ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

29.8.09

Mια μήνυση για μίμηση..

Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης

Tη Πέμπτη, 27.8.2009, η μη κυβερνητική οργάνωση με την επωνυμία «GREEN BELT-ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ», δια του προέδρου της κ. Βασίλη Ξυπολυτά κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου για να διερευνηθούν οι πυρκαγιές που ξέσπασαν στην Αττική από 21.08.2009 μέχρι και 23.08.2009, έτσι ώστε να εξεταστεί διεξοδικά η συμμετοχή (δια ενεργειών ή παραλείψεων) όλων των υπεύθυνων και να διαπιστωθούν οι ποινικές ευθύνες όσων από δόλο ή από αμέλεια, δια πράξεων ή παραλείψεων οφειλομένων νομίμων ενεργειών, συνέβαλαν στην εκδήλωση και επέκταση των ανωτέρων πυρκαγιών.

Συγκεκριμένα την 21.08.2009, ημέρα Παρασκευή και κατά τις βραδινές ώρες εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χαράδρα στην περιοχή η οποία είναι γνωστή ως Σέσι Γραμματικού. Δυστυχώς για λόγους που θα πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος η πυρκαγιά αυτή έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις με αποτέλεσμα να επεκταθεί σε όλη τη βορειοανατολική Αττική και να καούν σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις πάνω από 200.000 στρέμματα δάσους.

Από την εκτίμηση των πραγματικών περιστατικών που επί 3 ημέρες παρακολουθήσαμε όλοι αλλά και από τις δηλώσεις που έκαναν στα μέσα μαζικής επικοινωνίας την Κυριακή 23.8.2009 επίσημοι φορείς του Ελληνικού Κράτους και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η εν λόγω πυρκαγιά και η εξαιτίας αυτής οικολογική καταστροφή πρέπει να οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση. Η άποψη αυτή ισχυροποιείται και από τα στοιχεία που έχουν δοθεί μέχρι στιγμής από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όπου αναφέρεται ότι στη συγκεκριμένη περιοχή απ όπου ξεκίνησε η φωτιά δεν υπάρχουν ούτε σπίτια, ούτε αποθήκες, ούτε στάνες αλλά ούτε καν δρόμοι.

Συνεπώς, σύμφωνα με τη στοιχειώδη λογική καθώς και από το σύνολο της διακινηθείσας πληροφόρησης προκύπτουν πραγματικά περιστατικά που στοιχειοθετούν την ύπαρξη, βαρύτατων ποινικών ευθυνών οι οποίες και πρέπει να καταλογισθούν.

Οι ευθύνες αφορούν στο ότι δεν τηρούνται οι στοιχειώδεις περιβαλλοντικοί όροι προστασίας του δάσους, πηγής ζωής για το λεκανοπέδιο της Αττικής και δεν ελέγχεται από τους αρμοδίους η τήρησή τους. Κατ’ αυτό τον τρόπο απαξιώνεται το οικοσύστημα και υποβαθμίζεται η ποιότητα ζωής όλων μας με άμεσο κίνδυνο της δημόσιας υγείας, καθώς και στο ότι από πράξεις ή παραλείψεις των αρμοδίων δημιουργούνται τα περιθώρια ώστε οι εμπρηστές που πάντα καιροφυλακτούν να δράσουν.

Επειδή για όλους εμάς, που με κάθε τρόπο προσπαθούμε να προστατέψουμε το περιβάλλον, η αναζήτηση και ο καταλογισμός των ευθυνών, πράξεων και παραλείψεων του κάθε υπευθύνου για την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκάλεσε η πυρκαγιά αυτή, αποτελούν στοιχειώδη υποχρέωση.

Επειδή πρέπει να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος και να εξεταστεί η συμμετοχή, δια ενεργειών ή παραλείψεων, όλων των υπεύθυνων ώστε να διαπιστωθούν οι ποινικές ευθύνες όσων από δόλο ή από αμέλεια, δια πράξεων ή παραλείψεως οφειλομένων νομίμων ενεργειών, συνέβαλαν στην εκδήλωση και επέκταση της πυρκαγιάς, την 21.08.2009 έως και την 24.08.2009, στην περιοχή Σέσι Γραμματικού και στη συνέχεια σε ολόκληρη την περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής.

Επειδή η Μ.ΚΟ. μας κατά τα πρότυπα του διεθνούς κινήματος της Green Belt, έχει σαν κύριο σκοπό την ανάληψη δράσεων που θα συμβάλουν στη προστασία του περιβάλλοντος με πράξεις όπως οι δεντροφυτεύσεις δεκάδων χιλιάδων δένδρων τα τελευταία χρόνια αλλά και η διατύπωση τεκμηριωμένων θέσεων και η μεταφορά τεχνογνωσίας προς την πολιτεία επί θεμάτων προστασίας του περιβάλλοντος.

Ζητούμε από την Εισαγγελία Αθηνών να ασκήσει ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις όποιες τελεσθείσες παράνομες πράξεις ή/και παραλήψεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την καταστροφή τόσο μεγάλης έκτασης δάσους, την πρωτοφανή καταστροφή του περιβάλλοντος και τη θέση σε κίνδυνο της δημόσιας υγείας.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
κ. Βασίλης Ξυπολυτάς,
Πρόεδρος GREEN BELT-ΠΡΑΣΙΝΗ ΖΩΝΗ

Τηλ: 6937338585

e-mail: info@greenbelt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: