ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.8.10

Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΠΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ-ανοικτή επιστολή



Αξιότιμε, επί της Δικαιοσύνης Υπουργέ, κ. Χάρη Καστανίδη,

Πολύς αχός ακούγεται, αλλά ντουφέκια ακόμη δεν πέφτουν... Δυστυχώς κατά τις ενδείξεις , αναμένεται να καεί το πελεκούδι, αν παρ ελπίδα τα ανευθύνως έως στιγμής, διαδιδόμενα,πάρουν σάρκα και οστά με πράξεις του Υπουργείου σας...

Αρχίζουμε την επιστολή μας ,έτσι ελαφρώς ποιητικά, διότι είστε εραστής του λόγου και ο ίδιος καλλιεπής στις εκφράσεις σας... Και ως γνωστόν το Διαδίκτυο είναι πρωτίστως ΛΟΓΟΣ...

Ακούγεται μετ΄ επιτάσεως τελευταία πως κάτι σχεδιάζετε,νομοθετικές ρυθμίσεις, δεσμευτικές του εμφανιζομένου λόγου από το διαδίκτυο.

Πριν χωρίσετε σε απονενοημένες "λύσεις"-στην ουσία ...δεσμά- θα παρακαλούσαμε την εξοχότητά σας να προσέξει τις παρατηρήσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ , που εκφράζει το πνεύμα και τις θέσεις τουλάχιστον 879 ενημερωτικών ελληνικών ιστοτόπων, που σε ημερήσια βάση δίδουν την δική τους υπεύθυνη και σοβαροτάτη μάχη της διαφώτισης -περί διαφωτισμού πρόκειται- πολύπλευρα και πολύτροπα του ελληνικού λαού.

--Τις ενοχλείται από την ελευθερολαλιά, ή την ελευθεροστομία του Διαδικτύου; Είναι το κομβικό ερώτημα όπου οφείλετε να σταθμίσετε τους προβληματισμούς σας.

Λόγιος δεν είστε; Μπορεί ο λόγος να μπαίνει σε καλούπια, φραγμούς, δεσμά, κανόνες κ.α διαστροφικές επινοήσεις...που κατεργάζονται συνήθως απολυταρχικά καθεστώτα με ένα στόχο: Τη φίμωση της σκέψης του λαού.

Η σημερινή εικόνα της ελληνικής μπλογκόσφαιρας είναι απείρως κοσμιότερη από χθες. Δώσαμε πολλές μάχες γι αυτό. Ελάχιστες ιστοσελίδες ξεφεύγουν των κοσμίων ορίων. Τα τεκταινόμενα- ως ακούγεται- υπό του Υπουργείου σας, θα νομολογήσει για τους ελάχιστους αυτούς; Οι νόμοι δεν γίνονται για τους πολλούς; ΄Οταν οι πολλοί, με την αυτοπειθαρχία τους, την αισθητική τους ευτακτούν, τι χρείαν έχουν νομικών πλαισίων για να κουμαντάρουν το λόγο τους;

Μήπως λοιπόν η απόπειρά σας να θεσπίσετε νομικούς ζουρλομανδύες είναι εκ του πονηρού...;Δεν είναι δύσκολο να απαντήσετε στο τελευταίο αυτό ερώτημα, αρκεί να ψάξετε γύρω σας ποιοί είναι εισηγητές του υπό κατασκευή στραγγαλιστικού νομοσχεδίου σας. Μια δράκα ατόμων-δημοσίων προσώπων κυρίως (δικηγόροι, καλλιτέχνες, πολιτικοί) είναι όλο κι όλο αυτοί που σκιάζονται την διαδικτυακή κριτική και επιδιώκουν να την ποδηγετήσουν... επιδιώκοντας αναιδώς να μένουν οι θλιβερές πράξεις τους εις το απυρόβλητο.

Έχουμε λοιπόν από τη μια α) την ελάχιστη μειοψηφία των ακόμψως επιδιδομένων (δεν είναι μέλη μας) στο διαδίκτυο και β) την επίσης την φαιδροτάτη μειοψηφία των επιδιωκόντων να αλυσοδεθεί το διαδίκτυο. Μαγειρεύουμε νόμο υπέρ των ολίγων ή των πολλών;

Παρακινδυνευμένο, όσο και μοναδικά πρωτότυπο κ. Υπουργέ.

Γνωρίζετε, ότι το διαδίκτυο, όσα χρόνια λειτουργεί, διέπεται με δικούς του κανόνες, (π.χ. ανωνυμία κ.λ.π.) οι οποίοι κατά την κτηθείσα πείρα, δεν πρόκειται να ανατραπούν εις τον αιώνα τον απάντα... Διότι μέσα από το διαδίκτυο ο λαός, οι λαοί, ανακάλυψαν τον εαυτό τους. ΄Ετσι κάθε απόπειρα νομικού περιορισμού της διαδικτυακής απόλυτης ελευθερίας, απλά γελοιοποιεί τους "εργολάβους"-εμπνευστές τέτοιων ανοσιουργημάτων...

΄Οχι δεν προκαταλαμβάνουμε το υπό κατασκευή πόνημα του Υπουργείου σας. ΄Εχουμε πείρα και γνώση.

Είναι ο Νόμος περί Τύπου -άθλιος κι ανοσιούργημα- που ισχύει... αναμορφωθείς βαναύσως υπό του συναδέλφου σας κ. Ευαγγέλου Βενιζέλου... Νόμος ο ποίος στέλνει στα δικαστήρια ως κοινούς εγκληματίες 1500 δημοσιογράφους ετησίως... με το γνωστό ματζούνι των κατηγοριών : Δυσφήμηση... Συκοφαντική δυσφήμηση..

Οι διώξεις αυτές είναι διώξεις σκοπιμότητας... εν πολλοίς νταηλίδικες,. Να τρομοκρατηθεί ο δημοσιογράφος... να γονατίσει οικονομικά. Αυτό θα είναι το πλαίσιο του νέου σας Νόμου, συν την άρση της ανωνυμίας των ιστοτόπων, κεφάλαιο που κατακαίει τους φασίζοντες εισηγητές και θιασώτες τέτοιων αναχρονιστικών δεσμών;

Είναι περιττο, εξοχότατε κ. Υπουργέ, να σας υπενθυμίσουμε ότι καμιά προηγμένη χώρα δεν έχει θεσπίσει ειδική νομοθεσία για τις συμπεριφορές στο διαδίκτυο.. Προφανώς να επιδιώκετε δάφνες πρωτιάς, που όμως πολύ φοβούμαστε θα βρεθείτε προ εκπλήξεων. Το καζάνι στους ελευθερόφρονες -κι όχι ασύδοτους, όπως κάποιοι εκ των επιτελών σας νομίζουν- συντάκτες βράζει. Το αντάρτικο δεν θα το αποφύγετε... Διότι -να μην ξεχνιέται- οι blogger ξεκίνησαν την περιπέτειά τους στο χάος του ΙΝΤΕΡΝΕΤ ως συνειδητοί αντάρτες.

Ζυγιάστε ψυχραιμότερα την κατάσταση. ΄Εχουμε αρκετούς κι επαρκείς νόμους... Κάτι υπολεπτομέρειες μπορεί να ρυθμιστούν... Η ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ευχαρίστως, με την πολύχρονη πείρα των μελών της θα μπορούσε ειλικρινά να βάλει το χεράκι της δημιουργικά στο σχεδιαζόμενο νομοθέτημα. Δεν είναι ανάγκη να γίνουν συσκέψεις... Στείλτε μας με e-mail όσες απορίες-κενά έχετε κι εμείς θα σας απαντήσουμε.

Κύριε υπουργέ. Ταύτα. Ως Καστανίδης, γνωρίζετε πως δεν... θα καείτε με τα κάστανα στη φωτιά
Με κάθε τιμή,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΠ.ΒΡΑΧΙΟΛΙΔΗΣ, πρόεδρος
Κ.ΤΖΑΝΝΑΚΗΣ ,Γεν. Γραμματέας
pressbank

Δεν υπάρχουν σχόλια: