ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

6.9.10

O νέος εκλογικός νόμος θα δημιουργήσει μπέηδες.

Γιάννης Παπαϊωάννου

Ένα γνωστό και καταγεγραμένο πρόβλημα στο πολιτικό σύστημα είναι η οικογενειοκρατία. Ο καθένας από εμάς μπορεί να δει ότι ο σύγχρονος πολιτικός οίκος έχει επικεφαλής, ηγετική ομάδα, στελέχη, ακόλουθους και οπαδούς.

Η στοιχειώδη γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και της Ιστορίας με οδηγεί να συμπεράνω ότι στο νέο εκλογικό νόμο με τις μικρές περιφέρειες οι οικογένειες, η οικογενειοκρατία (τα “σόγια” τα λεγόμενα) θα αποθεωθούν και θα κατισχύσουν του εκλογικού νόμου και των καλών προθέσεων.

Θα έχουμε για παραδειγμα: Τους Μαυρομιχαλέους στην Μάνη, τους Πετρομπέηδες στην Καλαμάτα, τους Χαρακοπουλέους στα Φάρσαλα, τους Αναγνωστόπουλους στο Πύργο, τους Πετμεζάδες στην Πάτρα, τους Σουρλαίους στον Βόλο, τους Σουφλιάδες ανάμεσα, τους Μητσοτάκηδες στα Χανιά, τους Παπανδρέου στα ορεινα της Πάτρας, του Ψωμιάδηδες στην Θεσσαλονική, τους Βιλανάκηδες στην Λάρισα , τους Βαρδινογιαναίους στην Παιανία, τους Οικονόμου στα πεδινά, τους Τζαβελαίους στο Σούλι, τους Τατούληδες στην Tροπολιτσά τους Ραγκούσηδες απο την Πάρο και τους Πωπωταίους στο Κολοκωτρωνίτση κλπ.

Σκέφτομαι απλά ότι στην κεντρική Μεσσηνία οι ”Γιακουμήδες” ( η ωραιότερη και ομορφότερη θυγατέρα των οποίων παντρεύτηκε τον Γεώργιο Παπαϊωάννου), προερχόμενοι εκ του ευγενικού Γένους των λατίνων Jacomo μαζι με τους περίοικους αυτών, θα είναι μερικές χιλιάδες ψήφοι. Γάμησε τα δηλαδη Θα στησουμε και το δικό μας κάστρο …

Περιτό να ειπωθεί ότι αυτοί οι θύλακες εξουσίας θα αναπαράγονται και θα νομιμοποιούν την εξουσία τους στα κόκκαλα των προγόνων τους. Θα γίνουν προύχοντες και “αρχοντες του τόπου” καθώς η Αθήνα θα μεταβάλεται σταδιακά σε υψηλή πύλη.

Δεν πρέπει να μας να μας διαφεύγει ακόμη ότι η διαίρεση σε περιφέρειες και οι πρωτεύουσες αυτών στην μεγάλη τους πλειοψηφία συμπίπτουν γεωγραφικά με τα Πασαλίκια των Οθωμανών “τα σαντζάκια” , όποτε δεν είναι μακρινή η περίπωση να μας κάτσει και ο Άλής πασάς στα Γιαννένα με τάσεις αυτονόμησης.

Για την ώρα όμως θα επικεντρωθώ στο πασαλίκι της Θεσσαλίας και στην Κάζα της Λάρισας.

σ.σ: Βεβαιως τα ονόματα είναι τυχαία αντλούμενα απο την Ιστορία και την φαντασία για να γίνουν χρήσιμα στο να αντιληφθούμε μερικές συνέπειες των όσων σχεδιάζονται να γίνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: