ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.12.08

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:ΚΑΤΑΘΕΣΗ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΒΑΡΔΑΚΟ ( Η ΚΕΔ ΕΚΤΕΛΟΥΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ)

(1-12-08)

Ο κ. Βαρδάκος, νομικός σύμβουλος της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου, σήμερα 1/12/08, κατά την εξέτασή του ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι:

  • Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου εκτελούσε Κυβερνητικές εντολές και συγκεκριμένα εντολές των κ.κ. Μπασιάκου και του κ. Δούκα!

Σελ. 166 Πρακτικά Εξεταστικής 1/12/08

«ΕΡ: Δηλαδή τι θέλετε να πείτε; Ότι η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου εκτελούσε Κυβερνητικές εντολές;

ΑΠ: Απολύτως. Είναι ηλίου φαεινότερον!»

Σελ 212 – 213

«ΕΡ: Σας λέω: Με ποια βάση άρχισε η ΚΕΔ να υλοποιεί αυτές τις ανταλλαγές;

ΑΠ: Είχε εντολή και ήταν όργανο που έπρεπε να εκτελέσει.

ΕΡ: Από ποιον είχε εντολή κύριε;

ΑΠ: Από τους Υπουργούς.

ΕΡ: Ποιους Υπουργούς;

ΑΠ: Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μπασιάκο και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Δούκα.»

  • Ποτέ δεν είχαν προηγηθεί ανταλλαγές της ΚΕΔ με το Άγιο Όρος πριν την περίπτωση του Βατοπεδίου.

Σελ. 165 Πρακτικά Εξεταστικής 1/12/08

  • Ο Μοναχός Αρσένιος εμφανιζόταν «αρκετές φορές» στα γραφεία της Διοίκησης της ΚΕΔ.

Σελ. 161 Πρακτικά Εξεταστικής 1/12/08

  • Ο Μοναχός Αρσένιος είχε κληθεί και σε συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων της ΚΕΔ σχετικά με τις ανταλλαγές. Μάλιστα, ο μάρτυρας ανέγνωσε πρακτικά Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔ (21/7/5), όπου είχε κληθεί και ο Μοναχός Αρσένιος και από τα οποία προκύπτουν ότι τα επίμαχα ακίνητα είχαν προεπιλεγεί από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ήδη πριν την 21η Ιουλίου 2005.

Σελ. 163 Πρακτικά Εξεταστικής 1/12/08

«ΑΠ: Βλέπω εδώ κάτι που γράφει “Πατήρ Αρσένιος”. Είναι η 18η συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτηματικής Εταιρείας του Δημοσίου που έγινε στις 21 Ιουλίου 2005. Εδώ, λοιπόν, γίνεται το εξής: Κατ’ αρχήν λέει ότι εισηγείται – πάντοτε εισηγείται ο Διευθύνων Σύμβουλος – την κατ’ αρχήν προώθηση της διαδικασίας. Δεν λέει ότι έχει αρχίσει, αλλά μιλάει για την προώθηση της διαδικασίας της ανταλλαγής των εκτάσεων της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου που βρίσκονται … κλπ, με τα επιλεγέντα ακίνητα του Δημοσίου. Το Δημόσιο τα έχει επιλέξει ήδη, όταν μιλάμε στις 21 Ιουλίου…

ΕΡ: Ποιος τα έχει επιλέξει, κύριε Βαρδάκο;

ΑΠ: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προφανώς γιατί είναι εκείνο που είχε την πρωτοβουλία, που πήρε την απόφαση

  • Υπήρξε προσυμφωνία μεταξύ των εκπροσώπων της Μονής και των αρμοδίων Υπουργών της Κυβέρνησης Καραμανλή για το θέμα των ανταλλαγών.

Σελ. 164 Πρακτικά Εξεταστικής 1/12/08

«ΑΠ:…Προτού καν η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου αρχίσει να ασχολείται, να προωθήσει το θέμα των ανταλλαγών, εδώ μας είπε ο πατέρας Αρσένιος ότι προχωρούμε στην ανταλλαγή.

ΕΡ: Δηλαδή, θεωρείτε ότι υπήρξε προσυμφωνία για τις ανταλλαγές με τους αρμόδιους Υπουργούς;

ΑΠ: Κύριε Βουλευτά, επιτρέψτε μου. Εγώ τώρα είμαι πολύ μικρός για να ερμηνεύσω κάτι που είναι αυτονόητο. Τι να ερμηνεύσω; Το λέει η διατύπωση. Λέει «και του Υπουργού Γεωργίας και προχωρούμε στην ανταλλαγή».

  • Το ακίνητο στο Ολυμπιακό Χωριό είχε πολεοδομικές δεσμεύσεις και προοριζόταν μόνο για δημόσια χρήση, με αποτέλεσμα – κατά την άποψη του μάρτυρα – να μην υπάρχει καμία περίπτωση να το αγοράσει τρίτος ιδιώτης με καμία διαδικασία, ακριβώς γιατί δεν θα μπορούσε να το αξιοποιήσει. H Noliden, όμως, αγόρασε το Ολυμπιακό ακίνητο ενδεχομένως γιατί είχε λάβει την υπόσχεση ότι θα άλλαζε η χρήση του.

Σελ. 186 Πρακτικά Εξεταστικής 1/12/08

«ΑΠ: … Υπάρχει ένα ακίνητο το οποίο έχει πολεοδομικές δεσμεύσεις και είναι μόνο για δημόσια χρήση. …. Δεν μπορούσε τρίτος να το πάρει. Γιατί το πήραν; Το πήραν γιατί προέβλεψαν στο ενδεχόμενο – μπορεί να τους το είχαν υποσχεθεί δεν το ξέρω – ότι θα μπορούσαν να αλλάξουν τη χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: