ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

22.6.12

Αριστερή … κολυμβήθρα του Σιλωάμ;

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
e-mail: prevejohn@yahoo.gr

Η βούληση αλλά και η αποχή του λαού έδωσαν ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο επέτρεψε με νόμιμο τρόπο να σχηματιστεί κυβέρνηση!
Επισημαίνω το νόμιμο τρόπο για να πω ότι θα πρέπει να τις δώσουμε τον εύλογο χρόνο για να μας δείξει τις προθέσεις αλλά και ...
τα πρώτα της αποτελέσματα!
Όμως όσα έχουν προηγηθεί μέχρι τώρα και η δεινή θέση που βρισκόμαστε σαν χώρα και σαν κοινωνία μας δίνει το δικαίωμα να προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε το τι συμβαίνει στην σκηνή αλλά κυρίως στο παρασκήνιο.
Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο δικομματισμός (και ειδικά το ΠΑΣΟΚ) νιώθει ότι τελειώνουν τα ψωμιά του και αυτό τον κάνει να προσπαθεί να μακιγιαριστεί (για να μη πω να κάνει λίφτινγκ) για να μπορέσει την κατάλληλη στιγμή να παρουσιαστεί και να μας πλασάρει ένα νέο υποτίθεται ... πρόσωπο!
Δεν είναι τυχαία η απόσυρση από το προσκήνιο (παρά την γκρίνια τους) κάποιων κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Βενιζέλος όντας έξυπνος (για μένα κουτοπόνηρος) θα τους είπε ότι είναι ανάγκη να χαθούν για ένα διάστημα ποντάροντας στο βασικό και μεγάλο κουσούρι του λαού μας δηλ. ότι ... ξεχνάει εύκολα!
Ο κ. Σαμαράς θα παίξει με το χαρτί της επαναδιαπραγμάτευσης το οποίο όμως το πιο πιθανό είναι να καταλήξει στην (προσχεδιασμένη από τους δανειστές μας εδώ και καιρό) επιμήκυνση του χρόνου προσαρμογής στις βουλές και τις επιταγές τους!
Θεωρώ επίσης βέβαιο ότι θα δούμε άνευ μεγάλης σημασίας πολιτικά θέματα να τυγχάνουν μέγιστης επικοινωνιακής προβολής θυμίζοντας την γνωστή ιστορία των ιθαγενών με τα καθρεφτάκια!
Το ερώτημα είναι γιατί (αν και τους έβγαιναν τα κουκιά) οι δύο τους επέμεναν και πέτυχαν τελικά και την συμμετοχή του κ. Κουβέλη στην συγκυβέρνηση;
Προσωπική μου άποψη είναι ότι τον έπεισαν με το επιχείρημα ότι θα είναι “αναγκαίος” στην χώρα και στο εγγύς μέλλον σαν Πρόεδρος Δημοκρατίας!
Η απλή λογική όμως λέει ότι αν πράγματι έχουν σκοπό να κάνουν κάτι θετικό για την χώρα γιατί θα έπρεπε να βάλουν έναν "Αριστερό" στο κόλπο και να μοιραστούν μαζί του την επιτυχία;
Μήπως δεν θα αλλάξει τίποτα και θα πάμε προς το χειρότερο και τον έβαλαν για να απορροφήσει μεγάλο μέρος από την δυσαρέσκεια και την οργή του λαού; (είδαμε την πολιτική εξαφάνιση του προηγούμενου συνεταίρου τους του κ. Καραντζαφέρη.)
Άραγε αληθεύει ότι ο κ. Σαμαράς συμφώνησε στην απαίτηση του κ. Βενιζέλου να μη γίνει διερεύνηση για τις ευθύνες αυτών που μας έφεραν εδώ;
Αν έχει συμβεί αυτό δεν έρχεται σε αντίθεση με τον όρο του κ. Κουβέλη για άπλετο φως σε αυτά τα θέματα; 
Επίσης θα επιμείνει ο κ. Κουβέλης στην αλλαγή του εκλογικού νόμου και καθιέρωση της απλής αναλογικής;
Πολλά τα ερωτήματα αλλά ας προσπαθήσουμε προς το παρόν να αποβάλλουμε την σκέψη που πλανάτε στο μυαλό όλων μας δηλ. ότι ο ρόλος του κ. Κουβέλη (συνειδητά ή ασυνείδητα) είναι να γίνει η αριστερή … κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τον δικομματισμό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: