ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

7.9.10

Σφοδρή κριτική για το νομοσχέδιο που αφορά τις αλλαγές στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων


Σκληρότατη ήταν η κριτική που επεφύλαξαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Αμύνης για τις αλλαγές στη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων και την υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ε.Δ. κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της αρμόδιας Κοινοβουλευτικής Επιτροπής.

Η αλλαγή της τελευταίας στιγμής που επέφερε η κυβέρνηση σχετικά... με την επαναφορά του «πτητικού επιδόματος» δεν στάθηκε αρκετή νια να κάμψει τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης, με αποτέλεσμα το ΠΑΣΟΚ να μείνει το μόνο κόμμα που υπερψηφίζει το νομοσχέδιο. Αίσθηση, μάλιστα, προκάλεσε η σχεδόν «ομόφωνη» τοποθέτηση της αντιπολίτευσης, πως με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αποπροσανατολίζεται η συζήτηση από τα πραγματικά προβλήματα του στρατεύματος, αλλά και αποπειράται η προσωπική προβολή του υπουργού.

Ο τομεάρχης Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας Θεόφιλος Λεονταρίδης τόνισε μεν ότι η Ν.Δ. τάσσεται υπέρ της επικαιροποίησης της ισχύουσας νομοθεσίας, περιγράφοντας ωστόσο το κλίμα που επικρατεί στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων μετά τη δημοσιοποίηση των ρυθμίσεων του κ. Βενιζέλου με το τρίπτυχο: «Δυσαρέσκεια, απογοήτευση, αγανάκτηση». Ο κ. Λεονταρίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για απόπειρα να κομματικοποιήσει το στράτευμα και χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως συνονθύλευμα διατάξεων, που επιφέρει προβλήματα τόσο στη λειτουργικότητα των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και στην αξιοκρατία.

«Οι αλλαγές που προωθείτε έχουν ήδη δημιουργήσει εκνευρισμό και αναστάτωση στο σώμα των Ελλήνων αξιωματικών. Στις κρίσεις του Μαρτίου δώσατε το στίγμα σας για το πώς εννοείτε την αξιοκρατία. Επαναφέρατε αποστράτους με μόνο κριτήριο την κομματική τους ταυτότητα. Γι' αυτό και έπεσαν σωρηδόν -σ.σ. ο κ. Λεονταρίδης έκανε λόγο για 3.000- οι αιτήσεις για αποστρατεία. Για πρώτη φορά τόσο πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί παραιτήθηκαν για λόγους ευθιξίας. Φτιάχνετε ένα στράτευμα όπου επικρατεί η ανυπαρξία αξιακών κωδίκων και η έλλειψη οράματος» είπε ο τομεάρχης Άμυνας της Ν.Δ. Κλείνοντας ο κ. Λεονταρίδης εξέφρασε ενστάσεις τόσο για την προωθούμενη «κάθετη διοίκηση», τονίζοντας ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ από αρχηγός των επιτελείων καθίσταται αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και για το καθεστώς των εφέδρων οπλιτών και τη σύσταση συμβουλίου μεταθέσεων κλάδων.

Ο κ. Λεονταρίδης σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ενώ το νομοσχέδιο παρουσιάστηκε στα τέλη Ιουλίου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου και δόθηκε στη συνέχεια στα επιτελεία για να διατυπώσουν τις απόψεις τους, ελάχιστες από αυτές ελήφθησαν υπ' όψιν.

Επίσης, ανέφερε σχετικά με την εξαγγελία για τους ειδικούς εφέδρους οπλίτες (θα υπηρετούν μετά την ολοκλήρωση της θητείας τους, εθελοντικά, από 6μηνο έως 3 χρόνια με μισθό) ότι έγινε «για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, χωρίς προετοιμασία», ενώ δεν αξιοποιήθηκε ο αντίστοιχος υφιστάμενος θεσμός των ΟΒΑ (Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης).

Αντίθετη με την παράλληλη επετηρίδα εμφανίστηκε και η Λιάνα Κανέλλη του ΚΚΕ, κατηγορώντας μάλιστα το υπουργείο για περίεργη αντίληψη περί πατριωτισμού: «Η νέα δομή διοίκησης εξυπηρετεί ΝΑΤΟϊκά συμφέροντα. Η προσέγγιση σας είναι δημοκρατικοφανής και όχι δημοκρατική. Πατριωτισμός είναι η υποταγή στην τρόικα και στο ΔΝΤ; Να φτωχαίνουμε αγογγύστως; Μειώνετε το μισθό και αυξάνετε επίδραση υπουργού στις κρίσεις» είπε η κ. Κανέλλη.

Επικριτική για το νομοσχέδιο ήταν η στάση των εισηγητών του ΛΑΟΣ Γ. Κοραντη και του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Δρίτσα.

(ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ - ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ)
(Σ.Λ.)

_____________________________________________________

Ικανοποίηση στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Ευνοϊκά δέχθηκαν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που λαμβάνουν το λεγόμενο «πτητικό επίδομα» (πτητικό, καταδυτικό, ναρκαλιείας, αλεξιπτωτιστών, δυτών κ.λπ.) την απαλλαγή από τη φορολογία στο 65% του χορηγούμενου ποσού, όπως και το γεγονός ότι το επίδομα θα φορολογείται στην πηγή, κι έτσι δεν θα υπάρχει άνοδος της κλίμακας.

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες από τον ίδιο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, που γνωστοποίησε και το ποσοστό της απαλλαγής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπόλοιπο 35% θα ενσωματωθεί στο μισθό και θα φορολογείται.

Με τη νέα ρύθμιση από την 1η Ιανουαρίου 2010 το σύνολο των ειδικών αυτών επιδομάτων και η «ειδική αποζημίωση» των ιατρών, νοσηλευτικού προσωπικού και πληρωμάτων ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία με αεροπορικά μέσα για παροχή Πρώτων Βοηθειών, φορολογείται σε ποσοστό 65%. Επαναφέρεται, επομένως, «ο αυτοτελής και ειδικός τρόπος φορολόγησης» που είχε καταργηθεί.

Ειδικότερα, η ρύθμιση προβλέπει στην παράγραφο 5 του άρθρου 6 του νόμου 2238/1994 προσθήκη «περίπτωσης» ως εξής: ιδ’/Από 1.10.2010 και κατά ποσοστό 65% τα ειδικά επιδόματα επικίνδυνης εργασίας και η ειδική αποζημίωση που προβλεπόταν στην παράγραφο 7 του άρθρου 14, όπως ίσχυε πριν την κατάργηση της με την παράγραφο 7 του άρθρου 5 του νόμου 3842/2010. Οι ρυθμίσεις δεν συνιστούν απόλυτη αποκατάσταση, αλλά έστω και κατά 65% υπήρξε αποκατάσταση. Σειρά έχουν τώρα οι διπλωμάτες...

(ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ – Σ.Λ.)
πηγη

1 σχόλιο:

δημητριος είπε...

εφετος θα γινει η ασκηση ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ οπου ξοδευωνται παρα πολλες χιλιαδες ευρω ,τη στιγμη που ειμασθε σε υφεση ,καλο ειναι τα χρηματα αυτα να κλεισουν τρυπες, κ δειχνουμε στους τουρκους αλλη φορα την δυναμη μας, γελια, ξερεις την τελευταια ημερα της ασκησης εχουμε καταληψη ενος νησιου παντα με επιτυχια βλεπε ιμια α εχουμε κ επιστρατους που βριζουν αφου δεν μαθενουν τιποτα κ πληρωνονται βεβαια . οσο για το νομοσχεδιο ειναι του ξεπεταγματος ολοι οι αξκοι θα ειναι σουζα στην εκαστοτε ηγεσια δεν μιλαμε δεν μιλαμε σκυψτε σκυψτε μαλιστα μαλιστα