδυνο συμβιβασμό της απόσυρσης του ηγουμένου από τα διοικητικά και διαχειριστικά του καθήκοντα.Όμως μια τέτοια λύση:επιπλήττει μεν τον Εφραίμ για τις ενέργειέςτου, αλλά δεν πλήττει το κύρος του,τον αποσύρει, όχι από τα διοικητικά του καθήκοντα, τα οποία ατύπως θα εξακολουθεί να εκτελεί μέσω του αντικαταστάτη που θα ορίσει η αδελφότ η τ α , α λ λ ά από το προσκήνιο και βολεύει την ελλ η ν ι κ ή κ υ β έ ρ νηση.


Η απ ο λ ο γ ί α του Εφραίμ, κράτησε γύρω στις δύο ώρες. Απέναντί του είχε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και Μητροπολίτες του Θρόνου.


Ο Πατριάρχης επικαλέστηκε λόγους ευθιξίας αλλά η αντίδραση του Εφραίμ ήταν να ζητήσει να θέσει το θέμα της παραίτησής του στη μοναστική αδελφότητα, για να αποφασίσει εκείνη αν επιθυμεί ή όχι να παραμείνει ηγούμενος.


Παρά τις συνεχείς αποκαλύψεις, το Πατριαρχείο διάλεξη να περιμένει την ολοκλήρωση της δικαστικής έρευνας πριν πάρει τις αποφάσεις του. Από τη θέση αυτή υπαναχώρησε εξαιτίας των πρόσφατων στοιχείων για τις επενδυτικές δραστηριότητες του Βατοπεδίου.


Η στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη συμφωνεί με τη στάση που έχει τηρήσει μέχρι στιγμής η πλειοψηφία των μονών του Αγίου Όρους, οι οποίες επιλέγουν απλώς τις φραστικές καταδίκες.


Αν και οι εκπρόσωποι κυρίως των τεσσάρων μοναστηριών (Μεγίστης Λαύρας, Ιβήρων, Σταυ-ρονικήτα και Παντροκράτωρος) ζητούσαν να ληφθούν αυστηρά μέτρα, όπως η αποστολή Εξαρχίας από το Πατριαρχείο, δεν βρήκαν ανταπόκριση από τις υπόλοιπες μονές.


Οι περισσότερες φοβήθηκαν ότι η λήψη μέτρων κατά της Μονής και του ηγουμένου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ θα άνοιγε τον δρόμο για εξελίξεις που θα έθιγαν και τα δικά τους συμφέροντα...


Έτσι, στην ανακοίνωση της Ιεράς Σύναξης των εκπροσώπων των Μ ο ν ώ ν , τον περασμένο Σεπτέμβριο, δεν έκαναν την παραμικρή αναφορά στη Μονή Βατοπεδίου ή τον Εφραίμ, αλλά έγινε μια απλή αναφορά ότι δεν θεωρούν σωστή την αδιαφανή σύμπραξη με την κοσμική εξουσία. Έτσι, η απόφαση για τη σύσταση επιτροπής που θα εξέταζε με ποιο τρόπο διατέθηκαν τα ακίνητα της μονής, έμεινε στα χαρτιά.


Πέρα από όλα αυτά όμως, ο Πατριάρχης (δυστυχώς!) απέφυγε την αποστολή Εξαρχίας στο Άγιο Όρος, όπως επίσης και τις σχετικές εισηγήσεις ιεραρχών, οι οποίοι του ζητούσαν να θέσει σε αργία τον απαράδεκτο ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου. Και αυτό, μολονότι είχε τη δυνατότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα και με επί τόπου διαδικασίες, να πάρει αυστηρά μέτρα, που φτάνουν μέχρι και στην έκπτωση του Εφραίμ.


Ποιος είπε πως τα Βυζαντινά τερτίπια έχουν ξεχαστεί από τους άρχοντες του Φαναρίου;

http://www.politistiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: