ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

4.12.08

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ κ. Θ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ

(4-12-08)

Ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, πρώην Υπουργός Επικρατείας, έμεινε πιστός στη γραμμή ότι:

  • ήταν ένας απλός, αλλά τακτικός ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΗΣ της Μονής Βατοπεδίου. ο Εφραίμ τον επισκεπτόταν εθιμοτυπικά στην Αθήνα για να του φέρει προσκλήσεις εκδηλώσεων, ενώ σε καμία από τις συναντήσεις που είχε με τον Εφραίμ εντός και εκτός Αγίου Όρους ο Ηγούμενος δεν του είπε ΠΟΤΕ τίποτα για τις ανταλλαγές.

Σχετική ερώτηση για το παράδοξο της μετάβασης του ίδιου του Εφραίμ στην Αθήνα με μόνο λόγο την διανομή προσκλήσεων, προκάλεσε τον εκνευρισμό του μάρτυρα.

Σελ. 122 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

και

  • ότι ΒΛΕΠΕΙ ΦΟΡΕΙΣ γιατί του το ζητάνε, καθώς θεωρούν (οι φορείς) ότι έχει κάποια αξία να δουν τον εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού, αλλά αυτός ΔΕΝ ΔΙΑΒΙΒΑΖΕΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.

Δηλαδή, εν ολίγοις, αφήνει να εννοηθεί ότι παραπλανούσε συνειδητά τους συνομιλητές του… αυτό ήταν το πάγιο επιχείρημά του στα λογικά ερωτήματα που προκύπτουν για το πώς διαχειρίστηκε τα αιτήματα των φορέων της Ξάνθης, που τον συνάντησαν ως εκπρόσωπο του Πρωθυπουργού για ένα θέμα, για το οποίο ενώ οι ίδιοι φορείς είχαν άμεση επαφή με τον αρμόδιο Υφυπουργό και είχαν συναντηθεί με Υπουργούς, δεν είχε ακόμα τότε ρυθμιστεί.

σελ. 191 - 192 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.

  • Για την συνάντηση του Σεπτεμβρίου του 2004 με τους φορείς της Ξάνθης, ανέφερε ότι τη συνάντηση τη ζήτησε ο βουλευτής Ξάνθης κ. Κοντός, αποσιωπώντας την Κυβερνητική ιδιότητά του. Επανέλαβε, προσεκτικά και μεθοδευμένα ότι στη συνάντηση παρευρίσκονταν οι δύο βουλευτές του Νομού Ξάνθης κ.κ. Κοντός και Τσαλίδης. Για το περιεχόμενο της συνάντησης, ισχυρίστηκε ότι δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στον αρμόδιο… Ερωτηθείς ποιον θεωρούσε αρμόδιο απάντησε ότι θεωρούσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Εκτέθηκε, βέβαια, απόλυτα, όταν του επισημάνθηκε ότι ο πλέον αρμόδιος Υφυπουργός (δηλαδή ο εποπτεύων την Διεύθυνση Πολιτικής Γης) ήταν ήδη παρών στη συνάντηση και μάλιστα ήταν αυτός που είχε ζητήσει τη συνάντηση.

Σελ. 26 – 27 και 190 – 191 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

Συνεπώς, η γραμμή άμυνας του κ. Ρουσόπουλου ότι στην συνάντηση με τους φορείς απλά δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε στους αρμόδιους κατέρρευσε πανηγυρικά.

  • Ο βασικός ισχυρισμός του κ. Ρουσόπουλου, σχετικά με τη συνάντηση με τους φορείς, συνοψίζεται στο παρακάτω απόσπασμα των πρακτικών:

«ΕΡ: Ήρθαν, λοιπόν, και σας είπαν εκεί ότι υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο έχει δημιουργηθεί από αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ. Δεν σας λένε τίποτα για δικαστήρια, δεν σας λένε ότι ακύρωσαν τις αποφάσεις και εκεί τι κάνετε; Εκφράζετε, λέτε, τη λύπη σας, γιατί υπάρχει ένταση της τοπικής κοινωνίας με το Μοναστήρι. Και; Τη λύπη την εκφράσατε. Θέση και πρόταση; [….] Δεν σας ζητούν να πάρετε θέση; Και εσείς τους λέτε: «Πηγαίνετε στους αρμόδιους που είναι παρόντες» και τους λέτε: «Εκφράζω τη λύπη μου, διότι υπάρχει ένταση;»

ΑΠ: Μάλιστα.»

Σελ. 31 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

  • Στην συνέχεια χαρακτήρισε και ο ίδιος τον βασικό ισχυρισμό του ως λογικό άλμα! Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για το πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται ότι ο ηγούμενος Εφραίμ, ένας τόσο έξυπνος άνθρωπος, τον πήρε τηλέφωνο μέσα Σεπτεμβρίου του 2004 μόνο και μόνο για να του πει «τη δική του εκδοχή» για κάτι που είχε ήδη τελειώσει (εκείνη τη στιγμή είχαν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι μεθοδεύσεις που επεδίωξε η Μονή) και χωρίς να διατυπώσει – όπως μέχρι τότε ισχυριζόταν ο κ. Ρουσόπουλος – κανένα αίτημα (ενώ εκκρεμούσαν οι ανταλλαγές), ο κ. Ρουσόπουλος είπε επί λέξει «Δεν θα κάνει κανείς άλματα λογικής, το δέχομαι»!

Σελ. 111 – 112 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08

  • Ερωτηθείς, επιβεβαίωσε ότι ισχύει ο ισχυρισμός του σε τηλεοπτική εκπομπή πως για τις ανταλλαγές έμαθε τον Ιανουάριο του 2008. Όταν του παρατέθηκαν σειρά δημοσιευμάτων από πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, τον Φεβρουάριου του 2007 έως τον Ιούνιο του 2007, ένα χρόνο πριν δηλαδή με φωτογραφίες του μαζί με τον Εφραίμ και αναφορά στις αδιαφανείς μεθοδεύσεις ανταλλαγών του σκανδάλου, επέμεινε πως έχει ήδη απαντήσει στην ερώτηση του πότε έλαβε γνώση του των ανταλλαγών (δηλ. ένα χρόνο μετά τον Ιανουάριο του 2008) και ανέφερε ότι «στη διάρκεια της υπουργικής του θητείας εγράφησαν πολλά πράγματα τα οποία ήταν ψεύδη».

(Άρα όχι μόνο γνώριζε τι γραφόταν πολύ πριν τον Ιανουάριο του 2008, αλλά τα είχε αξιολογήσει και είχε επιλέξει και τι στάση θα κρατήσει)

Σελ. 54 Πρακτικά Εξεταστικής 4/12/08


            6/9/04 Συνάντηση Ρουσόπουλου με τους φορείς της Ξάνθης, παρουσία του καθ’ ύλην αρμόδιου για την Πολιτική Γη (παραλίμνιες) Υφυπουργού κ. Κοντού.

            Μέσα Σεπτεμβρίου Τηλεφωνική επικοινωνία Ρουσόπουλου - Εφραίμ

23/9/04 Ο κ. Μπασιάκος αναβαθμίζεται σε Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

            Αρχές Οκτωβρίου Τηλεφωνική επικοινωνία Ρουσόπουλου – Μπασιάκου (καθ’ ύλην αρμοδίου ΜΟΝΟ για τις ανταλλαγές)

            Οκτώβρης Συνάντηση στη Βουλή Μπασιάκου – Ρουσόπουλου και ενημέρωση ότι ο Μπασιάκος προωθεί τη λύση, καταφανώς τις ανταλλαγές

            Νοέμβριος Συντάσσεται το ερώτημα από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους

            1/12/04 Υποβάλλεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης το ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για το αν είναι δυνατόν με Υπουργική απόφαση (και όχι με νόμο, όπως επέβαλλε η Ολομέλεια του ΝΣΚ στην 111/2000 Γνωμοδότηση), ώστε να προχωρήσει στις ανταλλαγές.

            9/12/04 Έκδοση της αιτηθείσας Γνωμοδότησης 15/04 Δ Τμ. ΝΣΚ, contra στην 111/2000 της Ολομελείας ΝΣΚ.

14/1/04 Αποδοχή Γνωμοδότησης από κ. Μπασιάκο

            25/1/05 Έκδοση της υπ’ αριθμ. 3822/05 απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, η οποία δεν δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.



… και αρχίζει το όργιο των ανταλλαγών!

            (με τα ανταλλασσόμενα οικόπεδα να βρίσκονται όλα εκτός Θράκης)


Η διαμαρτυρία των φορέων, όπως εκφράστηκε εγγράφως, στο έγγραφο των 3 Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων Ροδόπης, Ξάνθης και Αλεξανδρουπόλεως προς τον Υφυπουργό κ. Δούκα, στις 14 Ιουλίου του 2004, αφορούσε:

«Ποινικές επιπτώσεις γιατί εμφανίζει το γνωμοδοτικό συμβούλιο, αλλά και τον ίδιο τον αρμόδιο Υφυπουργό:

  1. Να μην λαμβάνει υπόψη του την άποψη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, να αδιαφορεί ότι το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Δημόσιο στην δίκη ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης αρνήθηκε και αντέκρουσε τις απαιτήσεις της Μονής, παριστάμενο και διορίζοντας νομικό παραστάτη, να μην λαμβάνει υπόψη του, τους ισχυρισμούς των τοπικών φορέων και των στοιχείων που αυτοί διαθέτουν και που παρέστησαν επίσης στην διεξαχθείσα δίκη.
  2. Να καταργεί εκκρεμή δίκη, παρόλο που υπάρχει συγκεκριμένη άρνηση του Ελληνικού Δημοσίου να συναινέσει στις απαιτήσεις της Μονής.
  3. Να ζημιώνει το Ελληνικό Δημόσιο όχι μόνον γιατί αφαιρεί από αυτό δεκάδες χιλιάδες στρέμματα, που του ανήκουν κατά κυριότητα, αλλά και γιατί θα το υποχρεώσει να καταβάλλει και αποζημιώσεις δισεκατομμυρίων δραχμών ή να αντικαταστήσει κάποιες εκτάσεις που αναμφίβολα δεν μπορεί να παραδοθούν στη Μονή, παραδίδοντας ανάλογες εκτάσεις που του ανήκουν σε άλλες περιοχές
  4. Να το ζημιώνει συνειδητά, εφόσον πλέον κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι δεν γνώριζε κάποιες πτυχές του προβλήματος ή ότι υπήρχε έστω και ελάχιστη πιθανότητα η Μονή Βατοπεδίου να έχει δίκιο στα αιτήματά της.»

ΑΥΤΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ, όπως εγγράφως διατυπώθηκαν στη συγκεκριμένη επιστολή προς την αρμόδια Πολιτική Ηγεσία, μια επιστολή που είχε προβλέψει τη ζημία του Δημοσίου από το σκάνδαλο.


Για αυτά ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ και ο κ. ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ στη συνάντηση που είχε με τους φορείς το Σεπτέμβρη του 2004 και, όπως φαίνεται, πρότεινε συμβιβασμό κατοίκων – Μονής με τη λύση των … ανταλλαγών!


  • Το αναφέρει στην κατάθεσή του στην Εισαγγελέα Εφετών κ. Σπυροπούλου, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΤΕΔΚ Νομού Ξάνθης κ. Στυλιανίδης, που ανήκει στην Κυβερνώσα Παράταξη. Χαρακτηριστικά αναφέρει για τη συνάντηση με τον κ. Ρουσόπουλο:

«Μας άκουσε με προσοχή και μας εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρέπει να διαταραχθούν οι σχέσεις της Μονής με την τοπική εκκλησία και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής. Εμείς του ζητήσαμε βέβαια να ενημερώσει τους αρμοδίους Υπουργούς, που αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός μας, για την αντίθεσή μας αυτή και για την αναταραχή και τον αναβρασμό που είχε προκληθεί στην περιοχή μας, μετά την παραίτηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου από το ως άνω Δικαστήριο


  • Το αναφέρει ο Νομάρχης Ξάνθης κ. Παυλίδης όταν στις 29/9/04 απαντά στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΧΗΤΗΣ, σε προηγούμενη πρόκληση των κ.κ. Ξυνίδη και Τσολακίδη (κείμενο διαμαρτυρίας τους για την κρυφή συνάντηση, δημοσιευθέν επίσης στην Εφημερίδα ΜΑΧΗΤΗΣ 16/9/04 «να πάψει να ενδιαφέρεται ο κ. Ρουσόπουλος μόνο για τη Μονή Βατοπεδίου και να ενδιαφερθεί για την Θράκη και τον κόσμο της», ότι

«όσον αφορά τη συνάντηση με τον κ. Ρουσόπουλο … ότι ήταν διαφανής και εγγυημένη στο περιεχόμενό της υπέρ των δικαίων μας


Για όλα αυτά ερωτήθηκε ο κ. Ρουσόπουλος κατά την κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή, αλλά, αφού αρχικά αμφισβήτησε το περιεχόμενο της κατάθεσης του κ. Στυλιανίδη στις Εισαγγελικές Αρχές, μετά ναι μεν αναγκάστηκε να το αποδεχθεί, αφού του αναγνώστηκε το σχετικό έγγραφο, αλλά παρέμεινε (?!) στην αρχική γραμμή της κατάθεσής του, ότι η συνάντηση περιορίστηκε σε μια γενική διαμαρτυρία των φορέων.

Σελ. 169 – 171 , 179 – 180 Πρακτικών Εξεταστικής 4/12/08

Δεν υπάρχουν σχόλια: