ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

27.1.12

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ " ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ"


Στο 10σέλιδο πυκνογραμμένο κείμενο γενικών αρχών του «δεύτερου Μνημονίου», δηλαδή το σύνολο των υποχρεώσεων που καλείται να αποδεχθεί η χώρα προκειμένου, μαζί με τη συμφωνία για το «κούρεμα», να ανοίξει ο δρόμος προς το νέο δάνειο, παρουσιάζει δύο μορφές. Σε άλλα θέματα είναι διατυπωμένο με σαφήνεια  και σε άλλα παρατίθενται γενικότητες.
Αυτό που είναι γραμμένο 
με την μέγιστη σαφήνεια αφορά  στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς ξεκαθαρίζει ότι όσες κριθούν βιώσιμες (viable) μετά το κούρεμα, η κεφαλαιακή τους ενίσχυση θα γίνει με έκδοση ….προνομιούχων μετοχών που σημαίνει ότι η διοίκησή τους δεν θα περάσει σε δημόσιο έλεγχο.
Βέβαια επ’ αυτού υπάρχει σχετική ψήφιση στη Βουλή ότι οι μετοχές δεν θα είναι προνομιούχες, αλλά κοινές, καθώς και παρόμοια δήλωση από το βήμα της Βουλής του σημερινού πρωθυπουργού κ. Παπαδήμου. Τι μέλλει γενέσθαι λοιπόν;
Στα «δύσκολα» σημεία του «δεύτερου Μνημονίου» ανήκει η νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών (κατά 25% με αναδρομική ισχύ από 1/1/2011) και οι απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015, καθώς γίνεται λόγος για 150.000 λιγότερες θέσεις που θα προέλθουν «από τους υπαλλήλους που θα αποχωρήσουν κι από εκείνους που θα απολυθούν».
Στο 10σέλιδο κείμενο  ζητούνται  νέες μειώσεις μισθών σε συγκεκριμένες κατηγορίες αμειβομένων από τον κρατικό κορβανά (σ.σ. ειδικά μισθολόγια), όπως οι δικαστικοί, οι διπλωμάτες, οι πανεπιστημιακοί, οι γιατροί του ΕΣΥ και οι ένστολοι.
Έτερο σημείο που θεωρείται σημαντικό είναι αυτό που αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, καθώς επισημαίνεται η ανάγκη να γίνουν «τουλάχιστον δύο μεγάλες» μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, χωρίς να διευκρινίζεται ποιες και πώς.
Στα «θετικά» του κειμένου (αν υποθέσουμε ότι μπορούμε να τα χαρακτηρίσουμε έτσι) είναι  η δέσμευση ότι η δημοσιονομική προσαρμογή το 2012 θα επιδιωχθεί να γίνει από τη μείωση των δαπανών και όχι από επιβολή νέων φόρων, αν και θα μπει «μαχαίρι» σε φοροαπαλλαγές που έχουν απομείνει.
Επίσης στο κείμενο υπάρχει σαφής αναφορά στη μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών.
Στο κεφάλαιο  που αφορά τις διαρθρωτικές αλλαγές επισημαίνεται η απελευθέρωση των επαγγελμάτων, οι καταργήσεις-συγχωνεύσεις δημοσίων οργανισμών ή το fast track.
Δείτε ολόκληρο το 10σέλιδο  κείμενο   greece_list_of_actions
Πηγή : politis

Δεν υπάρχουν σχόλια: