ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.9.09

Μονάχη έγνοια η γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου..


Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Παρακολουθώ τη κόντρα των κυρίων Γιανναρά-Καργάκου με αφορμή το σκληρό αλλά ρεαλιστικό άρθρο του πρώτου στη Καθημερινή (http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_18_27/09/2009_331008). Ο αξεπέραστος στη γραφή, που μόνιμα φλερτάρει με τη «κατηγορία» του «εθνικιστή», κ. Γιανναράς, αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου, που σε προεκλογική ομιλία του στην Κοζάνη στις 10 Σεπτεμβρίου φαίνεται να είπε “Μηδέν στο πηλήκιο” αντί για “πηλίκο” (http://www.youtube.com/watch?v=Nvg8LG3aRNw#t=1m40s), ξεκινά το άρθρο «ριζικής» αποδόμησης του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ γράφοντας:

Ναι, το είπε ο ανελλήνιστος: «Και τι κατάφεραν οι αντίπαλοί μας; Μηδέν στο πηλήκιο»!
Υπήρξε υπουργός Παιδείας, υπουργός Εξωτερικών, ετοιμάζεται να είναι αυριανός πρωθυπουργός των Ελλήνων. Και δεν ξέρει να ξεχωρίσει το «πηλίκον» (αποτέλεσμα της διαίρεσης δύο αριθμών) από το «πηλήκιο» (στρατιωτικό κάλυμμα της κεφαλής).

Ο κ. Καργάκος, σε ρόλο υπερασπιστή του κ. Παπανδρεόυ απαντά σκληρά στο ομότιμο καθηγητή, αποκαλώντας τον «ελληνομέτρη» (http://sarantakos.wordpress.com/2009/09/28/pelekio/). Δε θα κρίνω ούτε την άποψη του ενός, ούτε την απάντηση του άλλου. Για πολλούς λόγους. Αρχικά, γιατί τους σέβομαι απόλυτα. Διδάχτηκα από τα βοηθητικά βιβλία του ενός για την «Έκθεση-Έκφραση», όντας ακόμα μαθητής, διδάχτηκα από την άμεση, άτενκτη και ορθή –τουλάχιστον γραμματολογικά- γραφή του άλλου. Επιπρόσθετα, δεν είμαι γλωσσολόγος και μπρος στο διαμέτρημά τους, είμαι ακόμα ένα τίποτα (ενίοτε για λόγους αυτοεκτίμησης προσθέτω το Καβαφικό «ενδιαφέρον» πλάι στο «τίποτα»). Μπορώ να κρίνω όμως αυτό που και οι ίδιοι κρίνουν. Το κατά πόσο δηλαδή ένας εν δυνάμει Πρωθυπουργός πρέπει να έχει καλή σχέση και όχι μαθητευόμενου, τόσο με τη γλώσσα όσο και με την προάσπιση της ελληνικής ιστορίας και συνέχειας. Επειδή, δε θέλω να κατηγορηθώ για «ακραίες απόψεις», για «εθνικισμό», ή για «αντιπαπανδρεϊσμό», θα υπενθυμίσω απλά λόγια μεγάλων ή «συγγενών» για να επιχειρηματολογήσω. Σε τέτοιες περιπτώσεις νομίζω επιβάλλεται μια τέτοια προσέγγιση, «ευαίσθητων θεμάτων».

Θυμίζω λοιπόν, τα λόγια ενός αντικειμενικά Μεγάλου Έλληνα (του μέτρου), του Οδυσσέα Ελύτη. «Μονάχη έγνοια η γλώσσα μας στις αμμουδιές του Ομήρου».. Αλλά, παραθέτω και την ίδια τη ρήση που ο κ. Καργάκος έχει στον ιστολόγιό του, μια ρήση που νομίζω αυτοακυρώνει το επιχείρημά του να υποβιβάσει τα λάθη του κ. Παπανδρέου σε απλά σαρδάμ. «Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία», γράφει ο κ. Καργάκος. Και πράγματι έτσι είναι.

Κλείνοντας, θα παραθέσω μήνυμα από group στο facebook, όπως συνηθίζω τις τελευταίες μέρες όντας θαυμαστής του μέσου και θεωρώντας ότι ως τέτοιο –ως μέσο- αποτελεί εργαλείο για πολλούς στη παράθεση χρήσιμων λόγων «αρχείου». Η υπενθύμιση νομίζω έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, όπως είχαν όλα τα τότε δημοσιεύματα της κ. Κανέλλη στο περιοδικό της, καθώς παρουσιάζει την άμεση άποψη και εικόνα που έχει ο αδελφός του υποψήφιου Πρωθυπουργού για εκείνον και δε νομίζω ότι χωρά περισσότερο σχολιασμό η «ελληνικότητα» του κ. Παπανδρέου.

«Διαβάζω στο περιοδικό NEMECIS Ιαν-Φεβρ.2004, σελ.98-99 όπως επίσης και σε πρόσφατη αναδημοσίευση στο βιβλίο "Η Ελλάδα Αιμορραγεί", έκδοση 2008, την επιστολή όπου μεταξύ άλλων γράφει ο κ. Νίκος Παπανδρέου:

«Είμαι μισός Αμερικανός και μισός Έλληνας. Γεννημένος στο Σαν Φρανσίσκο, είμαι μετανάστης στην Ελλάδα (....). Ο παππούς μου και ο πατέρας μου είναι ίσως οι πιο διάσημοι και κακόφημοι πολιτικοί στην Ελλάδα από το 1900. Αυτή την στιγμή ο πατέρας μου είναι επικεφαλής αυτής της καταραμένης χώρας σαν πρωθυπουργός , για ακόμη μια φορά. Ο αδελφός μου (σ.σ ο σημερινός πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου) είναι βουλευτής με το πνεύμα της δεκαετίας του 1960. Περιστασιακά και εγώ ο ίδιος στήνω μια παράσταση ως υιός του. Είμαι ένας μεταμφιεσμένος Έλληνας με Αμερικάνικη καρδιά".

Υπενθυμίζω ότι ο κ. Νίκος Παπανδρέου διετέλεσε σύμβουλος στο Υπουργείο Αιγαίου και σύμβουλος στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, με κρατικό αυτοκίνητο, με κρατικούς φύλακες και τις ανάλογες αποδοχές, όταν ο αδελφός του ( ο σημερινός ..εν δυνάμει πρωθυπουργός) ήταν Υπουργός Εξωτερικών. Ήταν η εποχή που -κατ` δήλωση Πάγκαλου- στο υπουργείο ομιλείτο η Αμερικανική αντί της Ελληνικής γλώσσας!»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

O GEORGE PAPANDREOU ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΧΕΡΙ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΦΕΝΟΣ, ΑΦΕΤΕΡΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ
ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ
ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΟΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821
ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟΝ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΙΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΄ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΒΑΤΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ΄΄
ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΟΠΩΣ Η ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΟΠΛΑ, ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ
ΚΑΝΕΙΣ΄΄΄


ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΟΣΑ ΚΤΗΜΑΤΑ ΑΔΙΑΘΕΤΑ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΗΓΗ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗΣ

ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΧΕΤΑΙ Η ΧΩΡΑ
ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΒΑΣΗ

ΠΑΝΤΩΣ O PAPANDREOU ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΙΕΡΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ
ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΠΑΤΑΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΠΛΕΟΝ ΛΟΓΙΚΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ
ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΙΑ ΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΩΣ
ΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ

ΕΤΣΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΛΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΙ Η ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
ΠΟΥ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΘΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ

ΤΕΡΜΑ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΙ Η ΣΠΑΤΑΛΗ 40 ΔΙΣ

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΙ ΑΛΛΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ
ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

WWW.ARELIS.GR
ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
ΕΡΩΤΟΝΟΜΙΚΟΝ
ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕ ΚΟΙΝΟ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ

ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΓΙΑ ΗΛΙΚΙΕΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ

Lucky Archer - Λάκης Βελώτρης είπε...

Δευτερονομία υποστήριξη αμφικτυονική δήμοκρατια δικαστών και δυσάρεστη σλαβο κουμουνικη ιερά μοναρχία τον τράγων Τάρα απολαύστε σλαβο κουμουνικη μοναρχία Παπανδρέου αφού το επίθετο τους εινα και από τράγους Ελληνισμός και Ορθοδοξία είναι ασυμβίβαστα με σύγχρονη κοινωνία Βάλε θειές και παπάδες στο τηγάνι να φας αν πίνας Περιτομή στης τσιμπεροφωρούσσες. Palamite Zealotes massacred Thessalonian aristocracy in preparation for Cantacuzene usurpation which brought about hesychast hyperventilatory hallutination. Πυρκαγιά στα μοναστηργιά This soviet socialism motivated Anatolian farmers to embrace Turks in th 1400s to avoid redistributative taxation and then for liberated mainlanders to migrate to Smyrna in the 1800s. να γλιτώσουμε απ'την σκλαβιά, απ'την σλαβοκουμουνιά