ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

19.4.10

Χρηματιστήριο: “Το τίναγμα της ψόφιας γάτας”…(σύντομα στο “cine” του Χ.Α.Α)!!!


Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η ανθεκτικότητα του Χ.Α.Α (Γ.Δ πέριξ των 2.000 μονάδων, σχεδόν επί τρίμηνο), παρότι στο διάστημα αυτό έχουν συμβεί σημεία και τέρατα στο οικονομικό πεδίο της χώρας και ο επερχόμενος “Αρμαγεδώνας” της οικονομικής κατάρρευσης και του φοροεισπρακτικού τσουνάμι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.
Συμμέτοχοι και υποστηρικτές της μαγικής αυτής εικόνας, το σύνολο σχεδόν του οικονομικού τύπου, που έφθασε μάλιστα στο σημείο...
ηθελημένα ή μη να διαφημίζει ως γνήσιος τελάλης και την επερχόμενη ανοδική έκρηξη του Χρηματιστηρίου, εν όψει… λέει προσφυγής στον περίφημο μηχανισμό στήριξης!!! Δίκαιη γράφουν… (άλλοι ευθέως και άλλοι κεκαλυμμένα) αποτίμηση του Χ.Α.Α οι 2.400-2.500 μονάδες!!! Δηλαδή σαν να μη συνέβη τίποτε σ’ αυτή τη χώρα…Σαν να είδαμε όλοι ένα κακό όνειρο και ξυπνήσαμε από τον εφιάλτη μας για να συνεχίσουμε στην επίπλαστη ευημερία μας.
- Τι και αν βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η καταιγίδα των υποβαθμίσεων της ατμομηχανής του Ελληνικού Χρηματιστηρίου, των μηχανών παραγωγής κερδών, άλλοτε πανίσχυρων τραπεζών.
- Τι και αν το κλείσιμο Ελληνικών επιχειρήσεων έγινε πλέον καθημερινότητα, που δεν συγκινεί κανέναν.
- Τι και αν η ανεργία έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
- Τι και αν το φαινόμενο του νεοπτωχισμού έκανε ήδη την εμφάνισή του στην Ελλάδα.
- Τι και αν οι θεσμοί και οι αξίες έχουν πιάσει πάτο.
- Τι και αν φθάσαμε στο σημείο να συζητάμε για κίνδυνο καταθέσεων και ομολόγων.
- Τι και αν οργιάζουν οι φήμες για αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ και επανόδου μας στην ταπεινή δραχμούλα.
- Τι και αν η ύφεση βρίσκεται απλά και μόνο στο ξεκίνημά της, αναμένοντας τραγικές εξελίξεις στη συνέχεια.
- Τι και αν έχει χαθεί πλήρως το όραμα ανάπτυξης και προόδου κάθε νέου ανθρώπου.
- Τι και αν όλοι πάψαμε να ονειρευόμαστε καλύτερες ημέρες.
- Τι και αν ο εξευτελισμός, ο διασυρμός, η ειρωνεία και ο εμπαιγμός της χώρας χτύπησε κόκκινο.
- Τι και αν εισήλθαμε σε μια περίοδο μεγάλης δοκιμασίας και έντονης κοινωνικής αναταραχής.
- Τι και αν οι πρόσθετοι φόροι που επιβλήθηκαν στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, τόσο στα μερίσματα των μετοχών, όσο και στην υπεραξία από την αγοραπωλησία μετοχών, απαξιώνουν ακόμη περισσότερο στη συνείδηση των επενδυτών το χρηματιστήριο.
- Τι και αν τα κέρδη των επιχειρήσεων εισηγμένων και μη έχουν πάρει την κατιούσα.
Το Χρηματιστήριο είναι εδώ, “ενωμένο δυνατό”, στα χέρια κυρίως των ξένων αφεντικών, αλλά και των ντόπιων ισχυρών συνεργατών τους, που αναμένουν συστηματικά και με υπομονή την επίσημη προσφυγή της χώρας στον περίφημο μηχανισμό στήριξης (Ε.Ε-Δ.Ν.Τ), προκειμένου να εκμεταλλευτούν προσωρινά Το “τίναγμα της ψόφιας γάτας”.

Να επιχειρήσουν δηλαδή να “φορτώσουν” στους ανυποψίαστους και μάλιστα σε ικανοποιητικές τιμές, ότι προλάβουν, σ’ ένα σύντομο ανοδικό παιχνίδι κατασκευασμένης αισιοδοξίας, πλασάροντας με φανταχτερό περιτύλιγμα την επερχόμενη θλίψη, ενός ζοφερού μέλλοντος.
Θα μου πείτε πως το χρηματιστήριο είναι ο μηχανισμός εκείνος που προεξοφλεί τα μελλούμενα και τα αποτυπώνει στο παρόν. Και λοιπόν….τι ακριβώς αποτυπώνει ένα σύντομο ανοδικό παιχνίδι; Μήπως το γεγονός της λήξης της περιπέτειας της χώρας ; Αν πράγματι ήταν έτσι τα πράματα τότε θα συμφωνούσα πλήρως με την προοπτική αυτή. Όμως η περιπέτεια δεν τελειώνει με την προσφυγή της χώρας στον περίφημο μηχανισμό στήριξης (ΕΕ-ΔΝΤ), δυστυχώς μόλις αρχίζει….
Βρισκόμαστε στη φάση εκείνη που μόλις ξεκίνησαν για την πολύπαθη χώρα μας οι ωδίνες της γέννας, με απρόβλεπτα αποτελέσματα τόσο για το κυοφορούμενο νεογνό, όσο και για την πάσχουσα (λόγω προηγηθείσας μακροχρόνιας ασθένειας) μητέρα. Οποιαδήποτε λοιπόν αισιοδοξία πριν το αποτέλεσμα της γέννας είναι βέβαια θεμιτή, πλην όμως εκ του πονηρού, όταν χρησιμοποιείται ως τεκμήριο και εγγύηση επιτυχούς έκβασης.
Άλλωστε η σιγουριά και η βεβαιότητα (όπως ακριβώς πλασάρεται σήμερα με τις υπεραισιόδοξες εκτιμήσεις) ποτέ δεν είχαν και φυσικά δε θα έχουν και στο μέλλον θέση στο χρηματιστήριο, απλώς γιατί ουδέποτε επιβεβαιώνονται.
Διατηρείτε λοιπόν τις επιφυλάξεις σας, αξιολογήστε αντικειμενικά και ψύχραιμα την κατάσταση και μην ενδίδετε απερίσκεπτα στα κατευθυνόμενα και μη, παπαγαλάκια, μην πέφτετε θύματα μιας μεθοδευμένης και άψογα συντονισμένης παγίδας, σε απλά ελληνικά…..μην τσιμπάτε…
Όπως λέει και μια Κινέζικη παροιμία, “όποιος έχει μπροστά του μακρύ δρόμο, δεν πρέπει να τρέχει”!!!
blogingr

Δεν υπάρχουν σχόλια: