ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.1.14

Η Pimco δυναμιτίζει το Success Story


 Η Pimco δυναμιτίζει το Success Story

Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει κοινωνία και επενδυτές για ην επερχόμενη ανάπτυξη, βασιζόμενη στις προβλέψεις της τρόικας και του οικονομικού επιτελείου και ποντάροντας στην προοπτική επιστροφής στις αγορές, ο μεγαλύτερος διεθνής παίχτης στην αγορά ομολόγων, η Pimco, χαρακτηρίζει ανεδαφικό το σενάριο και αποδίδει πολιτικά κίνητρα στις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά.
Η αναφορά αυτή στην έκθεση της Pimco πλήττει καίρια την αξιοπιστία της ελληνικής κυβέρνησης και προσωπικά του Αντώνη Σαμαρά, εγείροντας παράλληλα μείζον πολιτικό θέμα. Η εταιρία που διοικείται από τον γνωστό Ελ Εριάν αποδομεί και το μύθο της πρόσθετης βοήθειας προς την Ελλάδα, υπό τη μορφή νέου δανείου.
Η ηχηρή αμφισβήτηση του κεντρικού πολιτικού και οικονομικού σχεδιασμού της κυβέρνησης και της τρόικας από έναν σημαίνοντα παίχτη της αγοράς ομολόγων, την ώρα που  η Ελλάδα αναζητά επενδυτές για αποκρατικοποιήσεις, δημιουργεί προβλήματα τα οποία δεν μπορούν να επιλυθούν με επικοινωνιακά τρικ της κυβέρνησης καθώς το διεθνές ακροατήριο είναι κατά παράδοση "δύσπιστο".
Η ανάλυση της Pimco έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις κυβερνητικές προβλέψεις, τις οποίες έχει σε μεγάλο βαθμό αποδεχτεί και η τρόικα.
Η τοποθέτηση της Pimco συμπίπτει επί της ουσίας με τις απόψεις του ΔΝΤ και τα όσα καταγγέλει στην Ελλάδα -μεταξύ άλλων- και η αξιωματική αντιπολίτευση.
Αυτό που και η Pimco καθιστά σαφές είναι ότι το σχέδιο επιστροφής της αγορές χωρίς ουσιαστική ελάφρυνση του χρέους αλλά με διαδικασίες επιμήκυνσης και μείωσης επιτοκίων καθώς και με τη λήψη νέου δανείου για την κάλυψη του χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού των επομένων ετών, είναι εκτός πραγματικότητας.
Η Pimco αξιολογώντας τη δυναμική του ελληνικού χρέους και αποδεχόμενη τις προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας δεν επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις του οικονομικού επιτελείου, προσάπτοντας μάλιστα και πολιτικά κίνητρα.
Η Pimco προχωρά ένα βήμα ακόμα από όσα έχουν επισημάνει άλλοι ξένοι οίκοι, που χαρακτήρισαν υπεραισιόδοξες τις προβλέψεις της ελληνικής κυβέρνησης. Η απόδοση πολιτικών κινήτρων σε αρχηγό κράτους από κορυφαίο παράγοντα των αγορών σε μια τόσο κρίσιμη καμπή μόνο τυχαία δεν μπορεί να είναι.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι η Pimco όπως και άλλοι παίχτες που κινούνται στα όρια της σφαίρας επιρροής του ΔΝΤ, έχουν αναλάβει  "σταυροφορία" με στόχο να πιεστεί η Ευρώπη να πάρει τις απαιραίτητες αποφάσεις για την υπέρβαση της κρίσης χρέους.
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ακολουθώντας τηνπάγια τακτική δεν απαντά στην Pimco επισήμως αλλά επιλέγει να σχολιάσει ανεπίσημα αποδίδοντας άλλου είδους σκοπιμότητες στην εταιρία.
Σε κάθε περίπτωση η σύγκρουση αυτή αποκαλύπτει πως η Ελλάδα δεν έχει διαμορφώσει ακόμα το απαραίτητο πλέγμα ισορροπιών που απαιτείται για να εξασφαλίσει το καλώς έχειν της επενδυτικής κοινότητας.
Η τοποθέτηση της Pimco δεν έχει μόνο πολιτική βαρύτητα αλλά κυρίως επενδυτική, καθώς όταν ένας μεγάλος παίχτης τοποθετείται κόντρα στην κυβέρνηση αμφισβητώντας βασικές πραδοχές του οικονομικού σχεδιασμού, επηρρεάζει τη θέση και τη διάθεση και άλλων παιχτών.
Ο δυσμενή αντίκτυπος εκτιμάται ότι θα είναι σημαντικός,  καθώς η Ελλάδα βρίσκεται σε φάση επιτάχυνσης των αποκρατικοποιήσεων και οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί δυναμιτίζονται από το περιεχόμενο της έκθεσης.

sofokleousin

Δεν υπάρχουν σχόλια: