ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.12.08

"3 Δεκεμβρίου παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία"


Η τρίτη του Δεκέμβρη είναι κοντά και πολλές εκδηλώσεις είναι προγραμματισμένες να γίνουν .
αναπηρικοί φορείς , οργανώσεις ,αθλητικά σωματεία είναι έτοιμοι να “γιορτάσουν” την εθνική ημέρα ΑμεΑ. Μια καλή ευκαιρία να θυμηθούν τα Μ.Μ.Ε (αυτά που η έννοια διευρυμένη κοινωνική αντίληψη είναι άγνωστη λέξη)ότι υπάρχουν άνθρωποι με αναπηρία και να προβάλουν τα κλισέ ρεπορτάζ που επί χρόνια μας σερβίρουν .
όσο για την πολιτεία υπουργοί υφυπουργοί γραμματείς και Φαρισαίοι θα υποδυθούν τους ευαίσθητους και θα παραδεχτούν ότι δεν έχουν κάνει όσα πρέπει για τους ΑμεΑ και θα τους φορτώσουν με ένα σωρό “κοσμητικά επίθετα” :
άτομα με ειδικές ικανότητες ,
άτομα με ειδικές αναπηρίες
ηρωες της ζωης
και ένα σωρό άλλες μπουρδες που μόνο ως στόχο έχουν να χρυσώσουν το χάπι ένα χάπι αρκετά πικρό για όσους βιώνουν τη συνθήκη της αναπηρίας .
σε αυτό το πολωμένο κλίμα θα έρθει να προστεθεί και η έλευση των άγιων ημερών των Χριστουγέννων που ως δια μαγείας όλοι θα γίνουμε ευαίσθητοι……. οι φιλανθρωπίες θα είναι πιο επίκαιρες και όλο και κάποιος λαμπερός τηλεμαραθωνιος θα μας θυμίσει ότι πρέπει να αποδείξουμε πόσο καλοί άνθρωποι είμαστε και πόσο πολύ συμμεριζόμαστε τους αναξιοπαθούντες.
Θα πλυμμηρισει η οθόνη με επωνύμους που θα μάχονται για να αποδείξουν σε εμάς τους τους τηλε-ευαίσθητους για το πόσο την έχουν…την ευαισθησία τους.
Οι άνθρωποι με αναπηρία οι περισσότεροι θέλω να πιστεύω βρίσκονται σε πλήρη αντίθεση με τις πρακτικές του ψευδό ανθρωπισμού.

«Ανθρωπισμός είναι η αντίληψη περί προσφοράς, που πηγάζει από την αόρατη, προσωπική σχέση σοφίας με τον ανθρώπινο πόνο και από την αναγνώριση των βαθύτερων κοινωνικών αιτίων του»
«Η φιλανθρωπία είναι αντίληψη περί κοινωνικότητας, πηγάζουσα από την παντελή έλλειψη σχέσης με τα βαθύτερα κοινωνικά αίτια του ανθρώπινου πόνου και από την αναγκαιότητα ορατής, εξωτερικής πιστοποίησης του ακριβώς αντιθέτου».
Χάσμα -μεταξύ των δύο εννοιών- ανυπέρβλη

Αντώνης Ρέλλας
Σκηνοθέτης –πολίτης με αναπηρία

Δεν υπάρχουν σχόλια: