ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

1.12.08

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ:ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ κ. Α. ΚΟΙΡΑΝΙΔΗ

(RASSADEL – MADEUS- ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΠΙΣΤΑ)

1-12-08

Ο κ. Κοιρανίδης, σήμερα 1/12/08, κατά την εξέτασή του ως μάρτυρα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου, κατέθεσε μεταξύ άλλων ότι:

  • η MADEUS αγόρασε το 30% του Ομίλου ΠΑΠΙΣΤΑ αντί τιμήματος 35 εκ ευρώ με κεφάλαια της Μονής Βατοπεδίου!

Δηλαδή η Μονή Βατοπεδίου ελέγχει το 30% όλων των εταιρειών του Ομίλου ΠΑΠΙΣΤΑ, ενώ επιπλέον RASSADEL, επίσης με κεφάλαια της Μονής, μετέχει στο 30% της ΑΝΘΕΜΙΑΔΑΣ.

  • Στο τρίγωνο Όμιλος ΠΑΠΙΣΤΑ - ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ (μέσω RASSADEL και MADEUS), εμπλέκεται το Υπ. Οικονομικών με σκανδαλώδεις μισθώσεις τριών ακινήτων στην Θεσσαλονίκη για την εγκατάσταση της ΥΠ.Ε.Ε (ΣΔΟΕ), της ΔΟΥ Καλαμαριάς και ΔΟΥ Νέας Ιωνίας, όπως προκύπτει τόσο από την από 18/11/08 κατατεθείσα Ερώτηση και ΑΚΕ 9 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ (Μ. Μπόλαρης, Χ. Αράπογλου, Γ. Δριβελέγκας, Γ. Νιώτης, Γ. Παπαγεωργίου, Γ. Πεταλωτής, Ντ. Ρόβλιας, θ. Τζάκρη, Μ. Καρχιμάκης), όσο και τους φακέλους των διαγωνισμών που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ και κατετέθησαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Επιτροπή.

Σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις το Ελληνικό Δημόσιο, δια του Υπουργείου Οικονομικών, εμφανίζεται, τον τελευταίο καιρό, να συμβάλλεται – και μάλιστα χαριστικά – με τον Όμιλο Πάπιστα στον τομέα των ακινήτων!

  • Αποκαλύφθηκε ότι μέσα στην ίδια μέρα κόπηκαν έξι επιταγές, αξίας 1.000.000 ευρώ η κάθε μία, από την Μονή Βατοπεδίου σε «διατάγη εμού του ιδίου», δηλαδή ουσιαστικά μετακινήθηκαν χρήματα, χωρίς να αναγραφεί ο πραγματικός παραλήπτης. Ερωτηθείς για το που πάνε αυτές οι επιταγές συνολικής αξίας 6.000.000 ευρώ μέσα σε μία μέρα, ο κ. Κοιρανίδης δήλωσε ότι «δεν είναι μάγος, ούτε προφήτης», ενώ παρέπεμψε για απαντήσεις στο … Μοναστήρι.

Είναι προφανές ότι το μείζον αίτημα διαλεύκανσης των χρηματικών διαδρομών και ροών της Μονής προς τρίτα πρόσωπα καθίσταται ακόμα κρισιμότερο, καθώς αλλεπάλληλες αποκαλύψεις επιβεβαιώνουν την τριγωνική σχέση: Τροφοδότες Λογαριασμοί Μονής Βατοπεδίου – RASSADEL – και ενισχύονται οι υπόνοιες για διακίνηση μαύρου χρήματος.

  • Τέλος, έντονο προβληματισμό προκάλεσε η παραδοχή του κ. Κοιρανίδη ότι η αμοιβή του για τη διαχείριση των οικονομικών και των συναλλαγών της Μονής, μέσω των Κυπριακών εταιρειών, αντιστοιχεί σε προμήθεια 5%, όταν το ανώτατο όριο ανάλογων προμηθειών, όπως διαμορφώνεται στην αγορά, δεν μπορεί να υπερβεί το 2%. [Προκύπτει μια διαφορά 3%, η οποία μεταφράζεται σε εκατομμύρια ευρώ, και η οποία είτε αποτελεί χαριστική αμοιβή στον κ. Κοιρανίδη, είτε προορίζεται για άλλους αδιαφανείς σκοπούς.] Πάντως, ο κ. Κοιρανίδης ισχυρίστηκε ότι, ενώ ασχολείται, μέσω των Rassadel και Madeus, με την επενδυτική διαχείριση 125.000.000 ευρώ για τρία ολόκληρα χρόνια, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε μία δραχμή.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ – ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ:

Ενόψει των παραπάνω, είναι άμεσα επιβεβλημένο και ζητήθηκε από τους Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ:

Α. Να υποβληθούν ΑΜΕΣΑ στην Εξεταστική πλήρη στοιχεία, από τις αρμόδιες Τράπεζες, για όλα τα δανειακά Συμβόλαια της Μονής, τα οποία, όπως κατέθεσε ο Κοιρανίδης υπερβαίνουν τα 110 εκ. ευρώ, μαζί με την κίνησή τους προς RASSADEL, MADEUS και προς κάθε άλλη κατεύθυνση.

Β. Να κατατεθούν όλα τα μετοχολόγια των Εταιρειών RASSADEL, MADEUS και τα μετοχολόγια όποιων τυχόν εταιρειών συμμετέχουν σε αυτές μέχρι φυσικού προσώπου, καθώς και όλων των Εταιρειών του Ομίλου Πάπιστα σε Ελλάδα και Κύπρο

Γ. Να αναζητηθούν οι λογαριασμοί Εφραίμ, Αρσενίου, Ευδοκίμου, RASSADEL και MADEUS στο Εξωτερικό.

Δ. Να ανοίξουν άμεσα όλοι οι λογαριασμοί της RASSADEL και της MADEUS στην Κύπρο, καθώς και η κίνησή τους.

Ε. Να αναζητηθούν, μέσω του αριθμού επιταγής, όλοι οι παραλήπτες επιταγών που κόπηκαν από την Μονή Βατοπεδίου σε διαταγή «εμού του ιδίου» και να διερευνηθούν τυχόν οπισθογραφήσεις, καθώς και το που, από ποιους και σε ποιες τράπεζες τελικά εξαργυρώθηκαν.

ΣΤ. Να κατατεθούν στην Εξεταστική Επιτροπή όλα τα Συμβόλαια ή τα προσύμφωνα αγοράς από τρίτους, απ’ όλες τις εταιρείες που ανέλαβαν να ανεγείρουν ακίνητα στις εκτάσεις που ανταλλάχτηκαν με την Μονή Βατοπεδίου.

Τέλος, ζητήθηκαν διευκρινήσεις σχετικά με δημοσιογραφική αποκάλυψη ότι τρεις διαφορετικοί αριθμοί φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) συνδέονται με την Μονή Βατοπεδίου. Πρόκειται για τα τρία παρακάτω ΑΦΜ των αντιστοίχων νομικών προσώπων:

  • Ιερά Μονή Βατοπεδίου Σκήτη Αγ. Ανδρέα

    ΑΦΜ 999736923 – ΔΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

  • Ιερά Βατοπεδινή Κοιν. Σκήτη Αγ. Ανδρέου

    ΑΦΜ 999736900 – ΔΥΟ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

  • Ιερά Μονή Βατοπεδίου

    ΑΦΜ 090003730

οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από την Εξεταστική Επιτροπή να ανοίξουν σε όλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα (και όχι μόνο στην Αγροτική Τράπεζα) λογαριασμοί και χρηματοοικονομικές πράξεις, που να αντιστοιχούν και στα τρία αυτά ΑΦΜ, προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν οικονομική διασύνδεσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: