28.12.10
ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΝΗ (ΑΟΖ) · ΕΊΝΑΙ τεράστιο το βάρος της ευθύνης του Γ.Α. Παπανδρέου και πιθανή αμέλεια για τη ρύθμιση της ΑΟΖ είναι ανεπίτρεπτη, διότι θα συνιστούσε απεμπόληση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με ενδεχόμενο δόλο!
Με επίκεντρο την Οικονομία, βρισκόμαστε στη δίνη μιας πολύπλευρης κρίσης.
Η χώρα μας, εξαιτίας εγκληματικών λαθών των κομμάτων εξουσίας (κυρίως των Κυβερνήσεων Κ.Σημίτη και Κώστα Καραμανλή, αλλά και Γ.Α.Παπανδρέου, που «κληρονόμησε» μια σχεδόν κατεστραμμένη οικονομία και προσπάθησε να αντιμετωπίσει την κρίση δανεισμού αλλοπρόσαλλα, επιβάλλοντας σκληρή λιτότητα στους Έλληνες εργαζόμενους και αφήνοντας ανέγγιχτους τους μεγαλοφοροφυγάδες κ.ά), αντιμετωπίζει μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, με ορατό το ενδεχόμενο της χρεωκοπίας.
Η οικονομικο-πολιτική κρίση όμως, έχει αγγίξει και τα εθνικά μας θέματα. Έχουν μειωθεί δραστικά οι αναγκαίες δαπάνες για την αμυντική θωράκιση της Χώρας μας. Οι Ένοπλες Δυνάμεις αντιμετωπίζουν ήδη σοβαρά λειτουργικά και επιχειρησιακά προβλήματα.
Η διπλωματία μιας χώρας στηρίζεται στην οικονομία, στις Ένοπλες Δυνάμεις και την κοινωνική συνοχή. Αν αυτοί οι πυλώνες , τα στηρίγματα της διπλωματίας είναι αδύνατα, τότε, η διπλωματία μοιραία δεν μπορεί να είναι αξιόπιστη και αποτελεσματική, ειδικά στο σημερινό συγκρουσιακό διεθνές περιβάλλον, όταν επιπλέον η χώρα μας αντιμετωπίζει μια πολύ σοβαρή απειλή, την επεκτατική και διεκδικητική πολιτική της Τουρκίας.
Η βαθιά οικονομική κρίση , σύμφωνα με κυνική ομολογία του πρωθυπουργού Γ.Α.Παπανδρέου, έχει καταστήσει τη χώρα μας, περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας!
Ανταλλάξαμε, το δανεισμό (από Δ.Ν.Τ. , Κομισιόν και Ε.Κ.Τ.) για τη αμφίβολη σωτηρία της Οικονομίας, με την εκχώρηση τμήματος της Εθνική μας Ανεξαρτησία!
Ο Ελληνοτουρκικός διάλογος συνεχίζεται, με πιέσεις από ΗΠΑ και ΝΑΤΟ, για υποχωρήσεις της Ελλάδας στις Τουρκικές απαιτήσεις.
Σε αυτές τις περιστάσεις, η απάντηση της Ελληνικής Κυβέρνησης θα πρέπει να είναι επιθετική, αλλά στα πλαίσια της νομιμότητας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους, να ζητήσει από την Τουρκία, την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο , ως όρο εκ των ουκ άνευ, για τη συνέχιση των διμερών συνομιλιών. Πρόκειται για εξαιρετικής σημασίας ζήτημα, διότι η οριοθέτησή της διαμορφώνει ένα νέο νομικό και κυριαρχικό καθεστώς στο Αιγαίο. Είναι μια ρύθμιση αναγκαία, που όχι μόνο διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, άλλα και διευρύνει τα θαλάσσια όρια άσκησης της εθνικής μας κυριαρχίας. Η απαίτηση της Ελλάδας για οριοθέτηση της ΑΟΖ, αποτελεί και ένα σαφές μήνυμα της Ελληνικής Κυβέρνησης, ότι είναι αποφασισμένη να προασπίσει τα Εθνικά μας συμφέροντα. Στην αντίθετη περίπτωση, που η Ελληνική Κυβέρνηση διακατεχόμενη από φοβικά σύνδρομα έναντι της Τουρκίας, «αμελήσει» την οριοθέτηση της ΑΟΖ, θα φέρει ευθύνες για την αναπόφευκτη ζημία επί θεμάτων εθνικής μας κυριαρχίας .
Σύμφωνα λοιπόν με το Δίκαιο της θάλασσας (1982), τα περί υφαλοκρηπίδας και ΑΟΖ καθορίζονται ως εξής:
Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), είναι μία νέα ζώνη θαλάσσιας δικαιοδοσίας και δικαιωμάτων των παράκτιων κρατών, με τεράστιο εύρος (μέχρι 200 ναυτ. μίλια από τις ακτές), που περιλαμβάνει τα ύδατα, το βυθό και το υπέδαφος της περιοχής της, και αρχίζει μετά το τέλος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Το σημαντικό είναι ότι ουσιαστικά η ΑΟΖ περιέλαβε και συγχώνευσε στο καθεστώς της, τον προϋφιστάμενο θεσμό της Υφαλοκρηπίδας.
Στην Αποκλειστική Οικονοµική Ζώνη το παράκτιο κράτος έχει κυριαρχικά δικαιώµατα για σκοπούς εξερεύνησης, εκμετάλλευσης και διαχείρισης των φυσικών πόρων.
Στην ΑΟΖ το παράκτιο κράτος, δικαιούται να κάνει έρευνες στον βυθό και να αξιοποιεί κατά το δοκούν τα υποθαλάσσια ορυκτά (πετρέλαιο και φυσικό αέριο)
Και ακόμη, νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που κατοικούνται, έχουν δικής τους ΑΟΖ, άρα και υφαλοκρηπίδα (π.χ. Αγαθονήσι, Φαρμακονήσι, Στρογγύλη, Μεγίστη, Καστελόριζο και δεκάδες άλλα μικρά κατοικημένα νησιά).
Συνεπώς, είναι ακατανόητη η εμμονή της Κυβέρνησης στην οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, ενώ θα έπρεπε ήδη να είχε προβεί στην σχετική προετοιμασία , για την οριοθέτηση της ΑΟΖ.
Επισημαίνουμε ότι, η Ελλάδα, βάσει του άρθρου 3 της Σύμβασης των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας (Montego Bay, 1982), το οποίο αποτελεί παράλληλα και εθιμικό δίκαιο, δικαιούται να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη της μέχρι τα 12 ν.μ.
Κατά την επικύρωση της Σύμβασης των Η.Ε. για το Δίκαιο της Θάλασσας, η χώρα μας προέβη σε δήλωση ότι ο χρόνος και ο τρόπος άσκησης του δικαιώματος επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης είναι ζήτημα που απορρέει από την εθνική της στρατηγική, χωρίς αυτό να σημαίνει ούτε κατ’ ελάχιστον απεμπόληση εκ μέρους της του δικαιώματος αυτού.
Απαντώντας η Τουρκία στη σύννομη ελληνική ενέργεια, με ομόφωνο ψήφισμα της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης (8/6/1995), απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα σε περίπτωση επέκτασης της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης πέραν των 6 ν.μ. (causus belli)!.
Το εντυπωσιακό είναι ότι, η Τουρκία, ενώ δεν έχει υπογράψει και δεν έχει επικυρώσει το Δίκαιο για την Σύμβαση της Θάλασσας (Montego Bay, 1982), έχει οριοθετήσει την ΑΟΖ στη Μαύρη Θάλασσα με την Ρουμανία, την Βουλγαρία και με την Ρωσία!!
Πάντως το διακύβευμα , οικονομικό , ενεργειακό , πολιτικό και στρατιωτικό, από την οριοθέτηση της ΑΟΖ είναι τεράστιο. Αρκεί η επισήμανση ότι, η θαλάσσια περιοχή που εκτείνεται από τις ακτές της Θράκης, περιλαμβάνει το Αιγαίο, την θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης και της Κύπρου, που φτάνει μέχρι τις μεσογειακές ακτές της Τουρκίας, της Συρίας, του Ισραήλ και της Βόρεια Αφρικής, είναι πολύ πιθανόν να κρύβει στον βυθό της τεράστια αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτιμηθεί η σημασία της οριοθέτησης της ΑΟΖ.
ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ
Η Τουρκία, σύμφωνα με πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ, επιμένει το σύμπλεγμα νησίδων και βραχονησίδων (συνολικά 13) του Καστελόριζου να εξαιρεθεί από τις συνομιλίες για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας. Η Τουρκία διατείνεται ότι, το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο, αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκική διπλωματία υποστηρίζει ακόμη, ότι το σύμπλεγμα των 13 νησίδων της περιοχής του Καστελόριζου διέπεται από ειδικό καθεστώς, των αποκομμένων νησίδων που επικάθονται επί της τουρκικής υφαλοκρηπίδας. Άρα, δεν διαθέτουν ούτε ΑΟΖ , ούτε και δικής τους υφαλοκρηπίδα!
Αν όμως γίνει αποδεκτή η τουρκική άποψη, τότε, το Καστελόριζο αποκόπτεται από τον Εθνικό κορμό και το επόμενο βήμα θα είναι η αμφισβήτηση της κυριαρχίας του. Και το σημαντικότερο, αν γίνει δεκτό ότι το Καστελόριζο δεν διαθέτει ΑΟΖ, τότε η Ελλάδα δεν θα έχει δυνατότητα οριοθέτησης της ΑΟΖ με την Κύπρο, αφού θα παρεμβάλλεται η ΑΟΖ της Τουρκίας.
Το Καστελόριζο έχοντας δική του ΑΟΖ, ως κατοικούμενο νησί, αποτελεί σημείο οριοθέτησης της ΑΟΖ της Ελλάδας με την Αίγυπτο και με την Κύπρο. Δηλαδή η Τουρκία δεν θα έχει θαλάσσια σύνορα με την Αίγυπτο. Γι’ αυτό η Άγκυρα αρνείται να δεχθεί ότι το Καστελόριζο διαθέτει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη
Συνεπώς , είναι μείζον Εθνικό θέμα το Καστελόριζο και θα πρέπει να απορριφθεί κάθε συζήτηση που εγείρεται από την Τουρκία, να εξαιρεθεί αυτό το νησιωτικό σύμπλεγμα από τις ελληνοτουρκικές συνομιλίες, για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας καταρχήν και της ΑΟΖ σε επόμενο στάδιο.
********8
Η Κυπριακή Δημοκρατία αγνόησε τις τουρκικές απειλές και προχώρησε σε συμφωνία με το Ισραήλ, για την οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).
Η Ισραηλινό- Κυπριακή συμφωνία για την ΑΟΖ, είναι σαφές ότι , αποτελεί διπλωματική ήττα για τη Τουρκία, διότι η Άγκυρα δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και συνεπώς, δεν της αναγνωρίζει το δικαίωμα να συνάπτει Διεθνείς Συμφωνίες!
Στις έντονες διαμαρτυρίες της Άγκυρας, Κυβερνητικός αξιωματούχος του Ισραήλ, απάντησε: ««Οι Τούρκοι επιδεικνύουν έναν θλιβερό κυνισμό καταγγέλλοντας την ενεργειακή συμφωνία του Ισραήλ με την Κύπρο με επιχείρημα, ότι κατέχουν στρατιωτικά το βόρειο τμήμα της Κύπρου»!
Φυσικά το διακύβευμα είναι ο εντοπισμός τεραστίων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου (κοίτασμα «Λεβιάθαν») σε περιοχές που συμπεριλαμβάνονται στην οριοθετημένη πλέον ΑΟΖ Κύπρου και Ισραήλ.
Η Άγκυρα έχει καταστήσει σαφές ότι δεν πρόκειται να είναι απούσα στην χάραξη ενεργειακών συνόρων στην Ανατολική Μεσόγειο και είναι προφανές ότι θα αντιδράσει και θα επιχειρήσει να ανατρέψει κάθε συμφωνία που αντιστρατεύεται τα συμφέροντά της.
Η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή πλευρά, έχουν κατηγορήσει τη Κύπρο πως διαπραγματεύεται τον ορυκτό πλούτο της περιοχής με το Λίβανο, το Ισραήλ, την Αίγυπτο, αλλά και με τη Συρία, ερήμην της Τουρκίας.
Το εντυπωσιακό είναι ότι πριν μερικά χρόνια ο αείμνηστος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Τ.Παπαδόπουλος είχε προτείνει στον Έλληνα Πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή να προχωρήσουν στην οριοθέτηση της ΑΟΖ των δυο κρατών, αλλά δυστυχώς η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν άδραξε μια τόσο μεγάλη ευκαιρία, που θα δημιουργούσε και ένα προηγούμενο όχι μόνο για το Καστελόριζο, αλλά και θα δημιουργούσε μόνιμα θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας με την Κύπρο!
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν ήθελε να δημιουργήσει ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και απέρριψε την πρόταση του ΤΑΣ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.
Πάντως, η Ελληνική Κυβέρνηση, η Κυβέρνηση του Γ.Α.Παπανδρέου, μετά την πρόσφατη ισραηλινό-κυπριακή συμφωνία για την οριοθέτηση της ΑΟΖ, θα πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλία και για την οροθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας- Ισραήλ –Κύπρου. Η Κυβέρνση θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει σε ψήφισμα που θα έχει την έγκριση της Βουλής, με το οποίο να δημιουργεί ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΜΙΚΗ ΖΩΝΗ στις Ελληνικές Θάλασσες, όπως δικαιούται να πράξει. Και εν συνεχεία η πράξη αυτή να ανακοινωθεί στον ΟΗΕ και την Ε.Ε.
Εάν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν πραγματοποιήσει άμεσα οριοθέτηση της ΑΟΖ τουλάχιστον ανάμεσα στην Ελλάδα, στην Κύπρο και το Ισραήλ, ώστε να προκαταλάβει την παράνομη Τουρκική ΑΟΖ στην Μεσόγειο, τότε η Ελλάδα θα υποστεί μια νέα και ιδιαιτέρως δεινή διπλωματική, οικονομική και πολιτική ήττα, αφού θα έχει αυτοεξαιρεθεί από την εκμετάλλευση του τεράστιου ορυκτού πλούτου της Ανατολικής Μεσογείου.
ΕΊΝΑΙ τεράστιο το βάρος της ευθύνης του Γ.Α. Παπανδρέου και πιθανή αμέλεια για τη ρύθμιση της ΑΟΖ είναι ανεπίτρεπτη, διότι θα συνιστούσε απεμπόληση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, με ενδεχόμενο δόλο!
πηγη
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
3 σχόλια:
ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ - ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, Σοβαρές εξελίξεις αναμένονται το Γενάρη.
http://tasosnastos.blogspot.com/2010/12/blog-post_868.html
part 1
Η Τουρκία ψάχνεται .
Το Mavi Marmara θα αναχωρήσει και πάλι για τη Γάζα, λέει ο επικεφαλής τούρκος ακτιβιστής
Φωτογραφία από διαδίκτυο
http://www.hurriyetdailynews.com/images/2010_12_26/mavi-marmara-arriving-to-istanbul-will-repeat-its-journey-say-the-chief-activist-2010-12-26_l.jpg
From HEIL GAP
Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
Η περιοχή Sarayburnu που προοριζόταν για την υποδοχή του Mavi Marmara ήταν γεμάτη από κόσμο με Παλαιστινιακές και τουρκικές σημαίες, ο οποίος φώναζε συνθήματα στη μνήμη των νεκρών καθώς πλησίαζε ο στολίσκος της βοηθείας
Το σκάφος Mavi Μαρμαρά θα κάνει άλλη μια προσπάθεια να σπάσει τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας ένα χρόνο μετά το πρώτο δύσμοιρο ταξίδι του, δήλωσε την Κυριακή ένας από τους σημαντικότερους ακτιβιστές που οργάνωσαν το ταξίδι.
Επτά μήνες από τότε που εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους πάνω στο πλοίο του στολίσκου ΠΡΟΣ-ΤΗΝ –ΓΑΖΑ , το πλοίο επέστρεψε στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, όπου έγινε δεκτό στη γειτονιά Sarayburnu με εκδηλώσεις μνήμης για εκείνους που έχασαν τη ζωή τους από την επίθεση ισραηλινών κομάντος στις 31 Μαΐου», καθώς και για όλα τα προηγούμενα θύματα του αποκλεισμού της Γάζας
"Η τύχη του Mavi Μαρμαρά θα καθορισθεί από την συνείδησή των ιδιοκτήτων του». Θα οργανώσουμε άλλο ένα ταξίδι προς τη Γάζα φέτος στις 31 Μαΐου, την ίδια ημερομηνία, που έγινε η επιδρομή, με ένα μεγαλύτερο πλήρωμα , για να επιστήσουμε το ενδιαφέρον γύρω από το εμπάργκο για μια ακόμη φορά, δήλωσε στην Hürriyet ο «Umit Sonmez », ο συντονιστής του The Foundation for Human Rights and Freedoms and Humanitarian Relief) or İHH , το οποίο συγκέντρωσε και τον προηγούμενο στολίσκο προς την Γαζα .
Ένα επιπλέον 50 πλοία θα συνοδεύουν το Mavi Μαρμαρά στο επόμενο ταξίδι του, είπε ο Sonmez, προσθέτοντας ότι η ΙΥΥ η İHH δέχεται μεγάλη διεθνή υποστήριξη για την καμπάνια του. Ερωτηθείς αν οι ακτιβιστές φοβούνται μήπως και βιώσουν ένα άλλο θανατηφόρο χτυπημα, ο Sonmez είπε ότι το μόνο που έχουν να πάθουν είναι να υποβληθούν για μία ακόμη φορά στον φόβο, ενώ ο παλαιστινιακός λαός στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη εχει τέτοιες εμπειρίες καθημερινά και θα πρέπει να απελευθερωθεί από τις κακουχίες τους.
Σημειώνεται επίσης ότι ο γεννημένος στο Ισραήλ Σουηδός ακτιβιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ντρορ Feiler και ο έλληνας ακτιβιστής Δημήτρης Πλειώνης εμφανίστηκαν επί σκηνής κατά τη διάρκεια του καλωσορίσματος του Mavi Μαρμαρά .
"Τα ίχνη από σφαίρες και το αίμα υπάρχουν ακόμα αριστερά στους τοίχους και τα καθίσματα," είπε ο Sonmez.
Το Marmara Mavi θα αγκυροβολήσει για μια εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, όπου και θα είναι ανοικτό για περιήγηση του από τον κόσμο που θα ενημερώνεται σχετικά από αυτούς τους ίδιους που έζησαν το τραγικό περιστατικό την 31η του Μάη. Μετά από αυτό, το σκάφος πρόκειται να πλευρισει σε ένα ναυπηγείο για συντήρηση, πριν από το ταξίδι του επόμενου έτους.
Φωτογραφία από διαδίκτυο Turkish ship Mavi Marmara
http://www.hurriyetdailynews.com/images/2010_08_05/turkish-officials-to-collect-flotilla-vessels-from-israel-2010-08-05_l.jpg
Αλήθεια δεν ήταν το Mavi Marmara το πλοίο που απελευθερώθηκε από το Ισραήλ, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα πλεύσει προς τη Γάζα και πάλι;
Το νέο πρόσωπο της Τουρκίας στον 21ο αιώνα: Η Αλ Κάιντα μπορεί να είναι περήφανη για σένα.
Οι Τούρκοι όμως όπως είναι γνωστό δεν παίζουν με τη φωτιά. Τι έχει αλλάξει; Ήρθε η ώρα των εκλογών δεν το γνωρίζετε.
Έτσι, το πλοίο θα πλεύσει στα τέλη Μαΐου 2011, δηλαδή πριν από τις εκλογές του Ιουνίου 2011; Πολύ συμπτωματικό, δεν θα σας πω καθαρή τύχη; Ενορχήστρωση , θέατρο, η κάποιο καινούργιο παιχνίδι του κυρίου Σορος για μια γενικευμένη κρίση με το Ιράν γιατί μάλλον θα έχει ποντάρει το κάτι τις του και για ένα τέτοιο ενδεχόμενο . !
Μια Πετρελαϊκή κρίση ισως η τέλος πάντων ότι διάολο έχει στο μυαλό του .
part 2
Αλλά υπάρχουν ακόμη τούρκοι στρατιωτικοί οι όποιοι δεν υποστηρίζουν το κίνημα αυτό των ισλαμιστών. Και υπάρχουν άλλοι τρόποι για την παροχή βοήθειας στη Γάζα. Γιατί η Γάζα δεν είναι πρόβλημα της Τουρκίας αλλά είναι το πρόβλημα των ισλαμιστών της Τουρκίας και του ΑΚΡ (κόμματος του χαλιφάτου του ERDOGANINSTAN ) που προσπαθούν να το κάνουν και πρόβλημά της χώρας τους .
Ελπίζω ότι ο τουρκικός λαός θα γνωρίζει ότι το Ισραήλ θέλει να αφήσει τα εφόδια να πάνε στη Γάζα μόνο αφού ελέγξει ότι η ΙΥΥ (ριζοσπαστική ομάδα, η οποία σύμφωνα με ορισμένες πηγές έχουν σχέση με την al-Qaeda και σύμφωνα με άλλες είναι υπάλληλοι των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας ΜΙΤ ), δεν στέλνει όπλα στη Γάζα ΩΣΤΕ αυτοί που θα τα παραλάβουν να πυροβολήσουν με αυτά εναντίον των ισραηλινών πολιτών.
Φυσικά, η Τουρκία έχει πάντα τη δυνατότητα της υποστήριξης του Τουρκικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας της που θα μπορούσαν να παρέχουν προστασία στην επόμενη συνοδεία ΙΥΥ?. Υπό τις συνθήκες αυτές, όμως πώς θα μπορέσει άραγε ο Τούρκος πρωθυπουργός να το εξηγήσει αυτό στους πολίτες του ,στους συμμάχους του στο ΝΑΤΟ και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ;
Αλλά να εδώ ας είμαστε ειλικρινείς . Ποιος έχασε; Το Ισραήλ και η Τουρκίας. Ποιος κέρδισε; Η Χαμάς.
Ακριβώς όπως ο διαχωρισμός των μαύρων στην Αμερική και το καθεστώς του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική δεν θα μπορούσε να διαρκέσει για πάντα, παρομοίως δεν μπορεί να συνεχίσει και η βάναυση μεταχείριση των Παλαιστίνιων …...
Εδώ όμως το Ισραήλ πρέπει συνειδητοποιήσει το δίλλημα του .
α)Αν το Ισραήλ αφήσει το πλοίο να σπάσει τον αποκλεισμό, του στρατόπεδο συγκέντρωσης της Λωρίδας της Γάζας τότε μπορεί αυτή τελικά να θεωρηθεί ελεύθερη.
Β)Σε περίπτωση που η ισραηλινή κυβέρνηση αποφασίσει να κάνει αυτό που έκανε την τελευταία φορά, αυτό θα δείξει περισσότερο στον κόσμο την κτηνωδία του Ισραήλ, στο σημείο όπου αυτό θα γίνει ακόμη πιο μισητό από ό, τι είναι ήδη .
Διεθνής υποστήριξη; Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω .... Ο αποκλεισμός είναι νομικά κατοχυρωμένος από την Ευρωπαϊκή Ένωση ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ (προσωπικά δεν την εμπιστεύομαι καθόλου ) και επιβάλλεται από την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Γιατί τονίζεται πάντα το Ισραήλ και αγνοείται η Αίγυπτος όταν αυτή ήταν που εμπόδισε την Ράφα πριν 2 χρόνια αφήνοντας εκατομμύρια στην Γάζα είναι χωρίς τροφή ή νερό ή καταφύγιο!
Η ισραηλινή κυβέρνηση έμαθε το μάθημά της. Και δεν θα υπάρξει άλλη επόμενη φορά. Αλλά εγώ δεν πιστεύω επίσης ότι η τουρκική κυβέρνηση θα επιτρέψει στο πλοίο να αποπλεύσει από την Τουρκία
Πρέπει εδώ να κλείσουμε με μια διαπίστωση .
« ΠΕΙΣΜΑΤΑΡΙΚΟ ΠΛΟΙΟ , ΔΕΝ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΕΥΚΟΛΑ ».
HEIL GAP ( or mind the GAP )
Δημοσίευση σχολίου