ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

23.11.08

Τα λόμπυ πλευρίζουν τον Ομπάμα





Οι Ρώσοι τού ζητούν να αποτρέψει την εγκατάσταση της πυραυλικής ασπίδας στην Πολωνία. Οι Ευρωπαίοι τού ζητούν να αποκηρύξει την ιδέα της "αλλαγής καθεστώτος" όσον αφορά το ιρανικό ζήτημα, ενώ οι Ισραηλινοί απαιτούν διαβεβαιώσεις ότι δεν θα κάνει τα στραβά μάτια στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε και τους Ταλιμπάν, οι οποίοι τον κάλεσαν να βάλει τέλος στην πολιτική των Ρεπουμπλικάνων και να αποσύρει τάχιστα τα αμερικανικά στρατεύματα τόσο από το Αφγανιστάν όσο και από το Ιράκ.

Όλοι έχουν κάτι να προτείνουν και πολλές φορές να συμβουλεύσουν τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ. Λίγα μόλις λεπτά μετά την εκλογή τού Μπαράκ Ομπάμα, τα τηλέφωνα των βοηθών του άρχισαν να χτυπούν και ακόμη δεν έχουν σταματήσει μέχρι σήμερα. Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής βρίσκονται, φυσικά, οι ηγέτες ξένων κυβερνήσεων.



Αν και οι πρώτες τηλεφωνικές επικοινωνίες μεταξύ του κ. Ομπάμα και των ξένων ηγετών περιορίστηκαν σε υποσχέσεις για στενή συνεργασία και προσκλήσεις για επίσημες επισκέψεις, εντούτοις ανώτατα στελέχη κυβερνήσεων απ' όλο τον κόσμο εξακολουθούν να προσεγγίζουν τους συμβούλους τού νικητή των εκλογών της 4ης Νοεμβρίου και να προτείνουν ιδέες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ο ανανεωμένος Λευκός Οίκος πρέπει να ασκεί την εξωτερική πολιτική. Υπάρχουν, βεβαίως, και οι κυβερνήσεις εκείνες που προσπαθούν να μεταβάλουν το πολιτικό τοπίο πριν από την ορκωμοσία του κ. Ομπάμα. Η Βόρεια Κορέα, για παράδειγμα, ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέψει στους διεθνείς επιθεωρητές να συλλέξουν δείγματα από τα πυρηνικά της απόβλητα, ενώ το Ιράν διατυμπανίζει ότι δοκίμασε με επιτυχία νέο πυραυλικό σύστημα που μπορεί να πλήξει ακόμα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

"Έχουμε ήδη ακούσει πολλές και σημαντικές ιδέες από τους συμμάχους μας", σχολίασε ο εκ των συμβούλων επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής του κ. Ομπάμα, Ντένις Μακντόνα. "Εξετάζουμε όλες τις προτάσεις στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να μεταβληθούμε σ' ένα συνεταίρο που ακούει", πρόσθεσε ο ίδιος. Ο κ. Μακντόνα, ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι μέχρι την ορκωμοσία του νέου προέδρου, η ομάδα του κ. Ομπάμα απλώς θα ακούει.

Από την πλευρά τους, Ευρωπαίοι διπλωμάτες υποστήριζαν ότι ανώτατοι σύμβουλοι του κ. Ομπάμα βρίσκονταν σε ανοικτό διάλογο με τους πρέσβεις της Γαλλίας και της Βρετανίας στην Ουάσιγκτον. Οι Βρετανοί και οι Γάλλοι φέρονται να συμβουλεύουν τον κ. Ομπάμα να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στον τόνο που χρησιμοποιεί όταν αναφέρεται στους Ιρανούς πριν ανοίξει τον κύκλο των διαπραγματεύσεων μαζί τους, καθώς ανησυχούν ότι οι προεκλογικές του δεσμεύσεις περί άνευ όρων διάλογο με την Τεχεράνη μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα.

Οι Ευρωπαίοι, βέβαια, επισημαίνουν πως οι σύμβουλοι του κ. Ομπάμα δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους. "Έρχονται, μας ακούν και απλώς λένε ευχαριστώ πολύ", δήλωσε με νόημα ανώτατο στέλεχος ευρωπαϊκής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον.

Την ίδια στιγμή, βέβαια, οι Ισραηλινοί δεν μένουν με σταυρωμένα τα χέρια. Ανώτατο στέλεχος της μεταβατικής κυβέρνησης Όλμερτ ήρθε ήδη σ' επαφή με τον στενό συνεργάτη του κ. Ομπάμα και ειδικό απεσταλμένο του Μπιλ Κλίντον στη Μέση Ανατολή, Ντένις Ρος, και του διεμήνυσε ότι το Τελ Αβίβ επιθυμεί την άμεση διευθέτηση του ιρανικού ζητήματος.









Κωδικός άρθρου: 835786



ΠΟΛΙΤΗΣ - 23/11/2008, Σελίδα: 26

Δεν υπάρχουν σχόλια: