8.5.12
ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗ.ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΩΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ!
ΣΟΥΛΤΣ ΚΑΙ ΜΠΑΡΝΙΕ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ "ΕΠΑΝΕΚΤΙΜΗΣΗ" ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΒΑΣΗ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ!
Το κόλπο με τον καλό και τον κακό αστυνομικό παίζουν οι παράγοντες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε βάρος του ελληνικού λαού! Την ίδια στιγμή που η καγκελάριος της Γερμανίας Α. Μέρκελ τονίζει κατηγορηματικά ότι το δημοσιονομικό σύμφωνο δεν είναι σε καμία περίπτωση διαπραγματεύσιμο, ο Μάρτιν Σούλτς (πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) συνιστά ψυχραιμία (!) ώστε να αποφευχθούν "υπερβολικές αντιδράσεις" ενώ ο Μισέλ Μπαρνιέ (επίτροπος Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών και Εσωτερικής Αγοράς) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο δήθεν επανεκτίμησης της "κατάστασης" της χώρας και συνακόλουθης "ρύθμισης" και "προσαρμογής" των απαιτήσεων από την πλευρά των δανειστών.
Ο Μισέλ Μπαρνιέ εκτίμησε ότι ο ελληνικός πληθυσμός βρίσκεται στο όριο αυτού που μπορεί να αντέξει σε όρους λιτότητας, προσθέτοντας πως οι προσπάθειες που ζητούνται από τις χώρες θα μπορούσαν να επανεκτιμηθούν. Ερωτηθείς για το αν το πρόγραμμα λιτότητας που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας μπορεί να χαλαρώσει δεδομένων των αποτελεσμάτων των χθεσινών εκλογών, ο Μπαρνιέ δήλωσε πως «το ερώτημα είναι πώς να βοηθήσουμε τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να δημιουργήσουν μια πλειοψηφία εθνικής ενότητας».
«Πρέπει οι ευρωπαϊκές αρχές και το ΔΝΤ να μελετήσουν από πολύ κοντά την κατάσταση», σημείωσε. «Πρέπει να διατηρήσουμε τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», αλλά επίσης «να εκτιμήσουμε» την κατάσταση της χώρας, δήλωσε. Στις συμφωνίες που υπογράφηκαν με την Ελλάδα στο πλαίσιο του σχεδίου στήριξής της από την ΕΕ και το ΔΝΤ «υπάρχουν μηχανισμοί εκτίμησης, προσαρμογής, ρύθμισης», υπογράμμισε.
Ο Μάρτιν Σούλτς, υποστήριξε πως στόχος των πολιτικών διαπραγματεύσεων στην Ελλάδα, υπό τη μορφή των διερευνητικών εντολών, θα πρέπει να είναι η συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, η οποία θα διασφαλίζει την τήρηση των δεσμεύσεων έναντι της ΕΕ. Το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα, τόνισε, θα πρέπει να αναλυθεί «με ηρεμία», ώστε «να εξευρεθεί το τι είναι εφικτό», και σημείωσε ότι δεν θα πρέπει να υπάρξουν «υπερβολικές αντιδράσεις». Σύμφωνα με τον Σούλτς, η κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες αποδεικνύει την ανάγκη υιοθέτησης από την ΕΕ ενός συνολικού πακέτου για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Βέβαια η "τόνωση της ανάπτυξης" και η "δημιουργία θέσεων εργασίας" παραλείπει εντέχνως να υπενθυμίσει ότι θα είναι αποκλειστικά για την ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.
Πηγή:
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου