ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

25.11.08

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ



Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Για τον κ. Υπουργό Οικονομικών


ΘΕΜΑ: Η Κυβέρνηση Καραμανλή, παρά τις δύο κοινοβουλευτικές ερωτήσεις (16/9/08 και 13/10/08) βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, επιμένει, εμπαίζοντας τους πολίτες και ευνοώντας τα συμφέροντα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Βατοπεδίου, να διατηρεί σε ισχύ την υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 Υπουργική Απόφαση του τότε Υπουργού κ. Δούκα με την οποία ανατράπηκε η αναπομπή Φωτιάδη και εμμέσως «αναγνωρίστηκαν» διοικητικά (παράλληλα με την παραίτηση από την ήδη κερδισμένη δίκη) ως δήθεν ιδιοκτησία της Μονής οι εκτάσεις της Βιστωνίδας, αλλά και δύο ακόμα επίμαχες αποφάσεις, την ΥΑ 3288/05 ΚΥΑ 16651/2006, οι οποίες έδωσαν εντολή στην ΚΕΔ να προχωρήσει στις οργιώδεις ανταλλαγές και χρησιμοποιήθηκαν ως βάση για τη σύνταξη των επίμαχων συμβολαίων. Αποτέλεσμα των Κυβερνητικών «παραλείψεων» είναι να μη παρέχεται καμία απολύτως διασφάλιση ότι τα δημόσια ακίνητα που εκχωρήθηκαν θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο


Η Κυβέρνηση Καραμανλή εμφανίζεται να επιδίδεται σε έναν ανελέητο εμπαιγμό του Ελληνικού λαού σε σχέση με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, διατηρώντας σε ισχύ ΟΛΕΣ τις αποφάσεις των Υπουργών της που αναγνώρισαν τις περιοχές της Βιστωνίδας ως δήθεν ιδιοκτησία της Μονής Βατοπεδίου και έδωσαν εντολές για τις οργιώδεις και αδιαφανείς ανταλλαγές.


Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση Καραμανλή, παρά τις συγκλονιστικές αποκαλύψεις, που κορυφώθηκαν τους τελευταίους μήνες για το μείζον αυτό σκάνδαλο:


(α) έχει εκδώσει μία κενή περιεχομένου και χωρίς ουσιαστικά νομικές συνέπειες Υπουργική απόφαση, την υπ΄αριθμ 1098315/6443/Α0010/3-10-08 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, με την οποία γίνεται ανάκληση μόνο παλαιότερων Υπουργικών αποφάσεων που ήδη έχουν αναπεμφθεί το 2003 με την υπ’ αριθμ. 9983/30-10-03 απόφαση του κ. Φωτιάδη και ούτως ή άλλως δεν έχουν σήμερα ισχύ!


(β) Διατηρεί μέχρι σήμερα σε ισχύ την υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δούκα, με την οποία έγινε αποδεκτή νέα γνωμοδότηση του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου που αναβίωσε αναπεμφθείσες επί Φωτιάδη γνωμοδοτήσεις υπέρ της Μονής και έμμεσα αναγνώρισε (παράλληλα με την Υπουργική εντολή παραίτησης από την ήδη κερδισμένη δίκη) ως δήθεν ιδιοκτησία της Μονής τη Λίμνη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες εκτάσεις.


(γ) Διατηρεί σε όλες τις Υπουργικές αποφάσεις των ανταλλαγών, δηλαδή την ΚΥΑ 16651/2006 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και την υπ’ αριθμ. 3822/05 απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο δια της Κυβερνήσεως Καραμανλή, σε κάθετη αντίθεση με την κρίση του αρμοδίου Δικαστηρίου Ροδόπης, υιοθέτησε αδικαιολόγητα την άποψη ότι οι περιοχές της Βιστωνίδας ανήκαν ΔΗΘΕΝ στη Μονή Βατοπεδίου και αποφασίζει τις ζημιογόνες για το δημόσιο και επωφελείς για τη Μονή και όσους βρίσκονται πίσω από αυτήν ανταλλαγές δημοσίων ακινήτων με αδιαφανείς μεθοδεύσεις εις βάρος της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.


(δ) Και, ως συνέπεια της διατήρησης σε ισχύ όλων των παραπάνω αποφάσεων με τις οποίες υλοποιήθηκαν οι οργιώδεις ανταλλαγές, αρνείται η Κυβέρνηση να θέσει θέμα ακυρότητας των παράνομων συμβολαίων με τα οποία εκχωρήθηκαν χαριστικά στη Μονή και σε εταρείες που συνδέονται με αυτήν ακίνητα φιλέτα τεράστιας αξίας σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.


Σημειωτέον ότι μετά την πρόσφατη δημοσίευση της αρχικά ενταφιασμένης με Κυβερνητική υπογραφή τον Ιούλιο του 2004 απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου Ροδόπης, είναι ξεκάθαρο ότι η Μονή Βατοπεδίου δεν είχε αποκτήσει ΠΟΤΕ ιδιοκτησιακά δικαιώματα στις περιοχές της Βιστωνίδας, ούτε παλαιότερα με τα χρυσόβουλα, ούτε επί ΠΑΣΟΚ. Κατά συνέπεια, καθίσταται προφανές ότι η Κυβέρνηση Καραμανλή, εξέδωσε μία Υπουργική απόφαση επικοινωνιακής κατανάλωσης και μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, η οποία ασχολείται μόνο με τις εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια αναπεμφθείσες επί Φωτιάδη γνωμοδοτήσεις, οι οποίες ΟΥΔΕΠΟΤΕ εκχώρησαν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στη Μονή Βατοπεδίου και η οποία δεν ανατρέπει καμία από τις διοικητικές πράξεις της Κυβέρνησης Καραμανλή που εκχώρησαν με αδιαφανείς και παράνομες μεθοδεύσεις δημόσια ακίνητα φιλέτα στη Μονή Βατοπεδίου!


Είναι ανεπίτρεπτο ο Υπουργός Οικονομικών, ενώ έγκαιρα με την υπ’ αριθμ. 5346/16-9-08 ερώτησή μας, κλήθηκε να απαντήσει για το ενδεχόμενο μίας τέτοιας επικίνδυνης, ανεύθυνης και σκανδαλώδους μεθόδευσης, αρνήθηκε να απαντήσει, παραβιάζοντας τον Κανονισμό της Βουλής, ενώ την ίδια στιγμή μεθόδευε, εν γνώσει των παραπάνω επισημάνσεων, την έκδοσή της υπ΄αριθμ 1098315/6443/Α0010/3-10-08 απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, από την οποία παραλείπεται η ανάκληση των παραπάνω κρίσιμων και ισχυόντων έως σήμερα αποφάσεων της Κυβέρνησής του, με βάση τις οποίες υλοποιήθηκε το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Αποτέλεσμα της Κυβερνητικής «παράλειψης» είναι να μη παρέχεται καμία απολύτως διασφάλιση ότι τα δημόσια ακίνητα που εκχωρήθηκαν θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα συνεχίζονται, μέχρι και σήμερα, οι οικοδομικές εργασίες και η εμπορική εκμετάλλευση των χαριστικά εκχωρηθέντων ακινήτων στη Μονή Βατοπεδίου από τους εμπλεκόμενους στο Κυβερνητικό σκάνδαλο.


Είναι επίσης ανεπίτρεπτο και προκλητικό για το κοινό αίσθημα μετά τις διαρκείς αποκαλύψεις για τις αδιαφανείς Κυβερνητικές μεθοδεύσεις υλοποίησης και συγκάλυψης του σκανδάλου Βατοπεδίου, η Κυβέρνηση να προχωρά απροκάλυπτα σε δεύτερο σκάνδαλο και σε συνέχιση της διακινδύνευσης του δημοσίου συμφέροντος, επειδή στερείται της στοιχειώδους ειλικρίνειας και υπευθυνότητας να αναγνωρίζει τις συνέπειες των υπογραφών των ίδιων των Υπουργών της.


Τελικά, για μία ακόμα φορά η Κυβέρνηση Καραμανλή σπεύδει να θυσιάσει τη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος για να ικανοποιήσει τις κομματικές, «μεσιτικές» και επικοινωνιακές στρατηγικές της. Το ίδιο άλλωστε έπραξε και στο σκάνδαλο των σύνθετων δομημένων ομολόγων, όταν νομοθέτησε την επαναγορά τους με λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων, που πλήρωσαν διπλά την Κυβερνητική καταλήστευση των αποθεματικών των Ταμείων.


Μετά τα παραπάνω καλείσθε:




    • Να αιτιολογήσετε στον Ελληνικό λαό, γιατί η πρόσφατα εκδοθείσα Υπουργική σας απόφαση αναλώνεται στην ανάκληση των ήδη αναπεμφθέντων επί Φωτιάδη γνωμοδοτήσεων, που σύμφωνα και με την απόφαση του αρμοδίου Δικαστηρίου Ροδόπης ΟΥΔΕΠΟΤΕ εκχώρησαν ιδιοκτησιακά δικαιώματα στη Μονή Βατοπεδίου και συνεπώς δεν επηρέασαν σε τίποτα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των περιοχών της Βιστωνίδας, που δήθεν με την απόφασή σας επιδιώκεται να ρυθμίσετε. Με ποιο νομικό ή θεσμικό έρεισμα, η Κυβέρνησή σας επιμένει, ακόμα και σήμερα, να θέτει σε διακινδύνευση το δημόσιο συμφέρον προτάσσοντας τις μικροκομματικές της σκοπιμότητες;
    • Να αιτιολογήσετε στον Ελληνικό Λαό, γιατί η πρόσφατα εκδοθείσα Υπουργική σας απόφαση:

      • ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙ την υπ΄αριθμ υπ’ αριθμ. 1046300/3944/Α0010/7-6-04 απόφαση του τότε Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δούκα, με την οποία έμμεσα αναγνωρίστηκε ως δήθεν ιδιοκτησία της Μονής η Λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις, απόφαση που αναφέρεται ως βάση ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ.
      • ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΛΕΙ τις ίδιες Υπουργικές αποφάσεις των ανταλλαγών, δηλαδή την ΚΥΑ 16651/2006 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών και την υπ’ αριθμ. 3822/05 απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με τις οποίες το Ελληνικό Δημόσιο δια της Κυβερνήσεως Καραμανλή, σε κάθετη αντίθεση με την κρίση του αρμοδίου Δικαστηρίου Ροδόπης, υιοθέτησε αδικαιολόγητα την άποψη ότι οι περιοχές της Βιστωνίδας ανήκαν ΔΗΘΕΝ στη Μονή Βατοπεδίου και έδωσε ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΕΔ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΩΝ ΟΡΓΙΩΔΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ.
      • ΔΕΝ ΜΕΡΙΜΝΑ για την ΑΚΥΡΩΣΗ των ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΤΩΝ ΑΝΤΑΛΛΑΓΩΝ, μια ακύρωση που θα ερχόταν ως συνέπεια της ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ των παραπάνω αποφάσεων.

    • Να απαντήσετε επιτέλους στον αγωνιώδη προβληματισμό των Ελλήνων πολιτών, ενόψει των όλο και πιο επιβαρυντικών αποκαλύψεων για την Κυβέρνησή σας, αν έχετε ή όχι την πολιτική βούληση να διασφαλίσετε ότι τα ακίνητα που χαριστικά και παρανόμως εκχωρήσατε στη Μονή Βατοπεδίου θα επιστρέψουν επιτέλους στον δικαιούχο τους, δηλαδή στο Ελληνικό Δημόσιο.
    • Και τελικά, να δώσετε πειστικές εξηγήσεις γιατί η Κυβέρνησή σας αρνείται να αποδεχθεί την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για ανάκληση ΟΛΩΝ των ΥΠΟΥΡΓΙΚΩΝ αποφάσεων και ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ των συμβολαίων ανταλλαγών χωρίς να ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο. Και αντ΄αυτού η Κυβέρνηση Καραμανλή προχώρησε σε μία δήθεν ρύθμιση, που ουσιαστικά δεν ρυθμίζει τίποτα, αφού αφήνει ανέγγιχτες τις Υπουργικές αποφάσεις πάνω στις οποίες στηρίχθηκαν τα συμβόλαια των χαριστικών ανταλλαγών, ωφελώντας απροκάλυπτα τη Μονή Βατοπεδίου και τις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες που συνεχίζουν ανενόχλητες, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τις οικοδομικές εργασίες στα παρανόμως εκχωρηθέντα δημόσια ακίνητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: