12.10.12
Τσίπρας: Το ΔΝΤ φεύγει, το πρόγραμμα δε βγαίνει, μόνο πολιτική λύση υπάρχει...
«Το ΔΝΤ δεν θα μείνει για πολύ σ΄ αυτό το πρόγραμμα (για την Ελλάδα). Γιατί το ΔΝΤ έχει διαδικασίες που ξεφεύγουν από την πολιτική λογική που κυριαρχεί στην Ευρώπη. Έχει δηλαδή διαδικασίες τεχνοκρατών που πρέπει να εγκρίνουν ένα πρόγραμμα όταν αυτό είναι βιώσιμο. Το πρόγραμμα δεν είναι βιώσιμο. Είχε στόχο το 2020 να έχουμε χρέος 120% του ΑΕΠ. Αλλά δεν υπάρχει άλλο προηγούμενο στη σύγχρονη οικονομική ιστορία μιας χώρας που να κουρεύει δύο φορές το χρέος της και τον επόμενο χρόνο να είναι μεγαλύτερο απ΄ ότι το προηγούμενο. Έχουμε φτάσει στο 170% του ΑΕΠ ήδη. Δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξει θετική έγκριση για να συνεχίσει τη χρηματοδότηση το ΔΝΤ».
Αυτό ανέφερε μιλώντας στα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Α. Τσίπρας, επισκεπτόμενος τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Επιτέθηκε δε και στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «την ίδια ώρα που υπάρχουν διεργασίες στην Ευρώπη, την ίδια ώρα που συναντιούνται οι ηγέτες του Νότου με τον Ολάντ, την ίδια ώρα που υπάρχουν πιθανότητες και διεργασίες να διαμορφωθεί ένας άξονας και ένα μέτωπο του Νότου απέναντι στην πολιτική Μέρκελ, η Ελλάδα έχει μια κυβέρνηση τριών Μερκελιστών. Όχι ευρωπαϊστών, όπως θέλουν να λένε. Μερκελιστών, υποταγμένων στον άξονα της ηγεμονίας της Γερμανίας που σπάει έτσι κάθε δυνατότητα έστω και για σκέψη να δημιουργηθεί ένας άξονας του Νότου που να διεκδικήσει μια συνολική ευρωπαϊκή λύση.
Έχουμε μια ηγεσία κατώτερη των περιστάσεων, μια ηγεσία που δυστυχώς δεν μπορεί να ανταποκριθεί αντάξια στις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός όλα αυτά τα χρόνια».
«Άρα λοιπόν η λύση θα είναι πολιτική. Γιατί λοιπόν ο ελληνικός λαός να υποστεί νέες θυσίες και νέες περικοπές, και μάλιστα εκ των προτέρων; Μας ζητάνε λοιπόν τζάμπα θυσίες στο βωμό της δικής τους λογικής, της υποταγής στην πολιτική της κυρίας Μέρκελ για το βάθεμα της λιτότητας, για να γίνει όλος ο ευρωπαϊκός Νότος μια ειδική οικονομική ζώνη που θα μπορούν τα δικά τους συμφέροντα -και όχι μόνο τα δικά τους, πολυεθνικά συμφέροντα και κάποια ντόπια συμφέροντα, λίγα, αλλά υπαρκτά, που σαν άλλους μαυραγορίτες παλαιών σκοτεινών εποχών θέλουν να κερδοσκοπήσουν πάνω στον πόνο, στο δράμα του ελληνικού λαού. Μόνο και μόνο γι αυτό λοιπόν πρέπει ο ελληνικός λαός να τους πει, ως εδώ».
Αναφερόμενος στις «διαρθρωτικές αλλαγές δεν έγιναν και δεν γίνονται» και στη διαφθορά, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις λίστες με τους φοροφυγάδες που έμειναν αναξιοποίητες και είπε χαρακτηριστικά:
«Δεν είναι μόνο η λίστα Λαγκάρντ. Σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η αξιολόγηση αυτών προσφέρει στοιχεία ιδιαίτερα σημαντικά για πάνω από 15 χιλιάδες καραμπινάτες υποθέσεις, στοιχεία φυσικά τα οποία έχει η ΓΓΠΣ. Αναρωτιέμαι, θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση; Θα τα αξιοποιήσει η κυβέρνηση ή θα φέρει τα νέα μέτρα στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων, αφήνοντας για άλλη μια φορά στο απυρόβλητο όλους αυτούς που έχουν κάνει το κράτος πελάτη; Γιατί μιλάμε για το πελατειακό κράτος. Αυτοί έχουν κάνει το κράτος πελάτη.
Η λίστα Λαγκάρντ είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, γιατί αναδεικνύει τον περισσό κυνισμό μιας πολιτικής εξουσίας ανάλγητης η οποία προσπαθεί διαρκώς να μεταφέρει τα βάρη στα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, προστατεύοντας ταυτόχρονα τους δικούς της προστάτες. Και αναρωτιέμαι για άλλη μια φορά. Γιατί ο κ. Βενιζέλος κράτησε αυτή τη λίστα, και ο κ. Παπακωνσταντίνου, δύο υπουργοί, για δύο χρόνια. Γιατί η κυβέρνηση τάχιστα δεν αξιοποιεί τα στοιχεία και το υλικό που έχει η ΓΓΠΣ; Μήπως γιατί μέσα σ΄ αυτές τις περιβόητες λίστες κρύβονται –δεν θα μιλήσω για ονόματα πολιτικών, δεν είναι για όλα υπεύθυνοι σ΄ αυτόν τον τόπο οι πολιτικοί. . Είναι για πάρα πολλά όμως, για τη συγκάλυψη. Θα μιλήσω όμως για ονόματα μεγαλοεπιχειρηματιών που στήριξαν και στηρίζουν τα κόμματα που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, που αποτέλεσαν επιφανείς χρηματοδότες των κομμάτων που κυβερνάνε αυτή τη χώρα, παρά το γεγονός ότι τα κόμματα αυτά είναι υπερχρεωμένα και χρωστάνε πάνω από 120 εκ. ευρώ σε δημόσιες τράπεζες, την Αγροτική βεβαίως που δεν είναι πια δημόσια γιατί την ξεπούλησαν, ήταν μια υγιής δημόσια τράπεζα και αγοράστηκε από μια χρεοκοπημένη ιδιωτική τράπεζα.. Μήπως γιατί μέσα σ΄ αυτά τα ονόματα είναι επιφανείς άνθρωποι δημόσιου λόγου που μας κατακεραυνώνουν κάθε βράδυ από τα δελτία των ειδήσεων; Μήπως, γιατί μέσα σ΄ αυτές τις λίστες τις περιβόητες είναι επιχειρηματίες σαν αυτούς που προεκλογικά μάζευαν στις συγκεντρώσεις τους εργαζόμενους και τους απειλούσαν μη τυχόν και ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και χάσουν τη δουλειά τους την επομένη των εκλογών γιατί θα τους απέλυαν;»
eklogika
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου