ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΞΕΓΕΡΣΗ..Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΕΝ ΣΩΘΗΚΕ ..ΒΕΛΑΖΟΝΤΑΣ

'Αρθρο 120: (Ακροτελεύτια διάταξη)

1. Tο Σύνταγμα αυτό, που ψηφίστηκε από την E΄ Aναθεωρητική Bουλή των Eλλήνων...

2. O σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη Δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

3. O σφετερισμός, με οποιονδήποτε τρόπο, της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή διώκεται μόλις αποκατασταθεί η νόμιμη εξουσία, οπότε αρχίζει και η παραγραφή του εγκλήματος.

4. H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»

Το email μας tolimeri@gmail.com

ΓΑΠ & ΑΝΔΡΕΑ Co .Η Ελβετκή εταιρεία του ,αδελφού του πρωθυπουργού.που θα κάνει το ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΡΤΙ

3.12.12

Κανένας, εκτός από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δεν πανηγυρίζει στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ για τις αποφάσεις του Eurogroup της περασμένης εβδομάδας...



του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ουδείς θεωρεί ότι η Ελλάδα σώθηκε, εξαιρουμένου και πάλι του πρωθυπουργού της χώρας μας. Τουλάχιστον καμία τέτοια άποψη δεν αποτυπώνεται στις μεγάλες ευρωπαϊκές εφημερίδες ή στις μελέτες τραπεζών και των δύο πλευρών του Ατλαντικού. Ούτε οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης πείστηκαν ότι μπήκε σε τροχιά επίλυσης το πρόβλημα του ελληνικού δημόσιου χρέους, αλλά ούτε καν η... Κομισιόν!

Αυτά τα τεχνάσματα με την παράταση των δανείων και τη μετάθεση κατά 10 χρόνια της πληρωμής των τόκων... 


Σίγουρα δίνουν σοβαρή προσωρινή ανάσα στην ελληνική οικονομία που παραπαίει, αλλά καθιστούν τεράστιο το πρόβλημα της αποπληρωμής των δανείων από το 2022 και έπειτα! Με τι χρήματα θα πληρωθούν τα εφιαλτικά ποσά που θα είναι τότε απαιτητά; Πού θα βρεθούν, όταν μιλάμε για μια χώρα που στην καλύτερη περίπτωση θα έχει δημόσιο χρέος 120% του ΑΕΠ - περίπου δηλαδή όσο είχε στα τέλη του 2009, όταν μας είπαν ότι χρεοκοπήσαμε; Αυτό επισημαίνει η έκθεση της Κομισιόν με ημερομηνία 27 Νοέμβρη, αμέσως μετά δηλαδή τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup. Κατηγορηματικός ήταν και ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Moody’s: Παρά τη συμφωνία, το ύψος του ελληνικού δημόσιου χρέους σε καμιά απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί βιώσιμο, ανακοίνωσε χωρίς περιστροφές.

Υπάρχει ένα κομβικό σημείο το οποίο αποδεικνύει ότι είναι αδύνατον να υλοποιηθούν οι μέχρι τώρα διακηρυσσόμενοι στόχοι της Ευρωζώνης που αφορούν την Ελλάδα. Το 2016 θα έχουν διατεθεί για τη «διάσωση» της χώρας μας 246 δισεκατομμύρια ευρώ βάσει των όσων έχουν αποφασιστεί μέχρι σήμερα και το δημόσιο χρέος της από το 120% του ΑΕΠ το 2009 θα έχει εκτοξευθεί στο 175% του ΑΕΠ, όπως υπολογίζουν τα στοιχεία και οι εκτιμήσεις της ΕΕ. Μας λένε λοιπόν ότι το 2020 το ελληνικό δημόσιο χρέος θα πέσει στο 124% του ΑΕΠ. Με άλλα λόγια, ότι μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια το ελληνικό χρέος θα έχει μειωθεί κατά... 50% του ΑΕΠ!!! Ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο - πτώση του χρέους κατά 50% του ΑΕΠ σε τέσσερα χρόνια! Πώς θα συντελεστεί τέτοιο θαύμα;

Έχει απόλυτο δίκιο ο εκ των συνδιευθυντών της γερμανικής εφημερίδας «Φράνκφουρτερ Αλγκεμάινε» Χόλγκερ Στέλτσνερ να είναι έξω φρενών με τις αποφάσεις του Eurogroup σε ένα όντως σημαντικό κύριο άρθρο του. «Χαρισμένα λεφτά και λογιστικά κόλπα δεν σώζουν την Ελλάδα από τον βάλτο των χρεών» τονιζόταν στους τίτλους του άρθρου. «Αμφιβολίες για την αποτελεσματικότητα των νέων αποφάσεων για την Ελλάδα» ήταν ο τίτλος άλλης ανάλυσης της ίδιας εφημερίδας.

«Η δυναμική του χρέους της Ελλάδας παραμένει μη βιώσιμη» τόνιζε σε έκθεσή της η ελβετική τράπεζα Κρεντί Σουίς. «Πρέπει να λάβει χώρα μια πραγματική αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους με μαζική μείωσή του, πιθανόν μετά τις γερμανικές εκλογές» δηλώνει στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» ο αναλυτής Ματέο Κομινέτα της κορυφαίας ελβετικής τράπεζας UBS. «Η Ελλάδα έγινε πλέον ‘χαμένη υπόθεση’» δηλώνει στη «Monde» μη κατονομαζόμενος οικονομολόγος. «Το 2013 η χώρα θα διανύσει τον έκτο χρόνο ύφεσης και δύσκολα μπορεί να αντέξει και έβδομη χρονιά» τονίζει η γαλλική εφημερίδα. Οι αποφάσεις του Eurogroup «δεν αποτελούν πειστική επίδειξη της θέλησης των ηγετών της Ευρωζώνης να κρατήσουν την Ελλάδα μέσα στη νομισματική ένωση» υπογραμμίζει.

Αν πάντως σχημάτισε κανείς την εντύπωση ότι είναι πολύ απαισιόδοξες και δυσάρεστες οι εκτιμήσεις των Ευρωπαίων, μάλλον θα πρέπει να αποφύγει να διαβάσει τις εκτιμήσεις του μεγάλου αμερικανικού τραπεζικού συγκροτήματος Σίτιγκρουπ. «Υπάρχει πάντα 60% πιθανότητα να βγει η Ελλάδα από την Ευρωζώνη» ισχυρίζεται έκθεσή της, η οποία εκτιμά ότι είναι πολύ μικρές οι πιθανότητες να παρουσιάσει η Ελλάδα δημόσιο χρέος στο ύψος του 124% του ΑΕΠ το 2020. Αυτό όμως είναι το λιγότερο. Ευχόμαστε να μην επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις της για τελική μείωση του ελληνικού ΑΕΠ για φέτος κατά ποσοστό 7,2% ακολουθούμενη από νέα συρρίκνωση κατά 7,4% το 2013 και πραγματική καταστροφή το 2014 με ασύλληπτη καταβαράθρωση του ΑΕΠ κατά... 11,8%! Δραματικές είναι οι προβλέψεις της και για την ανεργία στην Ελλάδα: 36% το 2014 και 40,3% το 2015! Μακάρι να πέσουν έξω οι Αμερικανοί, ώστε να μην υποστεί ο λαός μας τέτοια τραγωδία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: