ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

31.10.12

Το Eurogroup αγοράζει πολιτικό χρόνο

Το Eurogroup αγοράζει πολιτικό χρόνο
Ενώ οι Ευρωπαίοι ηγέτες, το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχουν δεσμευτει κατ επανάληψη ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται επ' ουδενί να περιέλθει σε αδυναμία πληρωμών, το σενάριο του  «ατυχήματος» ανακυκλώνεται συνεχώς τις τελευταίες μέρες από ελληνικά και διεθνή media. Η αρχή έγινε βέβαια με τα εμπιστευτικά σημειώματα (private notice) διεθνών τραπεζών προς  μεγάλους πελάτες τους, τα οποία αποκάλυψε το Sofokleousin.gr.  Η κινδυνολογία φαινόταν βάσιμη, αλλά το τοπίο ξεκαθαρίζει τώρα: Ανεξάρτητα από τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις και τις διαφωνίες για το πακέτο μέτρων, η περαιτέρω διαχείριση του ελληνικού προβλήματος θα εξαρτηθεί πρωτίστως από την έκβαση της αντιπαράθεσης μεταξύ του υποστηριζόμενου από τον Ευρωπαϊκό Νότο ΔΝΤ, και της Γερμανίας και  ων συνοδοιπόρων της.
Το Eurogroup, το οποίο θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης σήμερα το μεσημέρι καλείται αφενός να επιβεβαιώσει τη συμφωνία Ελλάδας-τρόικας και να εκφράσει γνώμη για την πρόοδο στη διαδικασία υλοποίησης των συμφωνημένων,  η οποία φαίνεται από την κατάθεση του προϋπολιγσμού στη Βουλή.
Εν συνεχεία ο Γιάννης Στουρνάρας θα επιχειρήσει να εκμαιεύσει δηλώσεις με τις οποίες θα τίθεται και επισήμως θέμα επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα θέσει η ελληνική πλευρά ζήτημα κουρέματος χρέους, το οποίο αν και αποτελεί θέμα συζήτησης δεν περιλαμβάνεται σε καμία επίσημη ατζέντα ευρωπαϊκού οργάνου.
Οι έντονες διαβουλεύσεις σε όλα τα επίπεδα και η άκαρπη συνάντηση Μέρκελ-Λαγκάρντ πυροδοτούν σενάρια και εικοτολογία στις Βρυξέλλες, σε βαθμό που μεσαία στελέχη της Κομισιόν αφήνουν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.
Το θέμα όμως δεν είναι τεχνικό, όπως φάνηκε και από την ενδιάμεση έκθεση της τρόικας με την οποία τα τεχνικά κλιμάκια πέταξαν εντέχνως το μπαλάκι στην κεντρική πολιτική σκηνή, ώστε να ληφθούν οι αναγκαίες πολιτικές αποφάσεις.
Το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο υπό της παρούσες συνθήκες και υπό το τρέχον πρόγραμμα θεωρείται αδύνατο να καταστεί. Αυτά τα γνωρίζουν οι ηγέτες και επί αυτών θα τοποθετηθούν.
Στο σημερινό Eurogroup όπως και αυτά που θα ακολουθήσουν, επιδιώκεται να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξουν  «ατυχήματο» και ότι θα προχωρήσει κανονικά η διαδικασία εκταμίευσης της δόσης.
Παράλληλα θα προετοιμασθεί το έδαφος ώστε σε επόμενη Σύνοδο Κορυφής το θέμα του ελληνικού κουρέματος να τεθεί  αυτομάτως στο τραπέζι των διαρπαγματεύσεων, ως μόνη και επιτακτική λύση.
Τρεις φορές μέσα σε δύο εβδομάδες ενδέχεται να συνεδριάσουν για την Ελλάδα οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης -  άλλη μια ένδειξη  της πολυπλοκότητας του ελληνικού ζητήματος. Στόχος είναι να εξευρεθούν τρόποι κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού, που θα προκύψει από πιθανή χρονική παράταση του προγράμματος, και να ηδενισθεί ο κίνδυνος Grexit.

sofokleusin

Δεν υπάρχουν σχόλια: