ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

9.9.10

Δήμευση περιουσίας για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ΠΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ.ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΘΕ ΟΡΙΟ.ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΑΣΥΣΤΟΛΑ..ΕΥΤΥΧΩΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΥΨΕΙΣ ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΡΕΜΑΣΤΟΥΝ


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ
ΣΕ ΔΙΩΚΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΕΞΑΙΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ


Δήμευση, δέσμευση και απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων, εκτός από ποινική δίωξη, αντιμετωπίζουν όσοι -πλην βουλευτών και άλλων εγχωρίων πολιτικών- «πιάνονται» να έχουν εμπλακεί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, που μπορεί να αφορά από διακίνηση όπλων και ναρκωτικών μέχρι μη έκδοση αποδείξεων.



Το υπουργείο Οικονομικών δείχνει τα νύχια του «έναντι όσων συμμετέχουν σε εγκληματικές και τρομοκρατικές δραστηριότητες» που αποσκοπούν στη νομιμοποίηση χρήματος από παράνομες πράξεις.
Αγοραπωλησίες ακινήτων, εμπόριο, ίδρυση εταιρειών, καταθέσεις, χρηματοοικονομικά προϊόντα μπαίνουν στο στόχαστρο του νέου Ε' Τμήματος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων, που ξεκινάει τη διενέργεια τακτικών και έκτακτων ελέγχων, ακόμα και επιτόπιων, στα γραφεία και στις εγκαταστάσεις των εμπλεκομένων σε πράξεις ξεπλύματος. Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου, ο σχετικός νόμος που ισχύει από 5 Αυγούστου 2010 προβλέπει:
1 Πελάτες και εμπλεκόμενοι (όπως δικηγόροι κ.ά.) σε πράξεις ξεπλύματος, εκτός από ποινική δίωξη, αντιμετωπίζουν δήμευση περιουσιακών στοιχείων, δέσμευση και απαγόρευση εκποίησης περιουσιών, καθώς και κυρώσεις από διεθνείς οργανισμούς.
Αδικήματα εικονικά
2Βασικό αδίκημα θεωρούνται τα εικονικά φορολογικά στοιχεία, η έκδοση ή αποδοχή εικονικών στοιχείων, καθώς και η έκδοση πλαστών και νόθευση φορολογικών στοιχείων, ανεξαρτήτως αξίας και για αδικήματα από 23 Απριλίου 2010 και μετά.
3Βασικό αδίκημα αποτελεί και η μη έκδοση ή ανακριβής έκδοση στοιχείων και μη ενημέρωση πρόσθετων βιβλίων που διαπράττεται από 1ης Ιουνίου 2010. Δηλαδή, θα ελέγχονται για ξέπλυμα ακόμα και όσοι δεν εκδίδουν αποδείξεις λιανικής.
4Ποινή φυλάκισης μέχρι 2 ετών αντιμετωπίζουν όσοι αποκρύπτουν ύποπτες ή ασυνήθεις συναλλαγές ή δραστηριότητες ή παρουσιάζουν ψευδή ή παραπλανητικά στοιχεία.
5Τα ελεγκτικά μέτρα ενεργοποιούνται έναντι όσων συνάπτουν επιχειρηματικές σχέσεις ή περιστασιακές συναλλαγές αξίας 15.000 ευρώ και άνω και εν αγνοία τους, καθώς μπορεί να προκύψει ακόμη και ποινική δίωξή τους.
6Σε καθεστώς ελέγχου και όσοι έχουν χρέη (ακόμα κι αν έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση) άνω των 120.000 ευρώ εφόσον από δηλώσεις εισοδήματος ή άλλα φορολογικά στοιχεία φαίνεται να προκύπτει ή να υποκρύπτεται περιουσιακό όφελος (π.χ. αγορά περιουσιακών στοιχείων από τον ίδιο τον οφειλέτη ή τη σύζυγο ή τον σύζυγο ή τα προστατευόμενα μέλη κ.λπ.) ή ότι, ανεξαρτήτως της ύπαρξης ή μη περιουσιακού οφέλους, υπήρχε οικονομική δυνατότητα εξόφλησης του χρέους η οποία και δεν έγινε.
7Ελέγχονται όσοι ασκούν λειτούργημα σε κοινοτικό ή διεθνές επίπεδο ως πολιτικώς εκτεθειμένα πρόσωπα, ενώ εξαιρούνται οι εγχώριοι πολιτικοί (υπουργοί, βουλευτές, νομάρχες, δήμαρχοι κ.ά.) με το σκεπτικό ότι ελέγχονται μέσω του πόθεν έσχες...
8Ελεγχος διενεργείται έναντι του συνολικού χαρτοφυλακίου του πελάτη, του πραγματικού δικαιούχου, του προσώπου για λογαριασμό του οποίου ενεργεί ο πελάτης, των συγγενών, συζύγων, συντρόφων και στενών συνεργατών των ανωτέρω τουλάχιστον κατά τα τρία (3) τελευταία έτη.
Αίρεται το απόρρητο
9Εναντι της Επιτροπής αίρονται τραπεζικό, χρηματιστηριακό, φορολογικό ή επαγγελματικό απόρρητο.
10Οι τράπεζες απαγορεύεται να τηρούν μυστικούς ή ανώνυμους λογαριασμούς ή βιβλιάρια καταθέσεων.
11Οι τράπεζες και κάθε είδους επιχείρηση οφείλουν να επαληθεύουν την ταυτότητα του πελάτη, εκτός περιπτώσεων ασφαλιστηρίων ζωής, προγραμμάτων ή συμβάσεων συνταξιοδοτικής ασφάλισης, εταιρειών εισηγμένων σε αγορές της Ευρωπαϊκής Ενωσης, όσες λειτουργούν ως οργανισμοί συλλογικών επενδύσεων σε κινητές αξίες, ελληνική αρχή ή ΝΠΔΔ ή επιχείρηση ή οργανισμός με συμμετοχή τουλάχιστον 51% του Δημοσίου.
12Αγοραπωλησίες ακινήτων, διασυνοριακό και εσωτερικό εμπόριο, ίδρυση-σύσταση και μεταβολές εταιρειών ή εταιρικών σχημάτων κάθε νομικής μορφής, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρείες, οργανισμοί, οργανώσεις κ.λπ. καθώς και επιδοτήσεις, χορηγήσεις και επιχορηγήσεις είναι ορισμένες από τις συναλλαγές, που θεωρείται ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν για ξέπλυμα χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας, χωρίς κίνδυνο εντοπισμού από τις κρατικές αρχές. *

1 σχόλιο:

Aνεμος είπε...

Tο άρθρο 5 της εγκυκλίου για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής με δήμευση περιουσίας κλπ ως υπόχρεα πρόσωπα δεν αναφέρει λέξη για πολιτικά πρόσωπα ότι δηλ.και αυτά εμπίπτουν στις νέες διατάξεις. ’ρα εξαιρούνται. Θυμηθείτε βουλευτική ασυλία,υπουργική ασυλία,φορολογική ασυλία πάντα εξαιρούσαν τους εαυτούς τους από τους κοινούς θνητούς όπως ορίζει το σύνταγμα που λέει ρητά ότι όλοι είμαστε ίσοι έναντι του νόμου κατά τα άλλα τους ορίσαμε να τηρούν το σύνταγμα και οι ίδιοι το καταπατούν με το πιο απροκάλυπτο τρόπο.