ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.12.08

"Η Τουρκία δεν βοηθά"

Η Αγκυρα δεν έχει επιδιώξει να μειώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα παρά τις προσπάθειες της Αθήνας, λέει η Ντ.Μπακογιάννη

Η Αγκυρα δεν έχει επιδιώξει να μειώσει τις εντάσεις με την Ελλάδα παρά τις προσπάθειες της Αθήνας να βελτιώσει τις σχέσεις, παρατηρεί η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στο πρακτορείο Reuters.

Η Τουρκία δεν βοηθά
Εκτιμά ότι το επόμενο έτος θα είναι κρίσιμο για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας παράλληλα πως η Άγκυρα θα πρέπει να κάνει υποχωρήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του Κυπριακού και άλλων διμερών ζητημάτων.
«Ενώ έγινε μια συνειδητή προσπάθεια από ελληνικής πλευράς και ενώ έγινε η επίσκεψη του πρωθυπουργού, του πρώτου πρωθυπουργού που επισκέφτηκε την Άγκυρα, η ανταπόκριση από τουρκικής πλευράς δεν ήταν η ανάλογη», επισημαίνει η κ. Μπακογιάννη και...προσθέτει: «Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις δεν παρουσίασαν τη βελτίωση που ελπίζαμε ότι θα έχουμε κατά τη διάρκεια αυτού του έτους».
«Είναι τελείως αναχρονιστικό και εκτός κάθε λογικής διεθνούς δικαίου η ύπαρξη του casus belli για μια χώρα επειδή επικύρωσε το Δίκαιο της Θάλασσας», δηλώνει η κ. Μπακογιάννη, αναφερόμενη στο πρόσφατο περιστατικό με ερευνητικό σκάφος.
Όσον αφορά το Κυπριακό, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως η Τουρκία αντιλαμβάνεται ότι η επίλυση του Κυπριακού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Και ενώ μετά από τέσσερα χρόνια επαναλήφθηκαν οι συνομιλίες των ηγετών της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς τον Σεπτέμβριο, η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα δείγμα ειλικρινούς ενθάρρυνσης από την πλευρά της Τουρκίας, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει.
Στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για αδιέξοδο, υπογραμμίζοντας πως ο πρωθυπουργός της γειτονικής χώρας Ν. Γκρούεφσκι «δεν δίνει κανένα δείγμα ειλικρινούς βούλησης επίλυσης του θέματος».
Οπως είπε η κ. Μπακογιάννη, ο κ. Γκρούεφσκι με όλες τις ενέργειες που κάνει με πιο πρόσφατη την προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, «βαθαίνει ουσιαστικά το δικό του προσωπικό αδιέξοδο στην άσκηση της πολιτικής ως προς τους Ευρωπαίους και την Ελλάδα».

http://infognomonpolitics.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: