ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.12.08

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ

ΠΑΣΟΚ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΝΤΙΝΟΥ ΡΟΒΛΙΑ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΝΙΩΤΗ

ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΧΙΜΑΚΗ

ΜΑΡΚΟΥ ΜΠΟΛΑΡΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008

Ν. ΡΟΒΛΙΑΣ: Καλησπέρα σας. Θέλουμε να ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό ότι η Κυβέρνηση πανικόβλητη από τις συνεχείς και δραματικές αποκαλύψεις, αλλά και από τις καταθέσεις των Υπουργών της που αποτυπώνουν την κυβερνητική αυτοδιάλυση, ουσιαστικά διακόπτει σήμερα το έργο της εξεταστικής Επιτροπής.

Η κυβερνητική πλειοψηφία, σήμερα, απομονωμένη και μόνη της:

  1. Aπορρίπτει μάρτυρες, που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ και υιοθετήθηκαν και από τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης.
  2. Eτοιμάζεται για μαραθώνια, ολονύκτια συνεδρίαση, προκειμένου να τελειώνει απόψε με το Γολγοθά της.
  3. Δεν ενδιαφέρεται για το άνοιγμα όλων των ύποπτων λογαριασμών και την αποκάλυψη της διακίνησης ύποπτων χρηματικών ποσών.

Ρωτάμε: ποια σκοπιμότητα επιβάλλει στη Νέα Δημοκρατία να αρνείται την εξέταση μαρτύρων, για τους οποίους απαιτείται μόνο μία συνεδρίαση, όταν έχουμε ακόμη μπροστά μας 12 ημέρες έως τις 15 Δεκεμβρίου, οπότε έχουμε συμφωνήσει να τελειώσει τις εργασίες της η Επιτροπή;

Ρωτάμε: έχουν ανάγκη άραγε οι κύριοι Δούκας και Ρουσόπουλος να καταθέτουν μεσάνυχτα; Έχουν ανάγκη μεταμεσονύκτιας προστασίας;

Δυστυχώς, σκοπός της Νέας Δημοκρατίας είναι να τελειώνει η Εξεταστική Επιτροπή και όχι να διερευνήσει πλήρως την υπόθεση. Καθίσταται υπεύθυνη των αρνητικών εξελίξεων.

Το ΠΑΣΟΚ, θα κινηθεί με ευθύνη μέχρι τέλους. Θα αντιδράσουμε με τις δυνατότητες που μας δίνει ο Κανονισμός της Βουλής. Θα αντιδράσουμε στις απαράδεκτες μεθοδεύσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Σκοπός μας είναι, να λάμψει η αλήθεια.

Από την έρευνα αυτή, κρίνεται η αξιοπιστία της πολιτικής ζωής του τόπου. Η Νέα Δημοκρατία αναλαμβάνει σήμερα τις ευθύνες της σε αυτό το σημείο.

Γ. ΝΙΩΤΗΣ: Η Νέα Δημοκρατία, κλείνει άρον - άρον τις εργασίες της Επιτροπής σήμερα, παρά τη συμφωνία μας να ολοκληρώσουμε τις εξετάσεις μαρτύρων μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδος. Κλείνει άρον - άρον, γιατί κοντά στα άλλα, είναι πανικόβλητη και από τα αλληλοκαρφώματα των Υπουργών και Υφυπουργών της.

Σήμερα, ο κ. Μπασιάκος έδειξε τον κ. Ρουσόπουλο. Είπε ότι τον πήρε τηλέφωνο και αυτό αποκαλύπτεται για πρώτη φορά. Και όχι μόνο τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι «πρέπει να βρεθεί λύση γιατί φωνάζει η Ξάνθη και η Ροδόπη», αλλά τον ενημέρωσε ένα μήνα μετά, για τη λύση που προωθεί για τις ανταλλαγές. Ο κ. Ρουσόπουλος, είχε πει ότι έμαθε από την τηλεόραση το 2008 για τις ανταλλαγές.

Σήμερα, ανεκάλεσαν την ομόφωνη και ανακοινωθείσα από το Προεδρείο απόφαση όλων μας, να περαιώσουμε τις εργασίες στις έξι το απόγευμα, γιατί η Βουλή είχε Ολομέλεια και υπήρχαν τεχνικά προβλήματα. Εμείς, οργανώσαμε τη δουλειά μας ως ΠΑΣΟΚ και παρ' όλα αυτά, μας αιφνιδίασαν στις τέσσερις το απόγευμα και μας καλούν να εξετάσουμε τον κ. Ρουσόπουλο και τον κ. Δούκα μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα.

Τη νύχτα, εξετάζουν και εργάζονται αυτοί που κρύβονται και αυτοί που φοβούνται. Όσοι φοβούνται το φως!

Έχουμε διατυπώσει -κατ' αρχήν απορρίφθηκαν όλα μας τα αιτήματα, που τα ακούσατε από τον κ. Ρόβλια- αίτημα για ειδική συνεδρίαση πριν κλείσει τις εργασίες της η Επιτροπή, και το αίτημά μας είναι γραπτό να συνεδριάσουμε τη Δευτέρα για τους λογαριασμούς.

Οι λογαριασμοί έρχονται με καθυστέρηση, είναι ελλιπείς, λείπουν στοιχεία και σήμερα η Αρχή της Κύπρου, πολύ καθυστερημένα αντέδρασε, μετά από αίτημα της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος της Ελλάδας, και ανακοίνωσε ότι «δεν ανοίγει τους λογαριασμούς ούτε της Rassadel ούτε της Madeus».

Στο σκοτάδι, λοιπόν, η τριγωνική σχέση τροφοδότη λογαριασμού της Μονής και των δυο εξωχώριων εταιρειών, συμφερόντων της Μονής. Είναι σαφές, ότι η Νέα Δημοκρατία κατ’ αυτόν τον τρόπο, αναλαμβάνει την ευθύνη έναντι του ελληνικού λαού και του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τη συγκάλυψη και τη συσκότιση της υπόθεσης του μεγάλου και πολύκροτου αυτού σκανδάλου, της Μονής Βατοπαιδίου.

Είναι σαφές, ότι δεν καταθέτουμε τη σημαία μας, τη σημαία της αλήθειας δηλαδή. Έχουμε ευθύνη απέναντι στον ελληνικό λαό να την διακριβώσουμε, έστω και κάτω από το βάρος αυτών των δυσκολιών. Σήμερα η Νέα Δημοκρατία απομονώθηκε. Όλα τα κόμματα συμφώνησαν με την πρόταση του ΠΑΣΟΚ, που ήταν πρόταση ευθύνης και δεν ήταν πρόταση σε καμία περίπτωση για να καθυστερήσουμε την εξέλιξη των πορισμάτων.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η Κύπρος λέει ότι δεν ανοίγει τους λογαριασμούς;

Γ. ΝΙΩΤΗΣ: Η Κύπρος δεν ανοίγει τους λογαριασμούς Rassadel και Madeus.

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Εγώ εισαγωγικά θα πω, ότι κύριος σκοπός -όπως είπαν και οι συνάδελφοι- είναι να τελειώσει ατελώς η Επιτροπή για να μην διερευνηθούν σε πλήρη έκταση, όλα όσα έχουν συμβεί σε σχέση με τις υπεραξίες, οι οποίες δημιουργήθηκαν και το πού διοχετεύθηκε το μαύρο χρήμα.

Επ’ αυτού λοιπόν διαπιστώνουμε τα εξής: Ζητήσαμε όλες τις δανειακές συμβάσεις και τις καταθέσεις, οι οποίες ουσιαστικά δεν ήρθαν στη Βουλή για να δούμε πραγματικά πού διοχετεύθηκαν τα δάνεια και βεβαίως δεν ήρθαν ούτε οι επιταγές, οι οποίες στο πίσω μέρος είχαν το διακριτικό «εμού του ιδίου» για να δούμε ποιος εισέπραξε τις επιταγές εκατομμυρίων ευρώ απ’ όλη αυτή τη διακίνηση του χρήματος, που προέρχεται από τις παράνομες ανταλλαγές.

Ζητήσαμε τις μετοχικές συνθέσεις των εταιρειών. Ούτε και εκεί έχουμε πάρει απαντήσεις και πολύ φοβούμαστε ότι πίσω από τις μετοχικές συνθέσεις των εταιρειών της Rassadel και της Madeus, που παραπέμπουν σε άλλες εταιρείες στην Κύπρο -γιατί όπως γνωρίζετε η μια εταιρεία μπαίνει μέσα στην άλλη, έτσι ώστε να μην μπορεί να βρεθεί ποιος είναι ο τελικός μέτοχος- υπάρχουν εταιρείες που μετέχουν στη μετοχική σύνθεση και είμαστε στην κατεύθυνση της διερεύνησης, που έχουν ανεξήγητες και παράδοξες δραστηριότητες.

Επίσης, ο κ. Κοιρανίδης μας είπε ότι έχουν στο Χρηματιστήριο παίξει μετοχές, ότι επένδυσαν τα χρήματα στο Χρηματιστήριο. Ζητήσαμε, λοιπόν, απόψε και δεν έγινε επίσης αποδεκτό, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, εφόσον έχει κωδικό η Rassadel ή η Madeus στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ως εξωχώριες εταιρείες, να ανοίξουν οι κωδικοί και να φτάσουμε μέχρι τον τελικό μέτοχο, για να δούμε πραγματικά ποιοι είναι οι μέτοχοι, οι πραγματικοί μέτοχοι αυτών των εταιρειών και ποιοι έχουν εισπράξει το χρήμα. Ούτε και αυτό το δέχτηκαν.

Θεωρούμε λοιπόν ότι η σύνθεση και το άθροισμα όλων αυτών των αρνήσεων, που θα οδηγήσουν πραγματικά σε αυτό που όλοι αναζητούμε, πού πήγαν τα λεφτά που ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο και τα προσπορίστηκαν τρίτοι, σε αυτή την κατεύθυνση η Νέα Δημοκρατία αρνείται να βοηθήσει. Και βεβαίως, ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Υπάρχει δικαιολογία;

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Καμία δικαιολογία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν πήρατε απάντηση δηλαδή;

Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ: Καμία δικαιολογία.

Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ: Ο κ. Μπέζας υποχρεώθηκε σήμερα, να αναγνωρίσει ότι υπάρχει θέμα ενεργού ανάμιξης της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων για την περίπτωση των ακινήτων της Θεσσαλονίκης, τα οποία νοίκιασε ο Όμιλος Πάπιστα και τα οποία τα έχουν νοικιάσει μεταξύ των άλλων και από δυο off shore εταιρείες Κυπριακές.

Επίσης, είναι ανοιχτό το θέμα των εννέα εκατομμυρίων ευρώ «μαύρου χρήματος» για το οποίο δεν έχει παρέμβει, είπε, παρά τα όσα γράφονται επί δύο μήνες. Και ενώ αυτά έχουν γίνει αντιληπτά, η Επιτροπή απέρριψε το αίτημά μας τουλάχιστον να ‘ρθει ο Προϊστάμενος της ΥΠΕΕ και να δώσει εξηγήσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ένωση Χειμαρριωτών.

"Εδώ και 20 σχεδόν χρόνια συνεχίζεται η μη επίλυση των προβλημάτων μας σε ότι αφορά το περιουσιακό ζήτημα. Άλλα τόσα και η πολιτική των Αλβανών για τον εκτοπισμό μας από τις πατρογονικές μας εστίες. Ακόμα για 20 σχεδόν χρόνια συνεχίζεται η αδιαφορία των ελληνικών κυβερνήσεων, όλων των αποχρώσεων.
Για 8η ημέρα συνεχίζεται η παραμονή των κατοίκων της Νίβιτσας στους δρόμους. Ήδη τέσσερις Νιβιτσιώτες, μεταξύ των οποίων και δημογέροντας του χωριού, βρίσκονται στην φυλακή.
Η Ένωση Χειμαρριωτών είναι υποχρεωμένη να σεβασθεί το αίμα των προγόνων της και να συνεχίσει να αγωνίζεται, ώστε η μεθοδευμένη εθνοκάθαρση από πλευράς των Αλβανών να μην περάσει.
Στα πλαίσια της προσπάθειας για ενημέρωση της ελληνικής κοινής γνώμης για τις συνεχιζόμενες ωμές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και ειδικότερα του ανθρωπίνου δικαιώματος στην ιδιοκτησία, που είναι ένα από τα βασικότερα.
Η Ένωση Χειμαρριωτών διοργανώνει δημοσιογραφική αποστολή στην ευρύτερη περιοχή της Χειμάρρας.
Παρακαλούμε όλα τα ελληνικά Μ.Μ.Ε. να έλθουν και να προβάλλουν αυτό το πολύ σημαντικό, και ζωτικής σημασίας, θέμα για την παραμονή των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών στις πατρογονικές τους εστίες.
Ακολουθεί συνημμένο σχετικό πρόγραμμα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

* Παρασκευή5 Δεκεμβρίου. Αναχώρηση ώρα 20.00 από το Πεδίο του Άρεως. Άφιξη στην Χειμάρρα το πρωί της επόμενης.
* Σάββατο και Κυριακή 6 & 7 Δεκεμβρίου
Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Ε.Μ. ΟΜΟΝΟΙΑ και δήμαρχο της Χειμάρρας Βασίλη Μπολάνο.
Επίσκεψη και καταγραφή των προβλημάτων στους αντίστοιχους χώρους, Νίβιτσα, Πάνορμος κλπ
Ξενάγηση σε αξιοθέατα και μνημεία της περιοχής της Χειμάρρας.
* Αναχώρηση την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου. Άφιξη στην Αθήνα αργά το βράδυ.
Αφού απολαύσετε την φιλοξενία της Χειμάρρας, θα θέλαμε να προβάλλετε από το μέσο σας, όσο καλλίτερα γίνεται την Χειμάρρα και τα προβλήματά της..
* Αν κάποιος επιθυμεί να αναχωρήσει νωρίτερα, μπορεί αυτό να ρυθμισθεί.
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι και το απόγευμα της Πέμπτης 4 Δεκεμβρίου

Ανώνυμος είπε...

Γιώργο έχεις τάξει κάπου να χαλάσεις τις συμφωνίες Πούτιν-Καραμανλή;

ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΩΡΓΟ!
"Το συγκυριακό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται το πολιτικό σκηνικό, μας αναγκάζει να ζητήσουμε από τους πολιτικούς άνδρες που προτείνουν σχέδια και υπόσχονται διαδρομές που θα ανακουφίσουν –υποτίθεται- τον σημερινό πολίτη της πατρίδας μας από όσα, απέξω κι από μέσα τον καταπλακώνουν τον τελευταίο καιρό, περισσότερο συγκεκριμένες διατυπώσεις.
Τα πράγματα για όλους είναι... τουλάχιστον μπερδεμένα. Περίεργες δημοσκοπήσεις, παράδοξες συμμαχίες στα μικρά και μεγάλα Μίντια, μια ακατάσχετη φημολογία για επερχόμενες ή επαπειλούμενες «ανορθόδοξες» ανατροπές εντός και εκτός των κομματικών μηχανισμών και μια σειρά από συμπαρομαρτούντα πολιτικά δρώμενα και δεδομένα, καθιστούν αναγκαία την άσκηση της σαφήνειας και της ξεκάθαρης θέσης και σχέσης με το λαό, απ τη μεριά των, απ’ αυτόν ψηφισμένων, αρχόντων.
*

Έτσι, πριν απ’ όλα και πρώτα απ’ όλους, όσους στηρίζονται πολιτικά (εκμεταλλευόμενοι προφανώς την ανασφάλεια, το τεχνητό μπάχαλο, και το στημένο κομφούζιο) στο κατασκευασμένο δήθεν «αδιέξοδο», οφείλουμε να ζητήσουμε από τον κύριο Γιώργο Παπανδρέου, τον και ως «Γιωργάκη» γνωστότερο, να μας ξεκαθαρίσει μια σειρά επιλογών του, απολύτως οριακών όπως πιστεύουμε, τόσο για τη δική του πολιτική παρουσία και συμπεριφορά, όσο και για τη διαδρομή της χώρας μας, στα επόμενα τουλάχιστον δύο-τρία χρόνια.
Γιατί μετά, το ΠΑΣΟΚ θα μεταλλαχθεί σε άλλου πολιτικού βεληνεκούς σχηματισμό, αυτό είναι ιστορικά δεδικασμένο πλέον..
*
Τέσσερα οριακά ερωτήματα.
Και πρώτα-πρώτα λοιπόν: Απλώς και καθέτως, Γιώργο, εδώ και τώρα, απάντησέ μας: Έχεις στο νου σου αν σου δοθεί ποτέ η ευκαιρία, να ανατρέψεις τις ενεργειακές συμφωνίες του Κώστα Καραμανλή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν; Το έχεις «τάξει» κάπου;
-Έχεις στο πίσω ή και στο μπροστινό μέρος του μυαλού σου την άποψη που είχες πάντοτε για το εθνικό ύφος και το πολιτικό ήθος του Σχεδίου Ανάν ως προς το Κυπριακό ζήτημα;
-Θεωρείς ότι τα όρια του πολύ-πολιτισμικού ρόλου της Ελλάδας οφείλουν να τεντωθούν μέχρι σπασίματος, σε σχέση με την διείσδυση των ξένων υπηρεσιών διαφόρων χωρών είτε πέρα απ’ τον Ατλαντικό, είτε εδώ δίπλα μας στο Αιγαίο, υποθηκεύοντας εθνικά εδάφη και κομμάτια της ιστορικής μνήμης του λαού μας;
-Πιστεύεις ότι η Παγκόσμια Διακυβέρνηση την οποία κατά ιστορικό παράδοξο, στηρίζει ανοιχτά πλέον η περίφημη Σοσιαλιστική Διεθνής,- της οποίας …προΐστασαι-, αρχίζει και τελειώνει εκεί πέρα στη γενέτειρά σου την Αμέρικα, και πως οι επόμενοι πρωθυπουργοί της Ελλάδας οφείλουν να την υπηρετήσουν, ακόμα και σε ολέθριο βάρος για την τεράστιας σημασίας ιστορική φυσιογνωμία της δεύτερης πατρίδας σου, της Ελλάδας;

Και δύο ρητορικά:
-Θεωρείς ότι τα στημένα και μαγειρεμένα πολιτικά πυροτεχνήματα που σου υπαγορεύουν οι συνεργασίες σου με τις διάφορες εταιρίες επικοινωνιακής πλύσης εγκεφάλου, σε επίπεδο ανατριχιαστικού λαϊκισμού, θα πείσουν τελικά το λαό μας να σε προτιμήσει έστω και για μια μονάχα φορά, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα, δίχως ρεαλιστική πολιτική αντίληψη, και μακριά από κάθε αντικειμενική προσέγγιση των αληθινών προβλημάτων του;
-Και τέλος Γιώργο, αν τελικά, τα Μίντια αποφασίσουνε να βγάλουν στον καθαρό αέρα, όλα όσα έχουν συμβεί στα χρόνια της παντοκρατορίας σου επί Σημίτη, και ξαφνικά διαπιστώσει ο λαός ότι τα Βατοπέδια και τα Τοπλού και τα Ιωάννινα και «κάποιες» ΜΚΟ και διάφορα ανθελληνικά «Παρατηρητήρια» και μια σειρά «συμφωνίες» και «πρωτόκολλα τιμής» και «ιδιότυπες συμμαχίες», είναι από τη μάνα τους πλημμυρισμένα από τον δύοντα ήλιο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, πώς θα αντιμετωπίσεις την επερχόμενη πολιτική και την ομόλογη λαϊκή κατακραυγή; Θα το αντέξεις αυτό, Î! �σύ, ένας απ’ τη φύση σου, άνθρωπος χαμηλών τόνων;
*

Ο Πανδαμάτωρ Χρόνος..
-Γιώργο, σε λίγες εβδομάδες, μπαίνεις αριθμητικά (1952-2009),στον 57ο χρόνο της ζωής σου! Να ζήσεις κι εκατό και διακόσιους χρόνους φυσικά, δεν μπαίνει τέτοιο ζήτημα. Όμως, το βλέπεις κι εσύ, πως το τζόκινγκ δε φτάνει για να καλύψεις τη διαφορά. Αναγκάστηκες στα 56 χρόνια σου πια, να δεχτείς την «αμερικανιά» της ερώτησης στη Θεσσαλονίκη, γιατί σε λένε ακόμα «Γιωργάκη» μήπως και το σβήσεις απ το λαϊκό ομαδικό συνειδητό! ΄Όμως δε γίνεται Γιώργο. Ο Κώστας Καραμανλής αρχικά, ο νεότερος όλων των πολιτικών αρχιστελεχών της χώρας και μετά η Ντόρα, ο Αβραμόπουλος, ο Βενιζέλος, ο Χρυσοχοϊδης, η Διαμαντοπούλου, ο Λαλιώτης, ο Τσίπρας, ακόμα-ακόμα και το καινούριο ερχόμενο αφεντικό του Περισσού, όλες και όλοι, είναι ήδη νεώτεροι σου Γιώργο.
-Τι να κάνουμε τώρα; Στο όνομα του να γίνεις εσύ, με κάθε θυσία –δυστυχώς όμως και με κάθε Εθνική Θυσία, κι εδώ τα χαλάμε…- έστω για λίγους μήνες πρωθυπουργός, πρέπει να κόψουμε την Ελλάδα στη μέση, να ξεχάσουμε τη γλώσσα μας, να ξεπουλήσουμε την ιστορική μας μνήμη, να σερνόμαστε στον παγκόσμιο χάρτη ως Τέως Ελλάς;
*

Έλα τώρα, Γιώργο..
Και για να παίξουμε και λίγο με την παράδοση: Το ξέρεις ότι Ποτέ ένας Παπανδρέου δεν νίκησε έναν Καραμανλή σε εκλογές, ενώ το αντίθετο συνέβη αρκετές φορές μέχρι σήμερα; Θέλεις να είσαι αυτός που θα σπάσει την παράδοση; Εντάξει αλλά όχι με το να…παραδώσουμε τη χώρα, ζωντανό δώρο ανάστασης, σε μια τέως κραταιά Αμερική που οι μισοί πλέον κάτοικοι της, είτε μπαίνουν σε σειρά για μια κονσέρβα αλογίσιου κρέατος την εβδομάδα, είτε εκχωρούν το κορμάκι τους στις φαρμακευτικές εταιρίες για πειραματόζωα;
Γιατί δέχεσαι να σε οδηγούν ψυχολογικά τα διάφορα «μαγαζιά» με δημοσκοπήσεις, που στη μια εφημερίδα, -αφήνω επίτηδες έξω το ΠΑΣΟΚ εδώ- δείχνουν π.χ. τον ΣΥΡΙΖΑ… κάτω από το ΚΚΕ και στην άλλη εφημερίδα, τον δείχνουν… δύο φορές επάνω απ’ αυτό, στην… ίδια μέρα;
Τελικά, με το χέρι στην καρδιά, έλα τώρα Γιώργο, ας πούμε την αλήθεια μπροστά στο λαό: Είσαι βέβαιος ότι «αυτοί» που τους έταξες τα πάντα, εντός και εκτός της Ελλάδας, θα ανταποκριθούν στα δικά τους υπεσχημένα;


ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Γιατί εσύ, δυστυχώς, είσαι υποχρεωμένος να ανταποκριθείς οπωσδήποτε στα δικά σου υπεσχημένα…Και το ξέρεις αυτό, κι εσύ κι «Αυτοί»..

Δ.ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ(ΠΟΙΗΤΗΣ)