8.7.11
Το κορυφαίο γερμανικό οικονομικό ίδρυμα θεωρεί τις διασώσεις της ευρωζώνης άσκοπες και ότι χρειάζεται κούρεμα του χρέους της Ελλάδας ,
From HEIL GAP
Το γερμανικό ίδρυμα για την οικονομική έρευνα στο Βερολίνο (Deutsches Institut fόr Wirtschaftsforschung - DIW) , το μεγαλύτερο ίδρυμα οικονομικής έρευνας στη Γερμανία, είπε σήμερα ότι ο δανεισμός περισσότερων χρημάτων στην Ελλάδα είναι άσκοπος , λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι η χώρα είναι τόσο υπερχρεωμένη.
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΔΩ:
http://www.finanzwirtschafter.de/19310-diw-forscher-fordern-teilpleite-in-griechenland/
Το DIW είπε ότι η ελληνική οικονομία καταβροχθίσθηκε από τις πληρωμές γιγαντιαίων τόκων , που έχουν να κάνουν με εθνικό της χρέος , προς τις τράπεζες και ένα κούρεμα είναι απαραίτητο.
Παρόλα αυτά τα προφανή στοιχεία,, η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ συνεχίζουν να προσκολλώνται στο αποκύημα της φαντασίας ότι η Ελλάδα είναι μη ρευστοποιήσιμος μόνο όχι και αφερέγγυος, και υπάρχουν τώρα ακόμα και σχέδια ώστε να απαγορεύσουν τους οίκους εκτιμήσεων, διότι αυτοί θα πρέπει αναπόφευκτα, σε κάποιο σημείο, να αναγνωρίσουν την πραγματικότητα και να ταξινομήσουν την Ελλάδα σε «αθέτηση υποχρεώσεων» του χρέους ( προεπιλογή ) .
Η Πορτογαλία επίσης εισέρχεται στην ίδια σπείρα θανάτου του χρέους όπως η Ελλάδα, λόγω των όρων διάσωσης της ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ και τους οργανισμούς αξιολόγησης αλλά οι αγορές γνωρίζουν αυτό.
Είναι σαφές στον καθένα πλέον , ότι η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ ενεργούν προς όφελος των τραπεζών που παίρνουν όλα τα χρήματα διάσωσης της ευρωζώνης - όχι οι Έλληνες - σε αυτό , που αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο , ως μία από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία.
Ακόμα και τώρα, η ΕΚΤ συνεχίζει να δέχεται εξασφαλίσεις από κάποιες αφερέγγυες ελληνικές τράπεζες, ( γράψαμε για κάποια ελληνική τέτοια τράπεζα , προ μηνός , αποκρύπτοντας το όνομα της ) και κάνει κατάχρηση του συστήματος κλασματικού αποθεματικού των κεντρικών τραπεζών για να δημιουργήσει ένα γιγάντιο δημόσιο χρέος, και να μεταφέρει έτσι ακόμα περισσότερο πλούτο από τους φορολογούμενους της ευρωζώνης προς τις ιδιωτικές τράπεζες.
Εάν η Ελλάδα επρόκειτο να οδηγηθεί σε προεπιλογή , η ΕΚΤ θα έπρεπε να προβεί σε απαξίωση τεραστίων απωλειών , να καταστεί αφερέγγυα και συνεπώς οι ερωτήσεις που θα εγείρονταν θα ήταν για τον παράνομο τρόπο με τον οποίο έχει αντικαταστήσει το ιδιωτικό κεφάλαιο με το δημόσιο χρήμα προς χρηματοδότηση αφερέγγυων τραπεζών και κυβερνήσεων.
Και όλα αυτά ενώ η ελληνική οικονομία προβλέπεται να συρρικνωθεί κατά άλλο ένα 3,75 % το 2011 καθώς η Ελλάδα μπαίνει όλο και βαθύτερα στο φαύλο κύκλο του θανατηφόρου χρέους της .
Η χώρα μας έχει πλέον τη χαμηλότερη πιστοληπτική ικανότητα στον κόσμο, αλλά η ΕΕ, το ΔΝΤ αρνείται να την κηρύξει σε πτώχευση ή να την θέσει μέσω ενός οργανωμένου σχεδίου σε αδυναμία εξόφλησης χρεών .
Η Ελλάδα έχει τώρα ένα κλασματικό αποθεματικό τραπεζικό χρέος των 350 δισ. ευρώ.
Αν οι τράπεζες είχαν δανείσει πραγματικά κεφάλαια ύψους έως 350 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, σήμερα θα ήταν γεμάτη με χρήματα και φυσικά σε θέση να εξοφλήσει ακόμη και τους υψηλούς τόκους που αξιώνουν από αυτήν.
Όμως, τα δάνεια που υπάρχουν ως επί το πλείστον βρίσκονται μόνο στο ισολογισμούς των τραπεζών, που χρησιμεύουν ως δικαιολογία για την απαίτηση πληρωμών τόκων.
Ο ρόλος αυτός της ΕΚΤ στην περαιτέρω αύξησης των αποδόσεων επί του εθνικού μας χρέους είναι κάτι που εξετάζεται και από το Bloomberg, το οποίο έχει αιτηθεί μέσω ενός νόμου περί της ελευθερίας των πληροφοριών , ώστε να δεί επιτέλους βασικά τραπεζικά έγγραφα της τραπεζικής αυτής πυραμίδας PONZI .
HEIL GAP (or mind the GAP )
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου