Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...
2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.
3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.
4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»
Το email μας tolimeri@gmail.comΌποιος Έλληνας υπογράψει τέτοιο χαρτί, όποιος Έλληνας μεταφέρει τέτοιο χαρτί, όποιος Έλληνας προσπαθήσει να εφαρμόσει αυτά που θα γράφει ένα τέτοιο χαρτί αξίζει να γίνει αποδέκτης της οργής μας.ΕΛΑΤΕ
Τα ψέμματα ΤΕΛΟΣ!Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του!
...«είναι η περιουσία μου!».... hggiken
1 σχόλιο:
Αθήνα
Υπέρ του υποχρεωτικού χαρακτήρα του μαθήματος των Θρησκευτικών τάσσεται ο Αρχιεπίσκοπος, Ιερώνυμος, αναφερόμενος και σε αντίστοιχη απάντηση που είχε δώσει ο απερχόμενος υπουργός Παιδείας, Ευριπίδης Στυλιανίδης προς τον Συνήγορο του Πολίτη.
Τότε, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, ο οποίος ζητούσε να υπάρξει απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτική η δήλωση του θρησκεύματος από τους μαθητές, ο κ. Στυλιανίδης απάντησε πως το μάθημα των Θρησκευτικών «παραμένει υποχρεωτικό για όλους του ορθόδοξους Χριστιανούς μαθητές».
Πρόσθεσε, μάλιστα, πως το συγκεκριμένο μάθημα «δεν έχει ομολογιακό-κατηχητικό χαρακτήρα, αλλά είναι γνωσιολογικό και ως εκ τούτου προκύπτει ότι είναι υποχρεωτικό για όλους τους μαθητές».
«Δικαίωμα εξαιρέσεως έχουν οι αλλόθρησκοι ή ετερόδοξοι μαθητές, εφόσον το επιθυμούν, οι οποίοι στην αίτησή τους δεν χρειάζεται να αναγράφουν το δόγμα ή το θρήσκευμα στο οποίο πιστεύουν», κατέληξε ο κ.Στυλιανίδης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τόνισε ότι για το θέμα της αντιμετώπισης της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών «λείπει μια εγκύκλιος που να ξεκαθαρίζει με σαφήνεια τη θέση της πολιτείας» και πρόσθεσε πως μια τέτοια θα μπορούσε να είναι η παραπάνω απάντηση του τότε υπουργού Παιδείας στο Συνήγορο του Πολίτη.
Ο Ιερώνυμος παρουσίασε επίσης και προτάσεις από συλλόγους και ενώσεις θεολόγων από τους οποίους ζήτησε να είναι ρεαλιστές. «Δημιουργήθηκαν ομάδες που έκαναν τη διδασκαλία του χριστιανισμού ιδεολογία. Όμως ο χριστιανισμός είναι βίωμα και τρόπος ζωής», είπε.
Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος διαπίστωσε πως το σχολείο ξεμακραίνει καθημερινά από την Εκκλησία και τις αλήθειες της, υπογραμμίζοντας πως «υπάρχει απόκλιση, η οποία δόμησε τις διαφορές μεταξύ παιδείας και εκπαίδευσης. Ωστόσο, άλλο είναι η παιδεία και άλλο η στεγνή εκπαίδευση».
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δημοσίευση σχολίου